Uppmaning

Uppmaning till ALLA FKL FANs att regga sig på FK Linköpings SvenskaFans sidan och börja diskutera i forumet, som annars är ganska dött.

På FKLs svenskafans sida kan ni läsa inför rapporter, matchanalys, silly season, intervjuer. m.m.

Vi söker även skribenter och krönikörer.. Så om du vill bli en i gänget, hör av dig!

Adressen till sidan är http://www.svenskafans.com/grusplan/fk_linkoping/ 

Gå in där och gör den sidan mer levande!

Väl mött på SvenskaFans!


Rykte om nyförvärv

Peter Mildaeus säger att FKL har koll på en TFF lirare. Den enda jag kan komma på som det skulle kunna vara är isåfall den förre detta Elfsborg och Ödeshög kille Markus Falk Ohlander.

Markus kan ju användas både som back och mittfältare och skulle i mitt tycke bli en mycket bra förstärkning. Han har hittils spelat två matcher i Allsvenskan, en från start och en som inhoppare.

Ödeshög ligger ju som bekant Linköpingstrakten och det känns skönt  ifall vi kan plocka hem talanger från trakten.

Nu ska vi vinna mot Kinna. INFÖR: FKL - Kinna IF!

Sista matchen innan sommaruppehållet stundar och för motståndet står Sjuhärads laget Kinna IF. En mycket viktig match för oss. Norrby ligger nu fyra poäng före, dock med en match mer spelad. Vinst i denna match är egentligen ett måste ifall vi ska hänga med Norrby i toppen.

Vilka är då Kinna?

Jo, Kinna IF är ett stabilt div.2 gäng som legat i div.2 ett bra tag, inget botten lag inget topplag, utan rätt och slätt ett gediget mittenlag. Förra året hade de en ung trupp, iår är truppen ännu yngre och snittålder ligger på 21 år. 36 åriga Joan Selin och 30 åriga spelande tränaren Tommy Olausson , får bidra med rutinen. Det är även mycket gammalt Elfsborg i Kinna, spelare som Chrisoffer Widlund, Mattias Melo, Johan Borén, Jeton Avdija och Jonas Knutsson har alla representerat Elfsborg.

Noterbart är att Kinna, inför denna säsong, tappade både skyttekungen Michael "Bellas bror" Berglund" och mittfältsgeneralen Patric Snygg till Norrby. Två mycket tunga förluster.

Såhär säger assisterande tränaren Per Harrysson till bloggen:

"Senaste veckan eller efter senaste matchen har det varit bra, vi känner att vi är starka nu med sju poäng på tre matcher och gjort åtta mål på dessa. Så denna vecka har samtliga spelare gått med leende på läpparna.

Truppen tas ut först ikväll, men vi har lite frågetecken på en del med några skador.

Widlund har tre gula, men där får vi tillbaka andra som varit borta.


Tankarna kring matchen är att det ska bli roligt att komma till Linköping och Folkungavallen.

Sedan att det är lång resväg är ju bara att gilla och se till att skapa de bästa förutsättningarna man kan för spelarna.

Om Linköping vet jag att det är ett stabilt fysiskt spelande lag som är en sammanslagning av flera bra lag.

Har sett dom vid två tillfällen.


Vi är alltid starka defensivt, men annars så är Tommy en spelare att kolla in med sitt slit och löpvillighet.

Matchen slutar oavgjort och kanske lite mer bollinnehav för Linköping. 1-1 och Linus gör vårt."

***

FK Linköping har som bekant 5 raka vinster på hemmaplan med den imponerande målskillnaden 14-5. På hemmaplan är vi starka, hoppas bara det kommer massvis med folk nu när vädret kommer att vara på topp! Blir vi i alla fall över 400? VI får hoppas det i alla fall.

Så här säger tränare Westerberg på fklinkoping.se:

"FK Linköping har under våren lyckats vara med i toppen av serien främst tack vare ett oerhört starkt hemmafacit med fem segrar på fem hemmamatcher.

På de fem bortamatcherna har vi tagit sju poäng och det är något vi ska förbättra under hösten.

