Lite längre matchrapport

Det blev förlust med 5-2 mot Norrby IF.

FKL började bäst i inledingen av matchen, man rullade boll på ett mycket fint sätt. I den 22e minuten kunde ändå Norrby kontra in 1-0 målet, avslutat av en mycket pigg Johan Sjögeren. FKLs försvar hängde inte med.

Repliken var snabb. I den 23 minuten kunde Jösse stänka in 1-1 målet. Ett mål som jag tyvärr ej han se eftersom kameran inte hängde med.

FKL fortsatte att rulla boll fint. Men Norrby lyckades kontra in ett fint mål. Michael Berglund satte snyggt ledningsmålet i den 35e minuten.

2-1 i paus till Norrby.

Den första halvlekens resultat var inte spelmässigt rättvist. FKL rullade bollen mycket snyggt och spelade i vissa stunder ut Norrby. Dock hade ändå Norrby de vassaste chanserna, FKLs defensiv som såg mycket osäkert ut.

Andra halvleken igång.

FKL fortsätter att övertyga och ett kvitteringsmål ligger i luften.

Efter en hörna lyckas Mats Haglund sätta kvitterningsmålet i den 59e minuten. Härligt, tänkte vi FKL supportrar som såg matchen, nu kändes det som att vi få med oss alla 3 poängen hem till Lkpg. Sen hände det.

I den 74 minuten fick Norrby en mycket onödig straff orsakat av en okänd FKL spelare, mycket tråkigt. Hete Michael Berglund , brorsa till Fredrik Berglund, satte straffen bakom Magnus Helin och det stod 3-2.

Nu tappar FKL allt. Norrby tar över mer och mer och Irfan Delimedjac skjuter iväg ett långskott mot Helin i målet, som blir bländad av solen och släpper in 4-2 målet i den 76e minuten. Mycket oturligt, ett riktigt skitmål.

Sen kommer ännu ett mål av Michael Berglund som enkelt får sätta 5-2 målet i den 80e minuten bakom ett mycket lojt FKL försvar.

Sen händer det inte så mycket mer och matchen avslutas.

***

Denna förlust känns oerhört bitter, det kändes som att vi var på gång efter Hagges 2-2 mål, men sen kom straffen som gjorde så att FKL rasade ihop totalt.

Är ändå, trots förlusten, imponerad på FKLs fina spel. Under stora delar av matchen rullade vi enkelt ut Norrby. Anfallsparet Sjögeren och Berglund är extremt vassa och hade en stor bidragande orsak till deras vinst. Sen såg FKLs försvarsspel ovanligt darrigt ut, tillochmed darrigare än mot Annelunds IF.

Jag efterlyste, innan matchen, att Martin Jönsson skall flyttas ner till innermittfältet för att skapa lite stabilitet till det darriga försvaret. Men han lirade på nytt anfallare, en postition där undertecknad tycker han  varit bra, men han är som bäst för laget som innermittfältare.

En sak som är säker är att Anger och Tobias Jacobsson är otroligt viktiga därbak.

Nu byrter vi ihop och kommer igen.

Nästa match är mot Mellerud på lördag hemma på Folkungavallen, då kommer Mellerud få smaka på revanschlusta!

Förlust i seriefinalen

Det blev förlust med hela 5-2 i seriefinalen mot Norrby.

Tung förlust, resultatet speglade inte matchen. Är Anger så viktig för FKL? Försvaret såg mycket darrigt ut matchen igenom. Sjögeren rann igenom försvaret för lätt flera gånger om. 

Sen kan undertecknad inte förstå varför Westerberg placerar Martin Jönsson i anfallet? I mitt tycke är han en av div.2 bästa mittfältare, mmm mittfältare inte anfallare.

Jösse behövs på innermittfältet, som en länk, mellan defensiven och offensiven. I en toppmatch mot ett topplag som Norrby är, behövs stabilitet därbak. Tyvärr har inte FK Linköping det i dagsläget.

Nej, nu är man förbannad, dålig förlorare som man är. Vi får ta nya tag mot Mellerud i nästa match, som spelas på vårt fort, Folkungavallen. Då får Mellerud smaka på revansch lusta från lejonen!

Resultat:

Johan Sjögerén1-022   
   231-1Martin JönssonMål
MålMichael Berglund2-135   
   592-2Mats HaglundMål
MålMichael Berglund3-274   
MålIrfan Delimedjac4-276   
MålJohan Sjögerén5-280 


egentligen ska man inte skriva något direkt efter en förlust då man är grymt förbannad :).. Lite längre matcrapport kommer senare :)


100 spänn på vinst idag!

Jag är så säker på vinst så jag har tillochmed satt 100 kr på en 2a! Oddsen ger 2,90 på en bortavinst vilket är mycket bra odds!

Vinner FKL så är jag 290 kr rikare! nice, nice.

***

Kenty lirade oavgjort igår mot bottenkollegan Nässjö. Kenty hade behövt alla 3 poäng för att inte ligga toksist i serien. 3 inspelade poäng har man, 3 oavgjorda matcher, ingen vinst. Kämpa Kenty!

Ett annat Lkpgs lag det går dåligt för är Östria/Lambohov. Säsongen började ju så bra med segrar och inget inslöppt mål. I fredags åkte man på en 6-0 förlust mot topplaget Vimmerby, nej Östria det håller inte, ni kan mycket bättre!

***

Det har varit en vild diskussion angående supporterklubbens namn. Skulle inte det bästa vara att alla som är medlemmar i klubben samlades på ett möte där alla kunde rösta på ett namn? Det ska väl inte vara omöjligt att styra upp?

Signaturen "F" hade ett bra namn förslag, "Folkungarna" ett namn som är mycket bra och som har anknytning till Linköping och vår kära Vall med samma namn.

***

Idag spelas ju seriefinalen och jäklar vad jag ser fram emot matchen! Det känns ganska häftigt att kunna se FK Linköping LIVE på internet, känns mycket spännande.

Läser idag att FKL har tränat på konstrgräset i Ryd, eftersom Borås Arena, som bekant, har konstgräs.

"-Det kommer bli en annan typ av spel än den fotboll som under våren spelas på ojämna gräsplaner, där kvalitén på passningsspelet ofta blir lidande i början av serien.

Spel på konstgräs inbjuder till ett bättre och snabbare passningsspel vilket säkert kommer bli en skillnad från tidigare seriematcher
," säger tränare Westerberg till fklinkoping.se

Startelvan jag vill se är följande!

Helin

Lagerberg - Jacobsson - Ekström - M. Johansson

Claesson - Pajen - Jösse - Uller

Hagge - Limpan


Anger är inte med i truppen av okänd anledning?

***


Spelar vi på topp i matchen, så kan vi mycket väl vinna! Det är en kittlande tanke om vi går upp i Div.1 redan iår! Tänk vilka matcher det kan bli?

Derbyn mot MAIF - Sylvia och Sleipner. Och kanske, kanske om vi har tur IFK Norrköping ;)..

Nu är det bara 3 h och 20 min kvar till match start!

Mot Seriesegern! FORZA FKL!

Seriefinal! INFÖR: Norrby IF - FK Linköping

Tidigt seriefinal stundas imorgon på Borås Arena. Matchen börjar 17:00 och sänds på webben på LGSPORTS.SE.

Norrby IF är den enda klubben som spelat högre än div.2 av alla lag under 2000 talet i vår serie. 2006 var de även nära att bli en Superettan klubb, man kom 3:a endast 1 ynka poäng under Bunkeflo IF på kvalplats. Efter topplaceringen dalade laget och 2 år senare återfinns man nu i div.2. Redo att ta klivet upp i div.1 igen. Norrby IF har även den finaste arenan, Borås Arena. Och ligger på 50:e plats i maratontabellen.

En otroligt stor spelaromsättning i Norrby IF. 11a in 8a ut. Det kommer ta sin tid att spela ihop laget. Värvningen av Johan Sjögerén är riktigt bra, han är en spelare av Superettan klass. Rodrgio Galeano Zarza är också ett mycket spännande förvärv. Och spåret på gamla Elfsborgs spelare fortsätter Adam Eriksson kommer till NIF. Patric Snygg har man värvat från seriekonkurrenten Kinna IF.

Förlusterna av Anders Magnusson och Rares Bota svider nog extra mycket.

Vilka är då framträdande i NIF? Deras viktigaste spelare enligt mig är helt klar Daniel Eres, fd Elfsborg. Han är mittfältsgeneralen. Anfallaren Vedad Aganovic, även han förflutet i IFE, är en kraftfull anfallare, som även provat på mittbackspel på försäsongen.

Anfallsparet Michael Berglund och Johan Sjögéren som kom från Falkenbergs FF har verkligen imponerat iår.. Tillsammans har det gjort 11 mål på 6 matcher!

Mailade Norrby IF sportchef, Gabor Hacker, lite frågor. Här är lite tankar från honom angående matchen imorgon.

"Läget i truppen är bra. Idagsläget har vi inga skador eller avstängningar. Hur truppen ser ut på söndag vet vi inte riktigt än eftersom vi har något träningspass kvar innan truppen spikas.

Vi har spelat en DM match under veckan där vi besegrade ett div.4 lag med 4-0. För övrigt har träningarna sett bra ut under veckan. Vi har fått tillbaka 2 st spelare i truppen som studerat utomlands. Dom var med i vårat div 1 lag förra året och det blir bra förstärkningar för våran trupp.

Vi har en mycket ung trupp där medelåldern är ca 20 år så det är ett utvecklingsbart lag vi ställer på benen. Vi har flera spelare födda 1992 som spelat i vårat lag under säsongen bl.a Medi Drecevic som visat stor mognad i sitt spel. Honom tror vi mycket på i framtiden.

Efter den mycket onödiga degraderingen till div. 2 tappade vi många spelare, men vi har ersatt dom med flera egna unga talanger och lokala förmågor. Det har sett mycket bra ut i både träningsmatcher och i inledningen av serien. Vi är glada att vi hänger med i toppen sen får vi se hur långt det räcker.

Det som varit mycket glädjande är att vi spelar en teknisk och fin fotboll. Vi spelar en typisk "Boråsfotboll" där man rullar boll i alla lagdelar.

FK Linköping har ett starkt lag med en bra centrallinje. Målvakten håller hög klass och Anger håller ihop förvaret. Centrla mittfältarna i FKL har ungefär samma spelstil som våra centrala spelare så där blir det en härlig kamp på mitten. Framåt finns rutinerade Mats Haglund som är en farlig målskytt , bra targetspelare samt bra på huvudet. Vi får se upp med FKL fasta situationer.

Jag brukar inte tippa matcher men min förhoppning är att det blir en sevärd match. Linköping försöker också rulla boll så därför är förutsättningarna goda att det blir en spännande kamp på söndag.

Även om jag håller på mitt kära Norrby och att vi skall vinna på söndag så är jag fotbollsälskare och då vore det bra för fotbollen om Linköping får upp ett lag högre upp i divisionerna. LHC sopar rent på allt annars och här måste man jobba tillsammans för att utmana erat fina hockeylag. Men ni får gärna vänta med uppflyttning nu när vi ligger i samma serie. Jag vill givetvis att NIF skall toppa serien efter 22 omgångar. Därefter kan det vara FKL tur att avancera.

Jag tror att de lagen som är i toppen för tillfället Norrby ; LFK och Tenhult kommer att slåss om sereisegern men se upp för Annelund. Har följt det laget under många år och för mig är det ingen överraskning att dom hänger på i toppskiktet.

Vi hoppas på en jämn kamp på söndag och att publiken hittar till vackra Borås Arena. Tyvärr lever vi i skuggan av Elfsborg men det finns fler Norrbyiter än vi kan ana. Hoppas dom kommer och ser denna tidiga seriefinal.

Välkomna till Norrby IF och Borås !!
"

Snackade även lite med Per Rondahl och fick svar på lite frågor angående FK Linköping

"Senaste veckan har varit bra. Bra träningar med bra fart. Vi var tvungna att flytta några av våra träningar till annan träningsplan pga LFC-match samt Blodomloppet men det har nog bara varit till vår fördel. Läget i truppen är bra. Några småskavanker har vi självklart men som det ser ut nu är alla spelare tillgängliga och där det råder eventuella frågetecken tas, efter konsultation, definitivt beslut på söndag förmiddag.

Vi känner oss oerhört privilegierade att kunna åka ner till Borås som serieledare och spela seriefinal mot Norrby. Hade någon sagt att vi skulle vara i den här positionen i mars efter den turbulens och mindre bra träningsmatchresultat som vi presterat skulle man nog skrattat åt denne. Det ska bli oerhört kul och inspirerande att få mäta våra krafter mot seriefavoriterna på deras hemmaplan."


Den uttagna truppen är:

1. Mange, 3. Micke, 4. Tobbe, 5. Mackan, 6. Ekström, 7. Gustav, 8. Pajen, 9. Oskar P., 10. Hagge, 11. Limpan, 13. Uller,14. Robin, 15. Simon, 16. Jösse, 17. Oskar L, 19. Badde,20. Naris samt 22. Kalle A.

Full styrka, ser mycket bra ut!

***

Ja, vad tror vi om matchen imorgon då?