I den senaste bortamatchen mot Myresjö IF på svårspelade Myrvalla hade vi dock i större delen av matchen ett klart övertag såväl i spel som målsituationer. Dessutom hela 16-2 i hörnor. Efter en tveksam start med 1-0 underläge efter 6 minuter tog vi över matchen och kvitterade på ett kanonskott - "årets mål" - av Fredrik Nilsson. I den andra halvleken tog vi sedan ledningen med 2-1 genom Tobias Uller vars skott styrdes in av en hemmaspelare. I 83:e minuten lyckades sedan MIF kvittera till 2-2 vilket i det läget kändes både snöpligt och onödigt!

Men vi får ta med oss att vi ändå gjorde en bra match samtidigt som MIF:s målvakt storspelade och gjorde flera kvalificerade räddningar.


FK Linköping möter i den sista våromgången Kinna IF som de senaste omgångarna haft en stigande formkurva med flera bra insatser.

Samtidigt vill vi skapa ett bra utgångsläge inför höstsäsongen men då krävs det att alla genomför ett bra försvarsarbete och är löpvilliga i anfallsspelet.

Då kan det bli en trevlig avslutning på vårsäsongen!


Välkomna till vårens sista hemmamatch!"


***

Trolig startelva.

Magnus Helin 

Tobias Jacobsson - Martin Ekström - Jonas Anger- Marcus Johansson 

Oskar Lagerberg - Simon Ytterbom - Fredrik Nilsson - Tobias Uller

Mats Haglund - Linus Bergström


Martin "Jösse" Jönsson och Gustav Claesson är avstängda

***

Precis som mot Norrby så kommer Kinna, troligtvis, spela ganska defensivt och det gäller för FKLs forwards att sätta sina chanser, inget mera målsump, nu gäller det att ta till vara på de få chanser som troligtvis komemr att komma. Mer skärpa i avsluten och säkrare defensiv är nycklarna för FKL. Sen kommer Jösse och Gustav  otroligt mycket på mittfältet.

På hemmaplan är vi starka och med rätt stöd från läktaren så blir vi ännu mera oslagbara på Folkungafortet! Norrby har dragit ifrån med fyra poäng, en match mer spelad, därför är det så otroligt viktigt med en vinst imorgon.

Matchen imorgon har alla förutsättningar för att bli en kanon match. Bra väder, viktig match mot ett bra lag. Och det bästa av allt, JAG ÄR LEDIG SÅ JAG KAN SE MATCHEN! hehe :)


Myresjö - FKL

Matchrapport av Macke!

Nyss hemkommen från Myresjö och trots lite distans till matchen är det fortfarande en stor gåta hur FKL ej lyckades vinna matchen! FKL var genomgående det bättre laget och skapade mängder med farligheter och målchanser genom hela matchen. Hörnstatistiken slutade väl 12-2 eller dylikt till FKL:s favör. Dock var man alldeles för innefektiva där "Hagge" var den största målsumparen. Han borde gjort 2 mål i första halvlek och 1 i andra.
I mitten av andra halvlek satt man bara och väntade på att avgörande 3-1 skulle komma, FKL kändes tyngre, starkare och bättre på det mesta. I det läget höll Myresjö på att vika ner sig. Men i jakten på 3-1 fick Myresjö en kvitteringschans från ingenstans med 7 minuter kvar efter en försvarsmiss precis som vid Myresjös ledningsmål.
FKL låg sedan på för ett avgörande men lyckades ej trycka in något mer mål.
Hade denna match slutat med 3-4 måls seger för FKL tror jag inte hade haft någon invändning mot resultatet! Med normal utdelning hade FKL i alla fall gjort 4-5 mål i denna match.
Myresjö kändes väldigt tama och skapade förutom sina mål 2 målchanser på hela matchen, varav ett skott i stolpen.
Det man faller på är återigen ett bedrövligt försvarsspel där man bjuder Myresjö på båda sina mål vilket måste vara oerhört frustrerande. På förhand hade 1 poäng borta mot Myresjö varit ett helt OK resultat men som matchen utvecklades är det nästan komiskt hur laget ej lyckades vinna denna match.
Börjar alltmer bli övertygad om att FKL är seriens bästa lag, men förstärker man inte försvaret ytterligare bortsett från Rydwik så kommer det garanterat ej bli någon serieseger.
För övrigt gjorde nog "Pajen" ett av årets snyggaste mål inom svensk fotboll! Han tog emot ett inkast på offensiv planhalva strax utanför straffområdet, chippade bollen över försvararen som han hade i ryggen för att sedan dra till bollen med vänstern, (givetvis) som sedan dyker ner i bakre hörnet! Galet snygg..! För detta fick han även applåder av fler än oss 6 (?) personer från Linköping som hade tagit oss till Myrvalla.
Plus till "Jösse" som jag tycker var outstanding på innermittfältet. Plus även till både "Hagge" trots sina sumpade målchanser samt "Limpan" som båda slet oerhört mycket på topp . "Pajen" spelade upp sig ju längre matchen led och gjorde sammantaget än stabil insats med kvitteringsmålet som höjdpunkt! I försvaret tycker jag "Eka" allt som oftast var resolut i sitt försvarsspel, men har en tendens att ibland komma lite på mellanhand.
Ett megastort minus till Tobbe Jacobsson som inte kan sova gott inatt! Han låg bakom båda Myresjös mål. Vid 0-1 gjorde han en "indianare" och vid kvitteringen tappade han i markeringen. Problemet med Jacobsson är att han kollar alldeles för mycket på boll vilket gör att han tappar i position och placering. Den killen är en säkerhetsrisk och FKL borde leta en ersättare till honom omgående då jag tror att Rydwik kommer att spela högerback när han ansluter. Hoppas verkligen Anger snart är tillbaka i spel.
Även minus till Claesson som inte alls kom in i matchen, syntes i princip inte på 90 minuter!
Sammantaget för FKL är riktigt bra insats där man spelar en bra fotboll och skapar mängder med målchanser, dock oroväckande att man ej får mer utdelning på sina chanser. Om FKL ska ha en chans att vinna serien tror jag det krävs att "Hagge" börjar sätta sina målchanser...!