Vi ligger på samma poäng, 15, och det laget som kanske lyckas vinna imorgon kan dra ifrån i tabellen. Som bekant tappade ju Tenhult poäng mot Annelunds IF och ligger nu lite efter.

Matchen imorgon är OTROLIGT viktig och nu måste vi visa att vi är ett topplag och att vi verkligen vill spela i div.1 nästa år!

HEJA FKL

Världens bästa reklam? :)


Tenhult - Annelund slutade oavgjort!

Ikväll klockan 19:00  spelas den viktiga toppmatchen Tenhults IF - Annelunds IF!

Annelunds trupp är följande:

C.Carlsson, Härnälv, Peter, Rasmus, Unosson, Robert, Herman, Krille, Wiland, Michael, Sjöberg, Tobias H, Tobias A, Tobias B, Mentor <--- räddade poäng i senaste matchen mot Smedby

Tenhults trupp har jag ej fått tag i!

**'

Viktig match för båda lagen!

Tenhult har 13 poäng

Annelund har 11 poäng

Vinner Annelund så blandar de verkligen in sig i toppstriden och går faktiskt om Tenhult!

Tenhult har pressen att vinna, det känns som att de har allt att förlora och Annelund har allt att vinna?

***

Vinner Annelund samtidigt som vi vinner mot Norrby på Söndag så ser det riktigt bra ut!

***

Förlåt alla Tenhults fans men, Heja Annelund :)


***

1-1 blev slutresultatet! Tenhult tappade än en gång poäng!
 
Egentligen det bästa som kunde hända!

Härligt

Supporterklubbens namn?

Sektion A

FolKungaLejonen

Orange County


Jag röstar för Orange County :)

Syrianska vidare i Östgöta Cupen!



Syrianska gjorde vad som krävdes och vann mot Smedby i Östgöta Cupen!

FC Syrianska - Smedby 5-3


Matchref från Peter Mildeaus blogg, signaturen supporter:

"Vinst för syrianska med 5-3 syrianska började med att ta ledningn efter bara nån minut där tunnis sköt ett en frispark och målvakten lämnade en ruter som bob kunde sätta in i mål. kvitering kom ca 20 minuter senare på en straff som smedby tilldömdes. smedby tog även ledningen med 2-1 men det varade inte länge, Dani kunde nicka in den efter ett fint inlägg. 2-2 står sig en stund och martin (målvakten) i syrianska fick sitt andra gula med 20 minuter kvar, nu fick en utespelare ställa sig i mål. syrianska bestämde sig för att ta sina 3 straffar på en o samma gång, där anthony kha satte alla 3! resterande 20 minterna blev det bara att försvara från syrianska sida med 10 man. smedby lyckade med att göra ett till mål. matchen slutade rättvist med 5-3. OBS!! att tillägga så startade smedby matchen med sin startelva!!!"


Målskyttar: Bob Botshinda, Dani Danial, Anthony Kha 3 ( 3straffar)

***

Nu får vi bara hoppas att Östria/Lambohov gör samma sak mot Sleipner!

Linköping - Norrköping 1-0

Bloggen nämns i media!

I LGSPORTS.SE Inför matchen snack, inför matchen Norrby - FK Linköping, nämns min blogg ett flertal gånger! Mycket Kul!

Se Programmet här


Försnack: Inför Norrby - FKL på LGSPORT.SE IKVÄLL!!

Ikväll klockan 22:00 sänder LGSPORT.SE lite inför snack inför matchen på Lördag!

Gå in och titta ikväll! Mycket intressant!

***

LGSPORTS.SE har som mål att sända div.2 matcher i fotboll iår!

Tidigare har man med mycket framgång sänt över 50 matcher i hockey, matcher från ALLETTAN.

LGSPORTS.SE har tillochmed varit uppe i Haparanda och sänt den avgörande matchen mellan Asplöven och Tingsryd, imponerande!

LGSPORTS.SE sänder ju som bekant matchen mellan Norrby - FK Linköping på Söndag! Matchen kommenteras!
Smakprov på andra matcher finns på hemsidan.

Blir vi många som tittar så kanske det kommer fler bortamatcher som sänds för FK Linköping, inte helt fel!

Marknadsföra laget!

Signaturen FKL på fklinkoping.se gästbok har många bra idéer om hur vi ska locka folk till matcherna
Hoppas det är okej att jag saxar ditt inlägg :)

" Dags att börja marknadsföra matcherna bättre.

Jag vill se en matchannons på varje anslagstavla i stan.
Jag vill se en på några lyktstolpar i stan/löparspår.
Jag vill se en i varje skola och lekpark.
Jag vill framförallt se några i centrum i olika affärer/butiker/korvstånd/uteställen m.m.
Jag vill att varje medlem ska få ett fint mejl innan matcherna.
Jag vill att styrelsen ska be om hjälp att markandsföra matcherna (det finns folk)
Jag vill se en liknande skylt som LFC har på folkungavallen riktat ut ifrån arenan.
Jag vill se en annons i media.
Jag vill se någon kommentar på varenda blogg som finns, att det är match!

Varför inte ge ut lite gratis smågodis till dem som kommer till matchen?

Det är lätt att marknadsföra när man kan säga att vi är linköpings bästa lag, leder serien och seriens bästa klack.
"

Hans vision skulle kunna bli verklighet om personer skulle kunna tänka sig att hjälpa FK Linköping med annonsering, typ att frivilliga går ut på stan och sätter upp matchaffischer, delar ut flyers till folk på stan!

Om FK Linköping trycker upp sådana, skulle ni då vilja hjälpa till att sprida dem? Som sagt FKL behöver all hjälp de kan få!

Heja FC Syrianska

Östgöta Cupen! Åttondelsfinal!

FC Syrianska - Smedby, eller Linköping - Norrköping!


VS

2009-05-27 18:00 -  FC Syrianska - Smedby AIS Stångebro!


Norrby IF - FK Linköping på Webben!

Ja det är faktiskt sant! LGSPORTS.SE kommer att sända matchen via webben, helt otroligt egentligen att kunna se en div.2 match på webben! Perfekt för de supportrar som inte åker ner till Borås!

Sändningen startar 16.30 matchen 17.00, sändningen är kostnadsfri.

Vill du veta mer ring 0706-987687

Allianskollen!

Div.3 Nordöstra Götaland - IK Östria/Lambohov

Östria/Lambohov - IK Tord - 2 - 3
Två mål av Niklas Danell hjälpte inte. Östria åkte på tredje raka förlusten mot Småländska IK Tord. Efter 65 minuter ledde Östria med 2-1, men föll ihop och fick se sig besegrade. Östria sjunker i tabellen. Nästa match mot Vimmerby skulle det sitta fint med en seger för att på nytt sätt försöka blanda sig in i toppstriden.

Nästa match: Vimmerby - Östria/Lambohov




Div.4 Östergötland Västra serien - BK Ljungsbro

BK Ljungsbro Boren - 1-1
En poäng är alltid en poäng, men snart måste Ljungsbro börja vinna för att kunna hålla sig kvar i div.4. Skönt med en pinne ialla fall.

Nästa match: Ljungsbro - Zeros



Derby har förlorat 3 matcher i rad nu, fortsätte de såhär blir det inget div.3 nästa år

Div.5 Östergötlans mellersta serien - FC Syrianska

FC Syrianska - Derby Ungdom - 3-2
Det ser bättre och bättre ut för FCS. Vinst mot Derby U med 3-2 och FCS klättrar i tabellen. Jonny Hanna, Dani Danial, Bob Botshinda gjorde målen.

Nästa mach: IFK Bosna - FC Syrianska




Seriekollen! Något försenad

Kinna IF - BK Kenty 3 - 2 Publik: 240
Ett sent nickmål, 80e minuten, av Jonathan Björk, Kinna, sänkte Kenty. Det går fortsatt tungt för Kenty som ligger sist i tabellen på 2 inspelade poäng. Kenty hade 2-1 efter första perioden men förlorade. Kinna klättrar nu i tabellen och återfinns på 7e plats.

Smedby AIS - Annelunds IF 2 - 2 Publik: 110
Mentor Rustemi räddade poäng åt joker laget Annelund. I den 90 minuten kunde han sätta dit 2-2 målet. Annelund fortsätter att imponera och plockade även poäng mot topptippade Smedby, som inte alls imponerar. Smedby har endast gjort 7 mål i årets serie, måltorkan från försäsongen verkar hänga i. Annelund, som jag tippade i botten av serien, imponerar och hakar på topptrion FK Linköping, Norrby IF, TenhultsIF.

Nässjö FF - Tenhults IF 1 - 1 Publik 420
Inför imponerande 420 åskådare plockade Nässjö en pinne från topplaget Tenhult i det heta länsderbyt. Tenhult fortsätter att tappa poäng i derbymatcherna och har inte den där riktiga geisten i spelet. Underskattning? Icohmed segern kravlade Nässjö sig upp på en kvalplats. Tenhult ligger fortfarande kvar på 3e plats. I Nästa match möter Tenhult Annelunds IF och det känns som att man kan spela någon hundralapp på X i den matchen.

Myresjö IF - IK Gauthiod 0 - 1 Publik: 173
Matchref Lars IK Gauthiod:

Åkte till Myresjö idag och tog det som en trevlig resa med min far. Vem hade trott på seger mot ett Myresjö som hade 18 raka matcher utan förlust på hemmaplan. Resan startade från Lunneviparkering redan kvart över nio och efter ett lunchstopp med en promenad strax utanför Nässjö så var vi framme i Myresjö vid ett tiden. Väl på matcharenan ( den finaste som IKG har spelat på i seriesammanhang och då räknar jag med Boråsarena ) så blev mina reskamrater väl mottagna av Myresjös kanslist. Det bjöds på kaffe med tilltugg och en intressant genomgång av Myresjö IF:s historia från tidigt 40-tal till dags dato. Myresjö har tillhörde Svenskelitfotboll under hela 80-talet med höjdpunkten -87 då de spelade i gamla söderettan.

När väl matchen startade så fick vi som åkte med spelarbussen sällskap av några tillresta IKGsupporters. Vår lilla "klack" innehöll folk med mer tro på seger än mig och efter att hemmalagets spelövertag de första 20 min avtog så började även jag tro på en poäng. Som sagt IKG kom mer och mer in i spelet och på slutet av halvleken så skapade IKG ett par fina lägen som så när blev mål. Men jag vill inte vara för färgad idag utan hemmalaget skapade flest chanser och borde gjort något mål.

Efter en mycket god Bratwurst bänkade vi oss för en spännade andra halvlek. IKG fortsatte att hålla uppe spelet och i den 55:e min gör Pontan 0-1 på nick efter en bra slagen frispark från Luisa. IKG krigar sedan på och vinner en hel del bollar på som de sedan kontrar på men den rätta skärpan framför mål saknas tyvärr. De sista 10-15 min så börjar hemmalaget att lyfta mer i djupet det är när vid ett par tillfällen att hemmalaget kvitterar. IKG lyckas dock freda sitt mål och efter 4 lååånga övertidsminuter så blåser domaren i pipan och IKGsegern är klar. En segerrusig skribent har sedan en skön resa hem till Torpet med en hop lyckliga spelare och ledare. En del läsare undrar kanske om det inte fanns något dåligt med resan till Myresjö. Då är svaret tyvärr JA. Filmen som visades under hemresan var en av de sämsta filmerna som jag sett på år och dag.

Slutord till Sven: Lika bra som du var på matchen lika dålig filmsmak... /Lars E


FK Linköping - KB Karlskoga FF
2 - 1 Publik: 190
Härlig vinst mot Kanonerna från Karlskoga. Pajen matchhjälte efter ett sent 2-1 mål. Mats Haglund gjorde 2 ass, grymt!
Det sämsta med matchen? Publiksiffran! Endast 190 pers är för dåligt! Om matchen kan ni läsa på FK Linköpings SvenskaFans sida eller i mina tidigare inlägg.

Melleruds IF - Norrby IF 1 - 5 Publik: 184
Norrby krossade Mellerud med hela 5-1. En stor anledning till det är anfallsparet Michael Berglund och Johan Sjögerén som tillsammans gjort 11 mål på 6 matcher! Mellerud åker efter förlusten ner på näst sista plats och ser mycket tama ut. Norrby IF ser i motsats till MIF otroligt starka ut. Man har inte förlorat sen premiärmatchen mot Tenhult. Och man har gjort 10 mål och endast släppt in 3 på dessa 5 matcher, imponerande!

Vi möter Norrby IF i nästa match på Söndag, då gäller det att våra backar kan plocka bort dessa två mycket giftiga anfallare som verkar vara i mycket god form. En tidig seriefinal som nog kommer bli mycket underhållande.




Nästa omgång!

Omg. 7

09-05-28 19:00 Tenhult - Annelund <--- Ska Tenhult tappa poäng även mot uppstickarna AIF?

09-05-30 14:00 KB Karlskoga - Myresjö
09-05-30 15:00 Kenty - Nässjö <--- Kenty måste vinna bottenmötet!
09-05-30 15:00 Gauthiod - Kinna

09-05-31 16:00 Mellerud - Smedby
09-05-31 17:00 Norrby - FK Linköping <------ HET MATCH! Seriefinal!

Svar angående öldiskussionen

Hej alla FKL:are!

Med anledning av diskussionen som kommit igång om alkohol på våra matcher så har vi från styrelösens sida förklarat varför vi agerat som vi gjort i ett inlägg på FKL:s hemsidas gästbok.

Vi hoppas att vi även fortsättningsvis tillsammans - ni på läktaren och vi i styrelserummet (och ibland vid korvlådan!) gör vad vi kan för att få herrelitfotboll i Linköping!

Ha det gott och så ses vi på Vallen!

HG Arvidsson Styrelseledamot

Feber förkyld halsont, ja, jag är sjuk

Pga av dettsa har jag inte orkat blogga, Ligger nedbäddad med feber nu. Upddatering kommer när jag mår bättre. Fortsätt di´skutera alkohol under matchen. Intressant diskussion..



Varning för särskrivning :)


Reflektion kolon

Mycket, mycket skön vinst igår mot kanonerna från Värmeland. 2-1 stod det på tavlan efter 90 minuter och vi är ännu obesegrade på hemmaplan iår! Mycket bra och mycket viktigt. Vinsten ger laget mer självförtoende och hjälper till att skapa en vinnarkultur på Folkungavallen. Många lag kommer få det svårt där iår!

***

Per Rondahl säger, efter matchen, att han är mycket nöjd över dessa tre poäng. KB spelade minst lika bra som FKL, men var inte riktigt lika effektiva i anfallspelet.

- En mycket sur förlust, säger KB tränaren Mark Selmer. Han tycker också att Pajens mål i den 84e minuten var en solklar offside.

Se intervjun här

I och med segern kunde vi återta serieledningen från Norrby, på målskillnad. Vår tredje konkurrent Tenhults IF, som inför denna omgång låg på samma poäng som oss och Norrby, spelade oavgjort i ännu ett derby. 1-1 mot Nässjö imponerar inte och Tenhult tappar poäng mot bottenlagen.

***

Några frågetecken efter matchen

Martin Ekström som innermittfältare?

Att Jösse fortarande lirar anfallare är en liten gåta för mig. Jösse gör ett gediget jobb på topp, men han är enligt mig mest användbar på innermittfältet. Som balansspelare tror jag han gör mest nytta, som en länk mellan anfallet och försvaret. Simon Ytterbom och Martin Ekström har testat på innermitten, men har inte riktigt imponerat.

Gustav Claesson - Fredrik Nilsson - Martin Jönsson - Tobias Uller el Simon Ytterbom

Så vill jag se mittfältet i matchen mot Norrby!

***

Publiksiffran igår var en ren katastrof. 190 personer i en viktig match är inte godkänt. Nässjö hade en publiksiffra på 420 personer och leder nu publikligan.



FKL har börjat strålande. Vi leder serien efter 6 omgångar och det var väl ett jäkla bra tag sen något Linköpingslag har gått såhär bra? Många tjatar om att det är så illa att inte Linköping har ett lag i eliten. För att kunna komma dit behövs det ett bra stöd från läktaren. 190 av ca 140 000 Linköpingsbor såg matchen, you can do the math ;)

Titta bara på IK Gauthiods publiksnitt, mycket imponerande av ett lag från lilla Grästorp.

MEN det är inte försent att ändra på den dåliga publiksiffran. Vi SKA vinna både serien och publikligan iår! :)

***

Det något segdragna bildandet av supporterklubben kan vara en faktor. Bara den kommer igång så kanske det lockar fler folk att vara med. Men det behövs också folk till att starta upp den! Någon som är intresserad?

Sektion A folket, vill ni vara med och starta supportergruppen så vi kommer igång på allvar? Hör av er!

***

På Söndag spelas ju toppmötet mot Norrby IF i Borås. Vore det inte jäkligt grymt ifall vi åkte ner ett gäng och stöttade vårt lag till seger mot konkurrenten Norrby?

Vi kanske kan dra ihop ett gäng som åker ner? Någon intresserad?

Over and Out

Intervju med Fredrik "Pajen" Nilsson

Här kommer en intervju med FK Linköpings grymma mittfältsess Fredrik Nilsson.

Hej Fredrik. Säsongen har ju börjat fantastiskt bra, serieledning efter 5 omgångar, tror du att FK Linköping är redo för div.1 redan nästa år?

Jag tror att vi är redo redan iår men att marginalerna är små då det bara är ett lag som går upp direkt. Men vi kommer vara med och innom snarframtid kommer vi klättra i systemet.

Vilket lag känns som den tuffaste konkurrenten?
Tror norrby är tuffaste konkurrenten

Hur är stämningen i laget? Jag har fått känslan av att den är på topp!  
Vi har en fantastisk stämning i laget och har skapat en fin sammanhållning känns som att alla hjälper till och det gör att vi blir svåra att möta och besegra

Endast 600 personer på derbyt mot Kenty, Linköpingspubliken verkar svårflörtade, vad ska göras för att öka intresset för herrfotbollen istan? Eller kommer den automatiskt ifall FK Linköping avancerar tror du?
Jag kan hålla med om att 600 är lite lite på ett derby... men tror att intresset blir större för varje dag som går då många längtar efter ett lag högre upp i systemet. därför viktigt med att synas och återigen din blogg är kanon då det skapar intresse.. men även vi i fkl kan bli bättre på att marknadsföra oss för att locka flera till matcherna. samt att media (corren) skriver om oss bättre... men det har blivit bättre.

Bildandet av supporterklubb är på gång, vad tycker du om det?
Supportrar gör mycket tror jag, och vi var grymt starka hemma förra året och man kan lyfta sig några % när folk hejar på laget,. så jag välkommnar en suportergrupp och tycker de som varit på matcherna gjort de kanon och hoppas att suporterklubben växer hela tiden... roligt om de känner sig delaktiga i den satsningen som klubben gör.

I början av säsongen ryktades det om att du var påväg till Enköping, hur nära var det?
Jag hade ett bra jobb erbjudande som hade inneburit att jag skulle jobba i stockholm på heltid... och de gjorde att 4-5 klubbar hörde av sig och jag var och tränade med Enköping. men det löste sig med arbetet så jag kan jobba mestadels i linköping så dt gjorde att jag valde att stanna och vara med på satsningen här i Fkl.

Vilken spelare tycker du FK Linköping skall hålla ögonen på, alltså finns det någon spelare som FKL rimligtvis skulle kunna lägga vantarna på?
Ja överlag tycker jag nu när alliansen har startat att man ska satsa på unga spelare från trakten och bygga en vi kännsla i alliansen som gör att unga spelare kan se att man kan komma till fkl och kan utvecklas i lugn och ro i Linköping. man kan spela al agsfotboll i något av allianslagen och ta klivet när man är mogen. så hoppas på att de nätverket ska utvecklas

Ja det var allt. Lycka till på Lördag mot KB Karlskoga. Hoppas vi blir över 500 pers som stöttar er! (Edit: FKL vann med 2-1 och Pajen stänkte in 2-1 målet:). Endast 190 stycken på läktaren! Bättre kan vi!)
Ha det bra och fortsätt med ditt fina arbete på bloggen så ska vi kämpa på planen hoppas på en bra säsong.

Tack Fredrik Nilsson!

VINST!

Vinst igår mot KB, vi leder serien! Uppdatering ikväl!!



INFÖR: FK Linköping - KB Karlskoga FF

 

Var? Folkungavallen
När? Imorgon Lördag klockan 14:00


Karlskoga har egentligen gjort en fantastisk resa på senare år. Mark Selmer tog upp laget från division 4 till div.2 på 2 år. Efter succén lämnade han för lokalkonkurrenten Degerfors IF, men är sedan förra året tillbaka i Karlskoga. I div.2 har succén uteblivit, dock har man lyckats hänga kvar på en hyfsad tabellplacering. Målet för i år? Att bli ett stabilt div.2 lag.

Såhär säger Mark Selmer till fotbollsalliansen.blogg.se om matchen imorgon:

Hur ser truppen ut?

Truppen börjar se bra ut. Bara Alex Andersson skadad han är FW.

Är ni nöjda med säsongstarten?
Poäng mässigt nöjd , men inte med spelet.

Vad vet ni om FK Linköping?
Inte mycket, men ska prata med George kojadinovic. (tidigare LFF spelare)

Någon speciell spelare i ert lag som sett extra pigg ut den senaste tiden och som man kanske ska titta lite extra på?
Alla har mer att bevisa, möjligtvis Anton Åkerberg

Och till sist, hur slutar matchen?

Tror på kryss.

***

Till NWT säger Mark såhär:

-Vi kommer inte att anpassa oss till Linköping utan åker dit och ska spela vårt spel även om jag vet att vi möter ett bra lag.

***

Så ställer KB upp KB:s lag

Målvakt: Anders Mullfors.

Backar: George Kojadinovic, Andreas Åsbom, David Gustafsson, Johan Persson.

Mittfältare: Anton Åkerberg, Tobias Larsson, Patric Bergenheim, Jim Olsson.

Anfallare: Armin Mustafic, Örjan Birgersson.

Ersättare: Martin Abou El Naga, Kim Selmer, Alexander Hjalmarsson, Anders Wollgård och Mickael Fredriksson (målvakt).

Noterbart är att lagets skyttekung Joachim Nilsson, som hittils gjort 4 mål i serien, pga sjukdom. Postivare för KB är att mittbacken David Gustafsson är tillbaka efter nackskada.

***

KB Karlskoga har blandat och gett hittils i serien. Man har spelat oavgjort mot bottenlagen Kenty och Mellerud. Och förlorat mot topplagen Tenhult och Norrby. KB är, tycker jag, ett mycekt svårtippat lag.

***

FK Linköping då?

Jo man har tagit ut följande trupp:

1.Magnus Helin , 3.Mikael Nilsson, 4. Tobias Jacobsson, 5.Markus Johansson, 6. Martin Ekström, 7. Gustav Claesson, 8. Fredrik "Pajen" Nilsson, 9.Oskar Pettersson, 10. Mats Haglund,  12.Jonas Anger, 15. Simon Ytterbom, 16. Martin "Jösse" Jönsson, 17. Oskar Lagerberg., 19. Badou, 20. Naris Radetinac samt 22. Kalle Arvidsson.

Linus Bergström
och Tobias Uller är inte med i truppen..

Satsar på en elva:

Magnus Helin

Tobias Jacobsson - Martin Ekström - Jonas Anger - Markus Johansson

Badou - Gustav Claesson - Simon Ytterbom - Fredrik Nilsson

Mats Haglund - Martin Jönsson


***
Denna match är mycket viktig. Norrby slog igår tillbaka Mellerud med hela 5-1 och leder nu serien. Vinner vi imorgon så tar vi tillbaka serieledningen. En sådan här match måste vinnas för att vara kvar i toppracet. FKL har en bra trend och jag tror att KB slås tillbaka.

Satsar på en 2-1 vinst till FKL!

Så surt att jag jobbar imorgon och inte kan närvara på en hemmamatch igen! Jag jobbar varannan helg och just de helgerna spelar såklart FKL matcher. Surt som.....

Jag kan i alla fall uppmanna alls att besöka Vallen imorgon. Visst blir det över 500 ? :)..








Röda Dagen

Som alla vet så är det ju röd dag idag, Kristi Himmelsfärds dagen och idag är man ledig, härligt.

Senare under dagen/kvällen kommer den massiva inför matchen artikeln! Har fått svar från KBs tränare Mark Selmer anågende den heta matchen på Lördag!

Toppmatch idag i Allsvenskan AIK - Elfsborg.

Det spelas också match i vår serie!

Melleruds IF - Norrby IF spelas idag klockan 15:00. Vi får se ifall Norrby förlorar poäng idag. Spännande!


Matchen har nu börjat och efter en kvart leder Norrby med 1-0.∞

Efter halvtimmen spelad leder nu Norrby med 2-0 och verkar gå mot en seger.

Halvtid nu och det känns som att Norrby plockar med sig alla tre pinnar hem till Borås. Vinner Norrby tar de över serieledningen. I alla fall tills på Lördag :). Men det återstår 45 min och allt kan fortfarande hända!

Mera fokus Corren!

Precis som överskriften lyder så vill jag ha ÄNNU MERA fokus av corren på stadens bäst Herrfotbollslag FK Linköping. Senaste matchen mot IK Gauthiod var det bara en liten artikel på webben, sen inget mer (jag har inte papperstidningen).

Måste fråga er läsare innan jag häver ur mig detta. I papperstidingen, står det då något inför matchen reportage?

Jnytt har bra koll på Tenhult. Borås Tidning bra koll på både Kinna och Annelund. Då ska man komma ihåg att dessa lag inte är de bästa inom tidningens räckvidd. Även NT och Folkbladet tycker jag har bättre koll på Norrköpingslagen.

Nej Corren, även ni har ett ansvar för att fotbollen skall skapa mer intresse i stan. Visst ni har bra koll på Åtvidaberg, men jag tror många även vill se ett bättre fokus på stadens herr lag. NWT har fin koll på både Degerfors och Carlstad United, de har i princip lika stor bevakning.

Bättre kan ni Corren :).

mera om     ...                

Som supporter blir man ju aldrig nöjd ;), tyvärr :)

Ditten och datten.