FKL startade med följande elva: Helin, Lagerberg, Ekström, Jacobsson, Johansson, Claesson, Jönsson, Nilsson, Uller, Haglund, Bergström. Ett byte gjordes i matchen, Ytterbom kom in istället för Uller med ca 20 minuter kvar av matchen.


Tadayon tränar med Smedby.

Missar vi även Tadayon?

Enligt folkbladet tränar han med Smedby..

Hoppas FKL gör allt för att få hem Tadayon till Linköping igen, eller kanske är han inte intressant?

Jag har efterlyst en förstärkning till anfallet och tycker att Tadayon skulle var ett fint tillskott med sin rutin och sitt aggresiva anfallspel. Blir Hagge eller Limpan skadade ser det ganska tunt ut i anfallet, tyvärr. Därför tycker jag "Tadda" vore perfekt!

FK Linköping
leder serien, till skillnad mot Smedby, det borde vägre tyngre i valet av lag. FKL har ju i skrivande stund en större chans att nå div.1 än Smedby. Dock spelar han ju i Sleipner från Norrköping, Smedby är ju som bekant även de ett lag från Norrköping, det kanske väger tungt?

Eller kanske är Tadayon rädd för att sitta på bänken även i FKL? ;)

Ialla fall, enligt Peter Mildaeus källor så är Tadayon redan förlorade, tyvärr verkar det så .

Om så är fallet har vi inte lyckats locka till oss tre rikitgt bra anfallare iår.

Michel Aldemir (Syrianska Kerburan) - Josef Haddad (Motala) och nu Mohammad Tadayon (Smedby?)...

Smått och gott..

Tuff match imorgon för vårt kära FK Linköping. Det starka hemmalaget Myresjö är motståndare och jag tror det blir en mycket tuff match. Heja FKL!

***

FC Syrianska lirar toppmatch ikväll, om en haltvimme!, mot FC Norrköping. Tuff match väntar på Stångebro ikväll, missa inte den! Finns säkert fynd för FKL i FCN trupp, hoppas de skickat en spion dit ;).

Annars lirar Tenhult - Gauthiod ikväll, matchen sänds på Lgsports.se, ni som är intresserade kan ju kika.

***

Mildaeus ska avslöja en FKL värvning i morgondagens blaska. Jag är helt säker på att den värvningen kommer att vara Jonas Rydwik, han kommer att spela i FKL i höst det är jag säker på.

***

Östria Lambohov förlorade igår mot Skarphagen i Östgöta Cupen, ett mycket tråkigt resultat. Hoppas nu bara att FC Syrianska försvara alliansen cup framgångar!

***

Angående FKL nyförvärv, Jag söker en försvarare, mittfältare och en snabb forward till. Silly fönstret öppnar ju snart och det skall bli mycket spännande att se vad som presenteras.