Plitade ner några frågor, angående matchen mot KB, till deras tränare Mark Selmer. Fick svar nu, vill ni veta vad han sa? Då får ni vänta för inför matchen artikeln kommer inte riktigt än! :).

***

Hur många blir vi på matchen tror ni? Jag hoppas vi blir minst 500 pers. Ta med alla polare till matchen. Vill ni sjunga ställ er i klacken, eller vill ni bara sitta och njuta av matchen så tag de bekväma sittplatserna.

Klacken som sjunger på matcherna håller ju faktiskt SuperEttan klass må jag säga. Vore riktigt grymt ifall alla i klacken ville hjälpa till/bli medlemmar i den ännu inte nybildade supporterklubben! Få lag i div.2 och faktiskt i div.1 kan stoltsera med en grym hejaklack!

Om alla hjälps åt så kan vi färga "Sektion A" orange på matcherna. Vore jäkligt grymt!

***
En annan grej jag, och många fler funderat på, är det här med öl på matcherna. Har hört av många att det var helt ok att det med sig ett par kalla öl in på LFFs matcher förra året. Men i derbyt mot BK Kenty fick man inte ta med sig öl in.

I alla fall, hade folket som tagit med sig öl, svinat ner, blivit våldsamma eller på annat sett bettet sig illa så tycker jag att alkoholförbud skulle gälla. Men dessa supportrar har städat efter sig och verkligen inte på något sätt uppfört sig illa.
MEN är det förbjudet att medföra öl så kan man ju inte göra så mycket åt de.

På Allsvenska matcher är det inte tillåtet att till arenan medföra alkohol. Men gäller det i div.2? Eller är det FK Linköpings regler. Jag tror många vill ha svar på den frågan

***

Glöm inte att regga er och började diskutera FK Linköping på vår svenskafans sida! Klicka här

***

KANON MATCH MOT KANONERNA FRÅN KARLSKOGA PÅ LÖRDAG!






Spelargranskning

FK Linköping har ju gått som på spåret iår. Vi leder serien efter 5 omgångar och vi känns som ett givet topplag. Ändå behövs det förstärkningar såklart, ett lag kan ju alltid bli bättre. Därför har jag nu gjort en liten spelargranskning, på spelare som skulle kunna vara intressanta för FK Linköping. Transferfönstret öppnar ju snart och då brukar det ju hända grejer i de olika spelartrupperna. Denna granskning är bara MINA EGNA åsikter och jag har endast valt ut spelare som rimligtvis skulle kunna dra på sig den orangea tröjan. Svårt jobb, men ack så roligt. Mycket nöje:

Målvakter:

Känns som att det är den enda positionen där det för tillfället inte behövs någon förstärkning. Magnus Helin har varit grym i inledningen och ser mycket stabil ut. Kalle Arvidsson är en mycket kompetent backup. Sen finns ju även Calle Eriksson att tillgå, men han är för tillfället utlånad till Fornåsa.

Backar:

Jonas Rydwik - Klubb okänd?
Han spelar inte i Kenty och inte i Hjulsbro? eller spelar han i Hjulsbro eller spelar han i Kenty? Rörigt :). I alla fall vore "Ryda" en grym förstärkning i backlinjen och skulle lyfta hela laget. Blir han FKLare i höst? Hoppas det!

Marcus Tönstrand - Hammarby IF.
FK Linköping har ju som bekant ett samarbete med HIF som gör det möjligt för FKL att låna in spelare. Marcus har inte fått spela en minut för Hammarby iår. Kanske backen lånas ut till FKL för speltid? Eller vad händer med samarbetet nu när Lasse Eriksson fick kicken? Det var väl han som var en stor del i detta samarbete?

Isak Dahlin - Hammarby TFF. Var förra året utlånad till Gröndal i div.1. Beskrivs som en modern spelintelligent och löpstark mittback.

Anmärkning. Hammarby TFF leder just nu sin div.2 serie så jag har lite svårt att se varför de skulle vilja låna ut sina spelare. Men man vet ju aldrig.

Roger Andersson - Östria/Lambohov.
Den föredetta Eskilstuna City spelaren har varit, enligt uppgift, bra i Östria. Vore kanske något för FKL att titta närmare på?

Ola Lindblom - Gullringen GOIF.
Sägs vara div.3 bästa vänsterback? Född 1989 och har grym speluppfattning.

Mittfältare:

Jesper Lätt - Vimmerby.
Yttermittfältare, som även kan spela ytterback, har imponerat i Vimmerby. Har spelat alla seriematcher, 5 stycken och gjort 4 mål och 2 ass. Jesper är en stark huvudspelare och skulle säkert inte göra bort sig på FKLs lite tunna mittfält.

Daniel Murad - Östria/Lambohov.
Talangfull mittfältare som skulle kunna provspela med laget.

Mariwan Sulemani - Motala AIF.
Får inte spela allt för mycket i topplaget Motala. Teknisk mittfältare som skulle höja bredden på laget.

Amir Suljic - Åtvidabergs FF.
Denna förre LFF spelaren får inte spela i ÅFF. Kanske skulle vara något att titta på?

Emil Herge - Åtvidabergs FF.
Får inte heller någon speltid.

Anfallare:

Victor Gustavsson - Grebo.
Har imponerat i Grebo och gjort 11 mål och 5 ass. 19 år han har framitden för sig.

Josef Haddad - Motala AIF.
Är väl alltid intressant! En forward av klass!

Richard Thuresson - Vimmerby IF.
En riktig målskytt som leverar varje år. Har gjort 3 mål på 5 matcher. Ligger i snitt på 15 mål per säsong, imponerande.

Damir Zenkovic- BK Derby.
Spelat mycket bra i Derby och det skulle vara värt att titta på denna lirare.

Andre Xavier Reis - Gullringen GOIF.
Snabb, stark, teknisk och målfarlig. Håller enligt vissa SuperEttan klass.

Mohammad Tadayon - IK Sleipner.
Gamle LFFaren Tadayon agerar för tillfället inhoppare i Sleipner. Tröttnar du Mohammad så är du välkommen till FK Linköping :).

***

Har ni fler spelare att tipsa om? SKRIV!


FK Linköping har ju spelat mycket bra som bekant och kanske, kanske så är några spelare intressanta för andra klubbar?

Gustav Claesson anser jag håller hög div.1 klass, torde vara intressant för andra klubbar.

Annars så känns det rätt lugnt på den fronten..

FK Linköping på språng

Början av säsongen har ju gått över förväntan för FK Linköping. Enda plumpen är ju bortaförlusten mot Tenhults IF, 0-1.
Vi leder serien på målskillnad, men det är nästan skrämmande jämnt i toppen.



FK Linköping, Tenhult och Norrby, tror jag kommer att slåss om platsen till Ettan!

Det ska bli oerhört spännande när transferfönstret öppnar i sommar. Vilka kommer och vilka går?

För FK Linköpings del blir det mycket spännande att se ifall sammarbetet med Hammarby IF ger utdelning, kommer det någon spelare därifrån redan i sommar? Jag har svårt att se ifall vi skulle tappa någon spelare från vårt orange lag.

En spelare som det ryktats om en del är ju gamle Kenty backen Jonas Rydwik, som mer än gärna VILL till FKL. Jag tror han kommer att förstärka vår backlinje, om inte i sommar så kommer han till hösten. Det kan jag nästan lova ;). 

De lagdelarna jag tycker vi måste förstärka är nog i backlinje. Rydwik skulle bli en superb förstärkning därbak. 
Det har ju nu spelats 5 omgångar av säsongen och nu skall spelarnas insats betygsättas. Här kommer truppgenomgången.

Målvakter:

1. Magnus Helin
Har verkligen imponerat i inledningen av säsongen. Har verkligen gjort många bra räddningar och ser väldigt stabil ut. Grym att ha i laget, sprider ett lugn till medspelarna.

22. Kalle Arvidsson
Har agerat backup till Helin. Fick stå mot Derby i cupen och gjorde en mycket bra insats. Bra backup!

33. Calle Eriksson
Utlånad till Fornåsa

Backar:
2. Karl Mårtensson
Har jag inte sett spela

3. Mikael Nilsson
Har agerat inhoppare för det mesta och gjort det godkänt

4. Tobias Jacobsson
Har varit bra därbak även fast försvaret sett rörigt ut ibland.

5. Markus Johansson
Är mycket viktig i de bakre leden. Har varit bäst i backlinje, har även gjort mål
 
6. Martin Ekström
Betongbacken har varit skadad men var tillbaka i matchen mot Gauthiod. Viktig back som inte får vara skadad.

20. Naris Radetinac
Backup därbak som ändå spelat 4a matcher

21. Mattias Eklöw
Agerat inhoppare i matcherna och gjort det godkänt

Mittfältare:

7. Gustav Claesson
Otroligt viktig på mittfältet med sitt kopiösa slit. Är den spelare som säkert intresserar klubbar från de högre ligorna.

8. Fredrik Nilsson
Tillsammans med Claesson är han en mycket viktig kugge på mittfältet med sin teknik och sin rutin. Har gjort 3 mål.
 
9. Oskar Petersson
Har fått hoppa in i 3 matcher och gjort 1 mål.

13. Tobias Uller
Alla minns väl kanonen mot Kenty. Har gjort en godkänd insats så långt. Kommer att växa ju längre serien går.

15. Simon Ytterbom
Snabbe Ytterbom har fått spela centralt på mittfältet, i mitt tycke gör han sig bäst som ytter.

16. Martin Jönsson
Har fått spela som anfallare i de flesta matcherna och även blivit målskytt på äldre dagar. 3 mål har kommit från "Jösse"s fot. Vill helst se honom som def innermittfältare.

17. Oskar Lagerberg
Har fått spela ytterback och gjort det bra. Bra allrounspelare

18. Younis Qaderi
Utlånad till Östria/Lambohov

Anfallare:

10. Mats Haglund
Måltjyveriet sitter i har gjort 4 mål på 5 matcher och är så viktig med sin rutin. Jag minns fortfarande klassmålet mot Annelunds IF, fotbollsgodis

11. Linus Bergström
Har spelat både anfallare och ytter och gjort det bra. Gillar Linus spelstil!

12. Jonas Anger
Har spelat mittback hela säsongen och verkligen imponerat!

14. Robin Mattsson
Utlånad till BK Ljungsbro

19. Badou Ndiaye
Pubilkfavoriten Badou har gjort en fullt godkänd insats

Poängligan: Topp 3

1. Mats Haglund 4+2 - 5 poäng
2. Linus Bergström 2+2 - 4 poäng
2. Fredrik Nilsson 2+2 - 4 poäng
3. Tobias Jacobsson 0+3 - 3 poäng


Linköping VS Norrköping

FC Syrianska och Östria/Lambohov. Det är de två av allianslagen som är kvar i Viking Line Östgöta Cup. Och båda två möter Norrköpingslag.

VS

2009-05-27 , tid ej klar, FC Syrianska - Smedby AIS


VS
2009-06-01 19:00 IK Östria Lambohov - IK Sleipner


Visa nu vilken stad som är bäst på att lira fotboll ;).

Supporterklubben!

Nu har det varit väldigt stilje för supporterklubben. Den har inte kommit igång än, dels pga att vi inte varit tillräckligt många för att kunna starta den på riktigt! Men jag lovar den kommer komma igång, men hjälp behövs från fler som vill vara med!

Först och främst måste ju ett namn hittas på. Enligt min omröstning så leder ju Folkungalejonen, tätt följt av Orange County.
Och just Orange County är mitt favoritnamn det röstar jag för :)..

Nu är det ju match mot KB Karlskoga på Lördag och då ska vi fylla Folkungavallen! Ni har väl inte glömt min icke officiella matchaffsch, hehe...


Tapp av intresse för bloggen.

Tyvärr ,för min del, så har intresset för denna blogg sjunkit avsevärt de senaste veckorna. Tappet beror väl kanske på min inte alltför frekventa uppdatering. Så därför ställer jag mig frågan till er läsare vad som kan göras bättre på denna blogg.

Fattas det något på denna blogg? Isåfall vadå? Något jag jobbar hårt med är att få till informativa Inför matchen artiklar, hur var den senaste artikeln inför matchen mot IK Gauthiod?


FORZA FKL

Allianskollen!

Div.3 Nordöstra Götaland - IK Östria/Lambohov

Syrianska KF - IK Östria Lambohov - 2 - 0
Förlust för Östria som nu drar sig längre från toppen. Ett riktigt bottennapp mot bottenlaget Syrianska. Svag insats. Östria som började säsongen så lovande har nu inte alls kommit upp i normal kapacitet. Östria verkar ha hamnat i en svacka. Hoppas de tar sig ur. Jag hade hoppats att Östria skulle slåss om div.2 platsen, nu kanske man får börja tänka om. Vimmerby och Gullringen ser starka ut.

Nästa match: Östria/Lambohov - IK Tord



Div.4 Östergötland Västra serien - BK Ljungsbro

Malmslätt - BK Ljungsbro - 3-2
Förlust igen för Ljungsbro som ännu inte har fått känna på segerns söttma detta år. Fortsätter Ljungsbro såhär åker de ut 4an. Robin Mattsson, ny från FKL, har varit en injektion i Ljungsbro. Vänder de trenden snart?

Nästa match: Ljungsbro - Boxholm


Noterbart är att Derby inkasserade årets första förlust och flyttades därmed ner från första platsen.

Div.5 Östergötlans mellersta serien - FC Syrianska

Åtvidabergs Södra - FC Syrianska - 1-1
Ett kryss mot tippade topplaget Åtvid Södra på bortaplan är bra. Syrianska tittar uppåt i tabellen, nu ligger man i mitten. Kämpa på FCS.

Nästa mach: FC Syrianska - Derby Ungdom




Seriekollen!

BK Kenty - Myresjö IF 1 - 1 Publik: 111
Härlig pinne för BK Kenty! Myresjö gjorde 1-0 redan i den 10e minuten av Marcus Nobell. Dragan Zivic kvitterade i den 48e minuten. Matchen var jämn och resultatet var rättvist. Nu får Kenty lite lite arbetsro. Dock ligger man fortfarande sist. Dock var publiksiffran lite pinsam! Skärpning Kenytfansen :).

Norrby IF - Smedby AIS 2 - 1 Publik: 241
Norrby fortsätter att imponera och slog i Söndags topptippade Smedby med 2-1 och den fjärde raka segern var ett faktum. Norrby är seriens formstarkaste lag! Vedad Aganovic sköt segermålet för Norrby i den 88e minuten! Johan Sjögeren imponerade även han i Norrby. Smedby var nära att få med sig en pinne, men nära skjuter ingen hare. Noterbart är att gamle liraren Nichlas Fredriksson gjorde Smedbys mål.

Matchrapport Boråsare:
Norrby gjorde en betydlig bättre match i går mot Smedby än senast mot Karlskoga. Rörligt och bra spel där det endast var de avgörande passningarna som missades för att skapa riktigt heta chanser och göra ett par mål till. Smedby skapade inte speciellt mycket framåt, trots detta blev det tack vare missförstånd i Norrbys annars mycket bra försvar 1-1. Och strax efter ett missat friläge för 2-1 till Smedby.... Små marginaler mellan vinst o förlust! Norrby hämtade sig dock och skapade ett par halvchanser innan 2-1 målet gjordes i 88:e minuten. Sett till hela matchen en klart rättvis seger för Norrby.

IK Gauthiod - FK Linköping
2 - 3 Publik: 300
Bra publiksiffra på Lunnevi IP. Och publiken fick se en bra match i högt tempo. Bitter förlust för IK Gautihod som nu förlorat de flesta matcher med uddamålet. Mats Haglund fortsätter att leverar, han satte sitt fjärde mål för säsongen. Detta var en härlig vinst för FKL som nu fortfarande leder serien efter 5 omgångar! Drömöppning kallar jag det för iaf! :)

Tenhults IF - Kinna IF 2 - 0 Publik: 273
Tenhult kom tillbaka efter derby förlusten mot Myresjö med att slå Kinna med 2-0. Tenhult vann mycket boll och ställde om spelet ypperligt med sitt fina kortpassningspel. Tenhult visade nu att man har i toppen att göra. Konkurensen i Tenhult är mördande. David Johansson tackade för förtroendet och satte bägge målen. Kinna som imponerade på försäsongen, imponerar inte alls nu utan landar precis ovanför kvalstrecket i den haltande tabellen.

Annelunds IF - Nässjö FF 5 - 0 Publik: 273
Annelund fortsätter att imponera och slog tillbaka Nässjö med hela 5-0, som nu på 2 matcher gjort 8 mål och inte släppt in ett enda. Annelund blandar sig in i toppstriden på allvar. Och jag som tippade dem på sista plats. Det får jag redan nu äta upp. Nässjö fortsätter att spela uselt i vissa matcher. Säsongens andra 0-5 förlust.

KB Karlskoga FF - Melleruds IF
3 - 3 Publik: 75
Pinsam publiksiffra, endast 75 st hittade till Nobelstadion. Mellerud var nära, nära att vinna och ledde med 2-0 i paus. Men KB ville annat och gjorde 3 mål i andra halvlek och bägge lagen fick varsin poäng. LFF bekanta George Kojadinovic gjorde 2-3 målet. KB, som är våra nästa motståndare, blir svårslagna på Lördag! Mellerud hade behövt 3 poäng för att slita sig från botten.

Tabellen:



LEDER SERIEN!


Nästa omgång:

Omg. 6
09-05-21 15:00 Mellerud - Norrby
09-05-23 14:00 FK Linköping - KB Karlskoga
09-05-23 15:00 Myresjö - Gauthiod
09-05-23 17:00 Nässjö - Tenhult
09-05-24 16:00 Smedby - Annelund
09-05-24 17:00 Kinna - Kenty SMS

Tankar efter IKG -FKL.

Härligt med ännu en vinst mot ett kämpande IK Gauthiod. 3-2 blev slutresultatet på Lunnevi IP. Målskyttar för FKL, Mats Haglund, Fredrik Nilsson och Linus Bergström.

Tuff match för FKL enligt tränare Westerberg. Gauthiod som blivit bestulna på poäng i tidigare matcher, blev även bestulna på poäng i denna.
- Bitter förlust, säger IKGs Anders Mogren till SR.

Dock är en vinst alltid en vinst och det var verkligen 3 sköna poäng som följde med hem till Linköping.

- En tuff match, men vi visade bra arbetsmoral och jobbade oerhört bra. Det var det vi vann på, sa Thomas Westerberg till corren.

Och jag blir verkligen glad när jag hör att han säger så. Alla verkar verkligen jobba för varandra och lagmoralen verkar nästan skrämmande hög :). Som jag sagt förut, bra lagsammanhållning kan vara nyckeln till avancemang! Sen verkar även FKL ruskigt effektiva och det är faktiskt en styrka att kunna vinna matcher, när man kanske inte spelar på topp.

Sen ska jag poängtera att jag verkligen hoppas att IK Gauthiod klarar sig kvar i tvåan. Det laget har jag ända från början tyckt mycket om. Ni hör hemma i tvåan, det är bara det att vi hör hemma i Ettan ;).

Som sagt skönt med vinst i denna viktiga match!

Nästa match för oss... Hemma mot KB Karlskoga nu på Lördag, återkommer med ett hett INFÖR MATCHEN artikel om den matchen senare i veckan! HÅLL UT!

Det är visst derby ikväll? Förlorar IFK Norrköping ikväll så är steget närmare härliga derbyn i Ettan nästa år !

Vinst igår!

Vinst igår mot Gauthiod. Skriver mer om matchen ikväll! Sägs att det var orättvis vinst för FKL, dock är ju målen som är de viktigaste ;).

Kämpa på Gauthiod, ni kommer hänga kvar.

Idag skall jag bege mig till Frediksbergs IP och kika på Kenty - Myresjö. Matchrapport väntas från den matchen!

Ha en skön Söndag!

INFÖR: IK Gauthiod - FK Linköping

VS

Var? Lunnevi IP, Grästorp
När? Lördag 16 maj, klockan 15:00

IK Gauthiod har gjort en ganska snabb resa genom seriesystemet. Grästorps stolthet har varit topplag både i div.3 och div.4.Gauthiod var ohotad seriesegrare förra året i div.3.

Iår har man startat serien med 3 raka förluster.

1-2 hemma mot Smedby
2-3 borta mot Karlskoga
0-3 hemma mot Norrby

Sen kom äntligen vinsten, 2-0 mot Mellerud som placerade IKG från botten till kvalstrecket. Och nu väntar alltså match mot oss FK Linköping.

Så här säger Gauthiods Lars Emmanuelsson till fotbollsalliansen.blogg.se:

"Truppen är intakt och det var bara ett fåtal spelare som hade mycket speltid i DM-matchen (Förlust efter straffar, Reds anmärkning.).

Det vi känner till om FKL är att det finns några spelare som har rutin från spel i högre serier. Vi har tippat FK Linköping som en topp 3 kandidat och det verkar ju bli så...

Vinsten senast mot Mellerud var mycket viktig. Vi har väl känt oss mer eller mindre bestulna på poängen mot Smedby och Karlskoga.

 En spelare att hålla ett öga på är Pelle Ödlund som är född -93. Han var reserv senast när P16 landslaget spelade landskamp.

Vill annars nämna att 11 av 16 spelare som ingår i truppen på lördag är skolade i IKG från fotbollskolan. (Imponerande siffra!, Reds Anmärkning.)

Jag tippar att det slutar 2-2."

Tack Lars!

I FK Linköping ser det mycket lovande ut! Martin "Eka" Ekström är tillbaka från sin ryggskada, verkligen ett positivt besked!
Simon Ytterbom åkte på en smäll på träningen igår vilket gör att han vilar imorgon. Det ska dock inte vara något allvarligt.

Här är truppen:

1.Magnus Helin , 3.Mikael Nilsson, 4. Tobias Jacobsson, 5.Markus Johansson, 6. Martin Ekström, 7. Gustav Claesson, 8. Fredrik "Pajen" Nilsson, 9.Oskar Pettersson, 10. Mats Haglund, 11. Linus Bergström, 12.Jonas Anger, 13 Tobias Uller, 16. Martin "Jösse" Jönsson, 17. Oskar Lagerberg., 19. Badou samt 22. Kalle Arvidsson.

Ska jag satsa på en startelva? :)

Magnus Helin

Oskar Lagerberg - Tobias Jacobsson - Jonas Anger - Markus Johansson

Tobias Uller - Gustav Claesson - Fredrik Nilsson - Badou N'Diaye

Martin Jönsson - Linus Bergström


Ersättare:
Kalle Arvidsson
Mikael Nilsson
Martin Ekström
Oskar Pettersson
Mats Haglund

FK Linköping
kommer med ett bra självförtoende till denna match efter derby vinst mot BK Kenty. Nu är både Pajen och Martin Ekström tillbaka och det ger laget extra dimensioner. Gustav Claesson  var grym senast mot BK Kenty. Hans kopiösa slit på mittfältet är oerhört viktigt för laget! Även Magnus Helin i målet har sett stabil ut. Försvaret har sett lite darrigt ut på senaste tiden, men mot BK Kenty var försvaret tillbaka i gammal god form.

Vinner vi imorgon befäster vi serieledningen. Vår toppkonkurrent Tenhult möter Kinna imorgon samma tid. Norrby möter Smedby, fast den matchen spelas imorgon.

Odds: Nordic Bet

IK Gauthiod - FK Linköping
1. 3.95 X. 4.30 2. 1.60

Blir en mycket spännande match imorgon. Man ska inte underskatta Gauthiod, de har spelat bra i sina tidigare matcher. IKG verkar vara på gång efter vinsten mot Mellerud, men mot FKL får de nog svårt. Jag tippar en 3-1 vinst till oss.

På IK Gauthiods hemsida

Nu finns man på IK Gauthiods hemsida. Skrev lite tankar om matchen mot dem på Lördag! Tankarna kan läsas här.

Fick även en hel del info av Lars Emmanuelsson från IK Gauthiod om matchen på Lördag. Det kommer att publiceras ikväll på min INFÖR MATCHEN Artikel! Tack så jättemycket Lars, för all info och för att du ställde upp!

Håll utkik ikväll. Kan passa på att säga att jag slutar väldigt sent på jobbet idag så inlägget kommer upp ganska så sent!

Ha en skön Fredag. Forza FKL

Webbdesign

Som ni kanske ser har min blogg en nästan amatörmässig design. Jag är urkass på webbdesign, så därför efterlyses någon duktig hjälte som kanske skulle vilja hjälpa mig?


Omgång 5

Omgång 5

Lördag

2009-05-16 14:00 KB Karlskoga FF - Melleruds IF

Mellerud under isen efter 3-0 förlusten mot Gauthiod, ligger nu näst sist i tabellen. Karlskogas första förlust kom mot Norrby och den förlusten placerad KB i mitten av tabellen.

2009-05-16 15:00 Annelunds IF - Nässjö FF

Annelund har verkligen varit en positiv överraskning i tabellen. 3-0 senast mot Kinna imponerar. Nässjö ligger precis ovanför kvalstrecket och behöver minst en pinne i matchen. Nye Björn Carlsson, Östersunds FK, gör debut i Nässjö FF.

2009-05-16 15:00 Tenhults IF - Kinna IF

Två lag som kommer med varsin förlust i bagaget. Tenhult förlorade smålandsderbyt mot Myresjö. Kinna åkte på en stjärnsmäll mot Annelunds IF på hemmaplan. Tenhult drar nog längsta strået i denna match-

2009-05-16 15:00 IK Gauthiod - FK Linköping

Match mot Grästorps stolthet IK Gauthiod. IKG spelade igår en DM match mot Holmalund, efter 120 minuter gick matchen till straffar, där man förlorade. Slitna spelare till matchen på Lördag? Dock vilades nog en hel del spelare. I denna match måste vi, FK Linköping, vinna för att behålla vår serieledning. Och det tror jag vi gör också. Tippar 3-1 till FKL :).

Söndag

2009-05-17 17:00 Norrby IF - Smedby AIS

Norrby har verkligen spelat upp sig efter premiärförlusten mot Tenhut. Tre raka vinster och inget insläppt mål imponerar. Smedby har varit lite ojämna men kan mycket väl norpa åt sig alla tre poäng mot Norrby. Spännande match!


2009-05-17 17:00 BK Kenty - Myresjö IF

Måste match för Kenty som verkligen behöver en vinst. Viktige Lukas Åhman skadade sig i derby och är borta. Inte något bra besked för BK Kentys extremt tunna trupp. Myresjö blir en svår nöt att knäcka.

Supporterklubbens namn

Verkar som att det flesta hitills vill att Supporterklubben skall heta FolKungaLejonen. Fortsätt att rösta.


FK Linköping - BK Kenty i bildform

Fotograf Calle Eriksson



FK Linköping på SvenskaFans

Om ni inte redan visste det, så finns faktiskt FK Linköping på svenskafans också!

Gå in här för att börja diskutera om vi som är orange.

Vet även att de söker folk till redaktionen. Så finns det någon som är sugen att börja skriva där, skriv om ert intresse på forumet.


Koll på lagen i serien

Nässjö FF lånar in 20 åriga Björn Carlsson från Östersund FK (Div.1). Han är en offensiv mittfältare och är spelklar redan till helgens match mot Annelunds IF.

– Nässjö är nykomlingar och ganska nöjda med säsongen så här långt. Men de har haft en lucka på det offensiva mittfältet och det är väl den jag ska försöka fylla. Där borde jag också kunna utnyttja mitt skott bättre, säger Björn till zsport.se.

***

Kinna IF är segervissa inför mötet mot Tenhult på lördag. Saxat från Kinna IFs hemsida.

   Bollen är rund och allt kan hända och jag tror att Tenhult passar Kinna bra och nu gäller det verkligen att få fart på alla lagdelarna samt att lagspelet kommer igång på hög nivå. Både framåt och bakåt.....på lördag skall alla krypa av planen av trötthet på samma vis som alla löparna i Göteborgsvarvet säkert känner sig efter målgång. Ge järnet grabbar och på med grovstället - det finns mycket att "ösa ur" och plocka fram det under veckans träningar samt på lördag...Man får inga poäng utan dom får man kämpa sig till. Jag tror att det lossnar på lördag...

Härlig inställning!

***

Skadeläget i KB Karlskoga blir allt mer positiva. 

Alexander Hjalmarsson
är nu helt återställd efter sin knäskada. Alexander Andersson och Johan Nilsson rehabar för fullt.  Armin Mustafic skada ärre än ett utämjt ledband i tummen , han är nu återigen i full träning. Positivt för KB som har haft lite skade problem i början på säsongen.

***
IK Gauthiod som är våra motståndare på Lördag, spelar DM match mot Holmalund ikväll. IKG kommer att vila en del viktiga spelare, allt för att vara pigga till matchen på Lördag.

***

Myresjö IF suger fortfarande på derby segern mot Tenhults IF.  Efter matchen kommenterade en nöjd Vernes Basic  ”Det blir roliga träningar nu denna vecka”

BK Kenty möter Myresjö på hemmaplan på söndag. Det känns som att Kenty kommer plocka tre poäng i den här matchen, mot ett kanske? urladdat Myresjö. Lite av en måste match för Kenty, som ligger sist i tabellen med bara en inspelad poäng.

Matchen spelas på Fredriksbergs IP Söndagen den 17 Maj klockan 17:00.

Östria vinst i Viking Line Östgötacup


IK Östria/Lambohov tog en säker 4-1 seger mot Örtomta i Viking Line Cup.

Resultat:
1-4 (0-2) 0-1 3 min John (ass. Emil)
0-2 44 min Michael (ass. Roger)
0-3 54 min John (ass. Emil)
1-3 55 min Straff
1-4 72 min Danell (ass. Younis)
 ----------------------------------------
48 min Straffräddning Fingal
54 min Straffräddning Fingal

I den 5e omgången väntar Div.1 laget IK Sleipner. Matchen spelas måndagen den 1 Juni på Lambohovsvallen. Kanonmatch, pallra er gärna dit! Alltid skönt att slå ut ett Norrköpingslag, eller hur :).

Förlust för Tenhult!

Tenhult förlorade Smålandsderbyt mot Myresjö med 2-1. Det betyder att FK Linköping leder serien nu när Omgång 4a är färdigspelad! Mycket GÖTT!

Tenhult verkar ha svårt mot Myresjö, förra året förlorade man bägge matcherna.

Tabellen:


Robin Mattsson + BK Ljungsbro = Sant

Robin lånas även han ut till en alliansförening och debuten sker direkt ikväll med BK Ljungsbro mot IFK Motala.

FK Linköping och BK Ljungsbro har ett Farmaravtal som gör att spelare kan gå mellan föreningarna enligt ett av ÖFF fastställt regelverk.

***


Det står nu 2-0 till Myresjö mot vår toppkonkurent Tenhults IF. Efter 22 spelade minuter har Rudolf Mamaka och Hakan Öksus nätat för MIF!

Jo, jag sa väl det? Att Tenhult får det svårt mot Myresjö! Håll detta nu!

Uppdaterar löpande hur matchen går!

Halvtid nu och Myresjö leder fortfarande med 2-0!

46 min Andra halvlek igång och Emil Backlund i Tenhult reducerar till 2-1, inte bra de




Östergötland regerar!

SuperEttan


Div.1


Div.2

Publikproblemet



Titta här! Vi i FK Linköping, står Linköpings FF pga olika anledningar, ligger enbart på tredje plats i publikligan. Det andra Lkpg laget ligger näst sist. Det bor över 120 000 ivånare i Linköping varför ska det vara så förbenat svårt att locka publik till Folkunga? Visst vi lirar i div.2 men ändå? Nässjö har 40 st mer i snitt än oss!

Kolla in denna tabell som jag gjort, Källa www.wikipedia.se



Bedöm själva.  Bortsett från Smedby och Norrby IF som har stor konkurrens från andra, bättre lag i staden, så är det enbart lag i från mindre städer som är med i denna serie. Självklart ska ju vi i Linköping vinna publikligan! Icke att förglömma så innefattar denna tabell enbart själva Linköping som stad. I kommunen bor det ju ännu fler människor.

För att FK Linköping skall lyckas måste publiken börja komma till Vallen. Vad är då fördelarna med ett bra publiksnitt? De är väldigt många.

* Ju mer folk på matcherna, desto mer pengar till klubben.

* Bättre tryck på arenan gör det givetvis roligare att gå och titta och stämningen är även otroligt viktig för spelarna på planen. En spelare kan lyfta när han känner sitt stöd från publiken!

* Köp av souvenirer som bidrar till mer intäkter till klubben, osv osv.

Jag har sagt det förut och säger det igen. För att FK Linköping skall lyckas så måste VI I LINKÖPING visa vårt stöd och vara med och stötta jakten på serieseger och avancemang! Tänk om vi skulle avancera redan till nästa år! Vilka matcher vi skulle få!

Derbyn mot  Motala, Sleipner, Sylvia och kanske tillochmed IFK Norrköping ;) Fatta vilka publikmatcher!

Så slut upp och stötta FK Linköping mot avancemang! Se till och kom på nästa hemmamatch som är en riktig toppmatch mot KB Karlskoga. Matchen spelas den 23 maj klockan 14:00.

ALLA TILL VALLEN! Så slår vi KB!




PS. till FK Linköping, vi är många som väntar på halsdukarna, när kommer de? DS.



Allianskollen!

Div.3 Nordöstra Götaland - IK Östria/Lambohov

IK Östria/Lambohov - LSW -
1-1
Oavgjort resultat för Östria. Efter ännu ett poängtapp så ligger man längre från toppen. Vimmerby har dragit ifrån med fyra segrar i rad. Synd för Östria som hade en så fin inledning på säsongen. Onödig förlust mot Lindö FF i förra omgången.

Östria får ta nya tag i nästa omgång då man möter Syrianska KF på bortaplan.



Div.4 Östergötland Västra serien - BK Ljungsbro

BK Ljungsbro
möter IFK Motala imorgon. I förra omgången spelade man oavgjort mot  Mantorp, matchen slutade 4-4. Ljungbro måste nästan vinna för att inte bli än mer indragna i bottenträsket.



Noterbart är att  BK Derby leder serien efter 3 raka vinster. Kanske återfinns de i div.3 nästa säsong.


Div.5 Östergötlans mellersta serien - FC Syrianska

Vånga - FC Syrianska - 
1-1
Oavgjort även för Syrianska. Ett fall framåt efter två hårda förluster. I Wreta Kloster och den matchen måste vinnas så man inte blir indragen i bottenstriden.




Seriekollen!

Norrby IF - KB Karlskoga FF 2 - 0 Publik: 232 
Toppmöte i Borås och vinst för Norrby IF som verkligen hämtat sig efter 6-4 smällen mot Tenhult i första omgången.
Nu har man även hållt nollan för tredje matchen i rad, styrkebesked för Norrby. Duktige Johan Sjögeren gjorde bägge målen för NIF. KB Karlskoga inkaserade första förlusten för året och åker ner från första till sjätte plats i tabellen.

 
Kinna IF - Annelunds IF 0 - 3 Publik: 200 
Annelund, med en man mindre efter 36 minuter, tog en välmeriterad seger över Kinna. Starkt att vinna med hela 3-0 på bortaplan mot Kinna med en man mindre, alla mål gjordes när de var 10 man. Kinna verkar vara rejält under isen och sådana här stjärnsmällar får man inte åka på om man skall blanda sig in i toppen av tabellen.

FK Linköping - BK Kenty 2 - 0 Publik: 611
Säker derbyvinst av FKL. OK, publiksiffra dock inte bra. Matchen var något avslagen. Höjdpunkter var Ullers kanon och Gustav Claesson fina mittfältspel. Jonas Anger imponerade än en gång som mittback och blir svår att rubba. FK Linköping leder nu serien :).

Smedby AIS - Nässjö FF 1 - 0 Publik: 84
Smedby vinst mot NFF inför ynkliga 84 åskådare. Tufft för Smedby att locka folk då man är Norrköpings fjärde lag. I och med vinsten blandar nu Smedby in sig i toppstriden efter en haltande tabell.

Melleruds IF - IK Gauthiod 0 - 2 Publik: 212
Första härliga vinsten för Grästorpspöjkera. Och man klättrade från sista plats, till platsen precis ovanför kvalsträcket. Mellerud sjönk i tabellen och placerar sig nu på kvalplats. I nästa omgång möter vi Gauthiod på bortaplan, blir en tuff match och IKG verkar vara på gång!

Myresjö IF - Tenhults IF, spelas imorgon.
Nu får vi hoppas att Myresjö tar alla tre poäng från Tenhult. Smålandsderby som faktiskt kan sluta hur som helst. Tenhult har inte riktigt imponerat i säsongens öppning och jag tror att Myresjö kan överraska! Vi får hoppas på det i alla fall ;).

Tabellen:



Ja, ni ser rätt! Vi leder serien! Låt oss nu hoppas att Tenhult förlorar mot Myresjö imorgon!

FORZA FKL! MOT NY VINSTER!


Lyssna på Uller i SR

Lyssna på nye Tobias Uller i SRs reportage om derbyt igår. Klicka här och lyssna!

Och Micke Palm i Kenty vill att vi skall gå upp redan iår :)

April - Maj schema

April


04-19 15:00  Nässjö FF - FK Linköping  Vinst 0-5

04-25 14:00  FK Linköping - Annelunds IF  Vinst 4-2


Maj


05-05 19:00 Tenhults IF - FK Linköping  Förlust 1-0

05-09 14:00  FK Linköping  - BK Kenty   Vinst 2-0

05-16 15:00  IK Gauthiod - FK Linköping  

05-23 14:00  FK Linköping  - KB Karlskoga FF  TOPPMATCH! Måste komma mycket folk till Vallen för att stötta laget mot heta KB Karlskoga

05-31 17:00  Norrby IF - FK Linköping ÄNNU EN HET TOPPMATCH! Här måste vi vinna för att visa att vi är ett topplag. Svår match!

2-0 vinst mot BK Kenty



Årets andra hemmavinst och årets första derbyvinst är verklighet efter härliga 2-0 mot BK Kenty.

Målen gjordes av Martin Jönsson och nye tekniske Tobias Uller från Elfsborg U.

611 åskådare är väl godkänt, dock synd att det inte blev fler!

Eftersom jag ej kunde närvara på matchen så blir det ganska svårt att skriva en korrekt matchref/matcanalys. Dock vad jag fått mig berättat är att Tobias Uller såg väldigt pigg ut och skapade stora problem för BK Kenty. 2-0 var ett rättvist resultat för FKL, en vinst dock utan att man imponerade.

BK Kenty fortfarande under isen och ligger nu på absolut sista plats i tabellen, eftersom IK Gauthiod just nu leder över Mellerud med 1-0.

Matchens Lirare: Gustav Claesson, efter sitt kopiösa slit på mittfältet

Magnus Helin 2
Gustav Claesson 1



Statistik FK Linköping.

MÅL

3
Mats Haglund

2
Martin Jönsson

1
Fredrik Nilsson
Gustav Claesson
Linus Bergström
Simon Ytterbom
Markus Johansson


ASSIST

2
Fredrik Nilsson
Linus Bergström
Tobias Jacobsson


1
Mats Haglund
Gustav Claesson
Simon Ytterbom
Jonas Anger

POÄNGLIGAN TOPP 3

1
Mats Haglund 3+1

2
Fredrik Nilsson 1+2
Linus Bergström 1+2


***

PLÖTSLIGT LEDER VI SERIEN IGEN! 9 POÄNG OCH BÄTTRE MÅLSKILLNAD ÄN TENHULT, DOCK 1 MATCH MINDRE SPELAD


Matchref: Daniel

Jag var där och det stämmer nog att FKL vann utan att imponera (vilket är rätt imponerande i sig). Passningsspelet är fortfarande ganska dåligt för det mesta. Kentys passningsspel var bättre, särskilt i första halvlek och de kom till inlägg flera gånger, särskilt från vänsterkanten. Inläggen höll dock ingen högre kvalitet och FKL är för starka i luften för att släppa till något där. Det räckte inte heller för Kenty att spela småtrevligt, utan FKL kunde ta ledning efter 11 minuter när Tobias Uller dundrade in en frispark från ett par meter utanför straffområdet. Grym träff och bollen gick spikrakt upp i målvaktens högra kryss. FKL tog kommandot alltmer och kunde också göra 2-0 efter att ha lyckats låsa fast bollen i "anfallszon". Det var Martin Jönsson som dribblade i straffområdet och tryckte dit den lågt i målvaktens högra hörn.

Andra halvlek sjön kvaliteten. FKL fick inte till spelet, men Kenty hade inte heller så mycket att komma med. Ett skott utifrån som Magnus Helin tog vid sin vänstra stolpe var väl det närmaste man kom. Det blev lite ytor på slutet för FKL, men man kunde inte utnyttja dem. Faktiskt på det hela taget få heta målchanser i den här matchen. Målen tillkom på fina individuella prestationer.

Claesson var bra, spelade centralt på mitten. När han lyfte blicken fick han faktiskt iväg ett par fina passningar också. Noterbart att mittfältet i första halvlek var från vänster till höger Uller-Claesson-Ytterbom-Bergström. I andra flyttade Jönsson ned på mittfältet, Bergström gick upp och Ytterbom tog högerkanten.

Jag måste säga att jag blev imponerad av Jonas Anger. Kom rätt in hela tiden vad jag kunde se. Hoppas han får fler chanser i mittförsvaret!

Förresten, vad gäller publiksiffran, var det inte en del gratisbiljetter utdelade till den här matchen? I alla fall glädjande att vi var fler den här gången.

Kinna - Annelund

Annelunds IF leder just nu med hela 3-0 mot Kinna, 1a halvlek slut.

Tenhult och Norrby tycker till!

Johanna från Tenhult tycker till om matchen, Tenhult - FK Linköping.

"Var på plats i tisdags och såg en inte alltför upplyftande match. Tenhult hade ett kompakt övertag första 20 min och skapade 5-6 riktigt bra målchanser, missade bl a 2 frilägen och 1 öppet mål. Chanserna kom när Tenhult satte press på FKLs backlinje. Sedan jämnade matchen ut sig. FKL skapade förvånansvärt lite i 1:a halvlek. I andra tog FKL över taktpinnen. Tenhult kunde inte nypa fast bollen på FKLs planhalva utan FKL fick stort bollinnehav på Tenhults planhalva. Trots spelövertaget skapades få målchanser och de som skapades slarvades bort av FKL anfallarna. FRamförallt anmärkningsvärt är det att en 15 årig målvakt läser sönder FKLs straffskytt. Luktar underskattning lång väg. Tenhult kom upp i den nivå som man spelat i de 2 inledande matcherna, dvs långt under vad de kan prestera. FKL visade i 2:a halvlek att de är ett bra fotbollslag som hör hemma i toppen av tabellen. Matchen visade att Tenhult kan slå de andra topplagen i serien utan att spela bra och att FKL kommer att vara med och kriga om seriesegern. Dock har FKL problem med backlinjen, framförallt om man sätter press på den. Serien kommer nog att avgöras de tre sista omgångarna då Tenhult möter både FKL och Norrby på bortaplan.

Lycka till mot Kenty. "




Det spelades match igår i vår serie!

Norrby IF - KB Karlskoga
- 2-0

"Norbyit "kommer med ett matchref!

"Just hemkommen från Borås Arena efter att ha sett en riktigt dålig fotbollsmatch, speciellt från hemmalagets sida! Norrby ska vara riktigt glada för de tre poängen, Karlskoga brände bl a en straff i slutet på första ht. Ska "vi" vara med i toppen av serien och kriga så krävs det en ordentlig uppryckning från i stort sett samtliga spelare....
Ändå skönt med en trea trots den svaga insatsen, det är väl dessa poäng som kanske är avgörande när vi sumerar i höst.

Kör hårt i derbyt!"

Norrby leder nu serien

Ni är mer än välkomna att skriva "Gäst" inlägg i bloggen! Hör av er bara!


Kenty imorgon, hett AlliansDERBY!

Jepp, match igen nu imorgon Lördag! BK Kenty, som är fast i bottenträsket, är våra motståndare!

Hett derby som kan sluta hur som helst!

BK Kenty kommer att var taggade och kommer inte att vika ner sig.

Hoppas på en publikfest nu på Vallen! Vi ska bli minst 500 pers, annars som Tony Irving säger, kattastrooåf! :)..

***

Martin "Eka" Ekström startar inte imorgon, hans rygg krånglar fortfarande.

Fredik "Pajen" Nilsson medverkar inte han heller! Han fick rött kort i senaste matchen mot TIF.

***

Startelvan om jag vore HeadCoach för FK Linköping!

Magnus Helin

Oskar Lagerberg - Tobias Jacobsson - Jonas Anger - Markus Johansson

Simon Ytterbom - Gustav Claesson - Martin Jönsson - Tobias Uller

Mats Haglund - Linus Bergström

Ersättare:

Micke, Naris, Badde, Robin samt Kalle A

***

Svår match, derbyn är ju alltid derbyn. Vinner vi imorgon så är vi bra med i toppen. Förlorar vi, blir vi kanske "fast" i mitten.
Lite av en tidig "måstematch" kanske?

I de två senaste matcherna mot Annelund och Tenhult har vi varit för darriga i försvaret. Kanske beror det mycket på att Martin Ekström saknats som viktig betongback i mittten. Nyckeln till matchen imorgon blir att täta till därbak.

I mitt tycke borde Westerberg placera Martin Jönsson som def innermitt och på så vis göra det lite säkrare i defensiven. Jösse har varit bra som forward, men det är ändå inte där han är som bäst!

Offensiven då? Finns egentligen inget att klaga på. Mål kan vi göra! Det kryllar av offensiva kvaliteér i FKL. Hoppas vi får se Mats Haglund från start, han har ju gjort 3 mål på lika  många matcher och ni har väl inte glömt klassmålet han gjorde mot Annelunds IF i förra hemmamatch, den killen kan göra snygga mål!

Odds Nordic Bet

FK Linköping - BK Kenty  1. 1,28 X. 5,50 2. 6,75

Mitt tips? 3-1 till FK Linköping!

ALLA TILL VALLEN!!! FORZA FKL!



Bilder : Tenhults IF - FK Linköping

Publicerar bilder från matchen igår mot Tenhults IF.

Fotograf: Calle Eriksson


Uppvärmning innan match.


Classon vill ha bollen av nye Tobias Uller


Pajen på språng


Härlig brytning av Tobias Jacobsson


Bra defensivt arbete


Magnus Helin i målet gör sig stor




Helin greppar bollen



Kenty J hemmamatch!


Allianskollen

FC Syrianska tar ikväll mot Bråvalla i Östgötacupen kl 18:00 på Stångebro.


Åkte på en svidande förlust mot Tannefors i samma cup med hela 3-0. Tannefors var oväntat bra.


Nu är det bara FC Syrianska och Östria/Lambohov som är kvar i cupen.

Östria spelar sin match mot Örtomta den 11/5 på bortaplan kl 19:00

Seriekollen: Omgång 3: Div.2 Mellersta Götaland.

IK Gauthiod - Norrby - 0-3
Årets andra hemmamatch slutade även den med förlust för Gauthiod, som öppnat serien med 3 förluster. Säker seger för Norrby IF som hållit nollan 2 matcher i rad efter förlust debaclet mot Tenhult med 6-4. Norrby verkar vara på gång och klättrar uppåt i tabellen. Fortsatt tungt för Gauthiod som väntar på årets första vinst.

Nästa match:

Melleruds IF - IK Gauthiod - Bottenmöte, IKG måste vinna för att inte bli fast förankrade i botten.

Norrby IF - KB Karlskoga
- Hett toppmöte, NIF tar emot obesegrade KB. Måste vinna för att inte tappa mot topplagen.



Annelunds IF - Myresjö - 1-1
Delad poäng i matchen. Myresjö kvitterade i den 89! minuten. Surt för Annelund som nästan slog topptippade Myresjö. Fortsatt tungt för Myresjö som inte imponerat i inledningen av säsongen. Blir nog inget topplag iår.

Nästa match:


Kinna IF - Annelunds IF - Sjuhärads derby. Båda lag på 4a poäng och nästan samma målskillnad. Het match!

Myresjö IF - Tenhults IF
- Smålands derby. Myresjö ligger på kvalplats utan vinst, Tenhult ligger etta med full pott. Dock osäker utgång.



BK Kenty - Melleruds IF - 1-3
Nej, det vill sig inte för Kenty som nu ligger näst sist i serien. Kenty kommer få det mycket svårt att hänga kvar. Dock tror jag de kommer att greja det tillslut. Mellerud fick i och med denna seger lite arbetsro och kan börja titta uppåt i tabellen igen.

Nästa match:

FK Linköping - BK Kenty - Alliansmöte och hett derby! Kenty måste kriga hela matchen för poäng. Tuff match!

Melleruds IF - IK Gauthiod
- Botten möte. Mellerud siktar uppåt i tabellen efter vinsten mot Kenty. Dock tror jag inte de får med sig tre poäng i denna match.



KB Karlskoga FF - Smedby AIS
- 1-0
KB fortsatt obesegrade i året serie. Vinst även denna gång mot Norrköpingslaget Smedby. Joachim Nilsson i KB blev enda målskytt i matchen. Han har nu gjort fyra mål i serien och leder därmed skytteligan? Tung förlust för Smedby som verkligen ville vinna denna match.

Nästa match:

Norrby IF - KB Karlskoga - Hett toppmöte. Vinner KB denna match så är man verkligen en toppkandidat i årets serie. Mycket spännande match.

Smedby AIS - Nässjö FF - Båda lagen ligger på samma poäng, 4. Smedby måste vinna denna match för att kunna blanda sig i toppstriden. Annars blir man nog ett mittenlag.



Nässjö FF - Kinna IF
- 2-1
Härlig vinst, inför hela 611 åskådare, för bottentippade NFF. Efter två snabba mål så lyckades man vinna mot Kinna. Kinna vill glömma matchen så snabbt som möjligt och blicka framåt. För NFF som i premiären åkte på en 0-5 smäll mot FKL, har jobbat sig upp och ligger i mitten av tabellen.

Nästa match:

Smedby AIS - Nässjö FF - Vinner NFF denna match så har man dragit sig ifrån bottenstriden en hel del. Dock svårt motstånd i SAIS som är ett bra hemmalag.

Kinna IF - Annelunds IF
- Prestige match. Sjuhäradsderby. Kinna siktar mot toppen och för att komma dit måste brodern ifrån lilla Annelund slås.



Tenhults IF - FK Linköping - 1-0
Trist förlust för FKL. Oavgjort hade kanske varit mera rättvist. Hett toppmöte som jag trodde skulle bli en målkavalkad, så blev dock inte fallet. Tenhult leder serien, vi i FKL ligger nu på en tredje plats. Längre matchrapport kan läsas i föregående inlägg.

Nästa match:

FK Linköping - BK Kenty - Hett Linköpings derby stundar på Lördag på Folkungavallen. FKL är rejält revanschsuget och Kenty kommer att få sota för förlusten tidigare mot TIF. Hoppas det blir mycket publik!

Myresjö IF - Tenhults IF - Smålands derby och återigen en tuff match för TIF. Myresjö är bra och de kommer nog vara rejält taggade i matchen mot Tenhultarna. Oviss match.



Tabellen:


FK Linköping, UPDATE

Det har hänt lite med trupppen i FK Linköping under veckan som gått.

Målvakten nr. 33 Calle Eriksson är utlånad till Fornåsa, tränar dock fortfarande med vårt kära FKL.

Backen nr. 21 Mattias Eklöw har flyttat till Norge pga arbete

Mittfältare nr.18 Younis Qaderi har blivit utlånad till alliansklubben Östria/Lambohov, pga mer speltid.

Anfallare Tuncay Yksel lånas ut till alliansklubben FC Syrianska.

Lycka till i de nya klubbarna!



Förlust i Tenhult



Det blev förlust med 1-0 mot Tenhults IFKabevallen igår inför 123 st åskådare. Tenhults mål var en inåtskruvad hörna av Marcus Salomonsson som gick i mål efter en lätt touch av Jonas Pettersson.

Matchens lirare: Hemmadebuterande 15 åriga målvakten Joakim Jans i Tenhult som gjordes sin livs match, räddade bl.a Martin Jönsson straff, återkommer till den.

Tenhult startade matchen med en intensiv press mot FKL och redan efter 2 minuter nätade man efter en hörna Marcus Salomonsson. I första halvlek hade hemmalaget bra kontroll på händelserna, hade vinden i ryggen i snålblåsten och skapade fyra riktigt bra lägen.

Enligt TIFs tränare Michael Nymoen var enbart 1-0 i underkant, efter första halvleken. I andra halvlek är matchbilden helt annorlunda.

Ett nytt lag äntrar Kabevallen i andra halvlek för FKL. FKL anföll för kung och fosterland och kvitteringen låg i luften. Både Gustav Claesson och Mats Haglund hade gyllene lägen att sätta dit bollen men misslyckades.

Så kommer äntligen chansen för FKL. I den 76 matchminuten tilldömdes FKL en straff för hands i målgården. Straffskytt Martin "Jösse" Jönsson, en rutinerad herre får känna pressen. Han missar, eller Joakim Jans gör en kanonräddning och räddar straffen. Pressen avstannade inte där för FKL utan man körde på i 90 minuter, men lyckades inte sätta dit bollen.

I efterhand kan man tycka att vi var värda att ta med oss minst en poäng hem till Linköping. Efter första straffmissen var det nära att vi fick en straff till, men tyvärr fick vi inte den med oss.

Matchens lirare för FK
L, för andra matchen i rad enligt mitt tycke, Magnus Helin.

Thomas Westerberg verkar ändå ganska nöjd med laget efter matchen. Och han säger till Corren att han är mycket nöjd över moralen i laget, att spelarna kämpar på! Och just moralen verkar vara kanon i FK Linköping. Spelarna verkar trivas ypperligt med varandra och det verkar vara riktigt roligt att spela fotboll i FK Linköping.  En bra lagmoral är A och O ifall man skall lyckas att ta klivet upp i Ettan.

En annan positiv sak är ju att försvaret såg väldigt stabilt ut igen. Ett styrkebesked, som sagt mot Annelunds IF var det lite för många hål därbak och det såg darrigt ut.. Skönt att det känns stabilt igen.

Nu är det bara att bryta ihop och komma igen :). Ärligt talat trodde jag att FKL skulle få det mycket svårare mot Tenhult, de har ju som sagt skrytit en hel del och värvat ihop ett fantastiskt lag på pappret.

Vi kommer igen och vi har visat att vi är ett lag som skall kämpa i toppen om förstaplaceringen! Det kommer nog vara ett hungrigt och revanschsuget FK Linköping som äntrar Folkungavallen på Lördag. BK Kenty kommer att få känna sig som byten för hungriga lejon!

Bilder från matchen kan ses här

Ursäkta!

Ursäkta att bloggen varit "shut down" en tid, men nu är den igång igen med daglig uppdatering.

Uppdateringar som är på gång är.


Seriekollen

Matchen mot Tenhults IF ikväll


Sen en nyhet på bloggen som jag kommer avslöja längre fram :)

Håll ut!

Hoppas ni har kunnat släcka fotbollstörsten på annat håll i förra veckan! Nu är jag igång igen!

Senaste nytt från Per Rondhal

Ni kan sluta oroa er :) Har precis fått svar från Per Rondahl angående truppen:

Martin är inte på väg tillbaka till ÅFF. Han har problem med en nerv i ryggen som han får behandling för. Senaste informationen är att idag på förmiddagen fått behandling av Pecka Edenholm i ÅFF och blivit väsentligt bättre. Förhoppningsvis är han igång för fullt snart. Kanske redan till helgen.

Younis är utlånad ut till Östria. Risken fanns att han skulle få begränsat med speltid i FKL vilket skulle hämma hans utveckling och då tyckte vi detta var en bra lösning. Han tränar fortfarande vissa träningar med FKL.

Likaväl så lånar vi ut Tunnis till Syrianska vilket också det är en av alliansklubbarna. säger Per Rondhal.


Publiken i Linköping

Måste än en gång ta upp det här angående publiken!

307 personer var det på den historiska hemmapremiären. 307! Det är alldeles för dåligt.  En annan femma är ju att pubilken lät minst som det dubbla ;).

Nässjö FF
lirade match i förrgår mot Kinna IF, vet ni hur många som var där och kollade? Jo, 611 st!

Kanske, kanske hade den fina uppsluttningen på matchen en del i att de faktiskt slog topptippade Kinna med 2-1?

En bra publik gör mycket för laget!  Ska sägas att vi redan har en mycket bra publik dock kan det bli ännu bättre och vi kan få ännu mer tryck på läktaren om bara fler kommer!



Serieseger redan iår!

Skandal SVFF

Ja, det tycket jag faktiskt att det är, REN SKANDAL! att det fortfarande står Linköpings FF på svenska fotbollsförbundet!

Är det så svårt att ändra?

Jag har själv skickat ett mail till SVFF för att be dem byta namn.

Hur svårt kan det vara?


Allianskollen!

Div.2

BK Kenty

Kentys säsong har börjar, ja vad ska man kalla den, sisådär kanske? En poäng i premiären mot Karlskoga var starkt, sen har man fått se sig besegrade två gånger mot Norrby 0-1 och mot Mellerud 1-3. Kenty är redan indragna i bottenträsket och det känns som om de får de svårt att hänga kvar. MEN jag tror att Kenty grejar det! Jag hoppas Kenty grejar det!

Nästa match är derbyt mot alliansbrodern FK Linköping. Det om något vore vara den perfekta tändvätskan.


Div.3


Östria/Lambohov


Säsongen som började så bra för Östria med 2, 1-0 segrar. Med en intakt förlust och insläpp nolla skulle man ta Lindö med storm och helt enkelt vinna. Så lätt gick det inte och man gjorde säsongens bottennapp och förlorade med hela 4-2.
Östria ligger på 5:e plats och är med och krigar i toppen!

Nästa match innebär toppmöte mot LSW den 8/5 på Lambohovsvallen. LSW ligger på 2:a plats med 7 inspelade poäng. Vinner Östria den så ligger de mycket bra till i toppen! Kom igen Östria!

Div.4

BK Ljungsbro

Går fortsatt tungt för Ljungsbro. Smällen mot Karle med 5-0 följdes upp med ännu en ny förlust mot heta BK Derby somv verkligen siktar mot 4an igen! Ljungsbro har lyckats spela till sig 1 poäng i alla fall. Senaste matchen mot Mantorp slutade 4-4, målkalas när Ljungsbro lirar! Ljungsbro återfinns precis över nedflyttningsträcket.

Nästa match är mot IFK Motala på Cloettavallen. Motala ligger på 8:e plats med 4a inspelade poäng. Nu måste Ljungsbro vinna för att försöka slita sig mot bottenträsket!

Div.5

FC Syrianska

FC Syrianska som började så bra med en bortavinst mot brasselaget FC Norrköping, har nu förlorat 2 matcher i rad mot Grebo och Slätmons. En positiv nyhet för Syrianska är att Tuncay Yksel tidigare LFF förstärker laget. Han kommer att skjuta en hel del mål för FCS. FCS återfinns på 10:e plats med 3 inspelade poäng-

Nästa match för FCS är mot Vånga!


Äntligen tillbaka!

Japp, nu är jag äntligen tillbaka efter lösenordstrul och mycket mycket mycket jobb!

Jaha, vad har hänt då?

Jo, BK Derby firar som aldrig förr efter knallen där man slog FKL i ÖstgötaCupen. Enda positiva över matchen var väl att Tobias Uller gjorde debut, och tydligen var det en fullt godkänd debut!

Lite silly rykten då..  Younis är påväg, eller är i princip? klar för Östria/Lambohov på lån? Stämmer dessa rykten?

Jonas Rydwik kanske är på gång till hösten, mmm vi får hoppas på det i alla fall!

***

Var ni på hemmapremiären förra Lördagen? Vi blev inte så många som vi hoppats på. Ynkliga 307 personer är inte alls godkänt. Linköpingspubliken verkar vara mycket svårflörtade. Ändå körde vi med en hel del reklam, såsom radio reklam, flyers och affischer. Tråkigt, tråkigt.

Matchen då? Det var faktiskt min allra första match jag sett på Folkungavallen och jag måste säga att det är en mycket gemytlig arena. FKL hade en bra offensiv fock en osäker defensiv, bortsett från Helins fina målvaktspel!

 Matchens läckerhet? Hagges mål som var av Allsvensk klass, vilket mål!

En positiv överraskning var att det redan finns en klack för FKL! En klack som sjöng i princip hela matchen och fick med sig stora delar av läktaren! Bra jobbat! Det är ju så det ska vara på en match! Jag tror jag aldrig sett en div.2 match med en sjungande klack, hehe. Vilka är ni? Vore ju grymt kul ifall vi kunde sätta igång med supporterklubben! Hör av er om ni vill vara med och styra upp allt!

****

Just de supporterklubben som ännu inte är namngiven!
Alla medlemmar kanske skulle ta och rösta på det bästa namnförslaget? Det är ju såklart medlemmarna som skall få bestämma det, tycker jag i alla fall! Hur många är ni som blivit medlemmar?

Förslag på namn har ju strömmat in. T.ex.

Hertig Karls Krigare
013 Gripen
Filbyter 013 Support
Folke Filbyters soldater
FK LINKÖPING Support
013 Support
Local supporters
Storm Troopers
Orange County
Östergyllen
United
Föreningen
Lkpg United Support
The Alliance
The Tough Alliance
Brun7
Fans of FKL
FolKungaLejonen

Man kanske skulle ta ett möte med alla medlemmar och rösta? eller har ni andra bra idéer?


Inför Tenhults IF - FK Linköping... Im Back!



Ikväll klockan 19:00 på Kabevallen tar Tenhults IF emot Linköpings vackraste förening FK Linköping!, hehe.

Toppmatch! 2an och 3an möts och det är två obesegrade lag som kämpar mot varandra och utgången är mycket oviss!

Tenhult har en mycket stark trupp att förfoga över. Rutinerade nyförvärv har haglat in under försäsongen.
Eller vad sägs som:

Emil Backlund (J-Södra)
Joakim Ssempasa (J-Södra)
Aram Ibrahim (J-Södra)
Michel Khamie (J-Södra)
Kemalj Avdiu (Trollhättans FC)

Inga dåliga pjäser det. Alla har i princip rutin ifrån spel i SuperEttan.

Hur ska då FK Linköping kunna slå Tenhults IF då? Defensiven känns inte helt stabil.  Tenhult har släppt in 6 mål på två matcher och det är väl inte riktigt godkänt? Senaste matchen mot Mellerud spelade man, enligt uppgift, mycket dåligt.

Dock har Tenhult en sylvass offensiv och har, precis som FKL, gjort 9 mål framåt. Deras frejdiga offensiva spel kan straffa FKL en hel del. I hemmatchen mot Annelunds IF var FKLs defensiv direkt svag och det såg inte alls stabilt ut.
Bortsett från Magnus Helin som var matchens lirare, enligt moi.

FK Linköpings
trupp till matchen ikväll är följande: Tackar Per Rondhal

Mål: 1. Mange Helin, 22 Kalle Arvidsson

Backar: 3, Micke Nilsson, 4 Tobbe Jacobsson , 5. Mackan Johansson, 12 Jonas Anger, 20. Naris.

Mittfältare 7.Gustav Claesson, 8. Fredrik Nilsson, 13. Uller,15. Simon 19. Badde,17. Oskar,

Anfallare 10. Hagge, 11. Limpan, 16. Jösse,

Startelvan enligt mig:


Magnus Helin

Tobbe - Naris - Anger - Mackan

Ytterbom - Claesson - Pajen - Uller

Limpan - Jösse


*****

Liverapportering kanske kan följas här?

*****

Denna match är ooootroligt viktig! Nu gäller det att bevisa att vi är ett lag för toppen av serien! Lite av en prestige match tycker jag. Tenhult har varit mycket kaxiga inför säsongen start och nästan gått ut och sagt att de skall jogga hem serien ;)...

Oddsen är inte på vår sidan men det skadar ju inte att satsa en 10a på en 2a :)

Tenhult - FK Linköping 1. 1.90 X. 3.90 2. 3.05, odds från Nordicbet.se

Nu gäller det att vi i FKL visar vart skåpet skall stå!  Vinner vi denna så är redan mycket vunnet!

KÄMPA FKL IKVÄLL TAR VI ÖVER SERIE LEDNINGEN!


Over and Out

FORZA FKL..

*****


Förresten är det folk som skall åka ner och titta?

ÄNTLIGEN FIXAT

Som ni alla kanske vet? så har mitt lösenord krånglat.. Jag har ej kunnat logga in på mitt konto härpå blogg.se. Men nu är det fixat och en MASSIV UPPDATERING väntar imorgon! !!!!


Håll utkik!

Kort och gott

Förlust igår mot ett taggat Derby i Östgöta cupen. 1-1 förlust efter straffar!

RSS 2.0