Spelare det ryktats om är ju: Victor Gustavsson, Grebo , Mohammed Tadayon, IK Sleipner, Jonas Rydwik, Kenty och Josef Haddad, Motala. Det finns säkert andra spelare som FKL tittar närmare på.

***

Hur ska det bli med supporterklubben egentligen? Finns det intresse ???????

***

Just de FK Linköping på SvenskaFans söker krönikörer och skribenter! Hör av er om ni är sugna att bli en i gänget!!!

Hård nöt att knäcka i Myresjö

En svår bortmatch mot Myresjö imorgon på Myrvalla väntar våra orangea krigare.  Jag kan nog säga att det är den tuffaste bortamatchen i denna serie. Enbart två matcher återstår innan serien tar sommarvila, om vi kan behålla vår serieledning så ser framtiden mycket ljus ut. Därför är denna match så otroligt viktig.

Myresjö är ett ytterst stabilt topplag i div.2 och säsongen 2006 var man uppe och vände i div.1. De två senaste åren har man varit nära att ta klivet upp till div.1 igen. Men östgötabekantingarna MAIF och Sleipner var de som tog klivet upp istället.

Hemma på Myrvalla är Myresjö mycket svårslagna. Förväntade topplaget Tenhult har åkt på stryk här (2-1) och topplaget Norrby räddade en poäng i slutet av matchen (2-2). Förlusten mot IK Gautiohd den 23e maj, var den första hemmaförlusten på hela två år! Ja, MIF är verkligen ett starkt hemmalag.

Som bekant har Myresjö ett mycket bra försvarspel, speciellt på hemmaplan där man enbart släppt in fyra mål. Men Myresjö får passa sig för FKLs målfarliga trio, Linus Bergström, Mats Haglund och Martin Jönsson som gjort fem mål vardera.

Två av lagets tongivande anfallare har lämnat klubben inför säsongen. Det är Zlatan Krizanovic som prövar vingarna i Holländska AZ Alkmaar och Jerker Einarsson. De båda gjorde 20 mål tillsammans. Det är tur att Kujtim Berisha fortfarande finns kvar i truppen, han stod för hela 12 mål och kom 3a i skytteligan 2008. Ersättaren till Zlatan har Myresjö hittat i Marcus Nobell. Marcus nobbade båda div.1 lagen FC Gute och Gröndal och valde MIF. Han kommer få ta stort ansvar i offensiven.

Myresjös uttagna trupp:

Marcus Ahlqvist, Mikael Thor, Vernes Basic, Christian Nilsson, Dennis Bergman, Glenn Lennartsson, Kujtim Berisha, Jonathan Drott, Jonas Fransson, Rudolf Mamoka, Mergim Smakolli, Marcus Nobell Alen Dzanic Pontus Andersson, Simon Claesson, Johan Kaspersson, Mikael Gustavsson och Robin Croona

FK Linköping är i form efter två härliga hemmasegrar mot Mellerud (2-1) och Smedby (4-1). För att kunna behålla vår serieledning så måste vi vinna denna tuffa bortamatch.  Förra året blev det torsk med hela 5-1 så truppen är redo för en svår uppgift.

Så här säger Per Rondahl till fotbollsalliansen.blogg.se:

"Vi åker ner till Myresjö med gott och självförtroende och med avsikt att ta revansch för förra årets miserabla insats på Myrvalla som slutade med förlust 5-1. Vi är dock medvetna om att Myresjö borta är en av årets svåraste bortamatcher men kan vi komma upp i den nivå vi hållit de senaste matcherna så är poäng ingen omöjlighet."

Truppen:
1.Magnus Helin, 4. Tobias Jacobsson, 5. Markus Johansson, 6. Martin "Eka" Ekström, 7. Gustav Claesson, 8. Fredrik "Pajen" Nilsson, 10, Mats "Hagge" Haglund, 11.Linus "Limpan" Bergström, 13. Tobias Uller, 14.Robin Matsson 15. Simon Ytterbom, 16. Martin "Jösse" Jönsson, 17. Oskar Lagerberg, 19. Badou "publikfaoriten" N´diaye , 20. Naris Radetinac, 22. Kalle Arvidsson.

Satsar på en startelva:

Magnus Helin

Oskar Lagerberg - Tobbe Jacobsson - Martin Ekström - Markus Johansson

Gustav Claesson - Fredrik Nilsson - Martin Jönsson - Tobias Uller

Mats Haglund - Linus Bergström.

***
Jonas Anger har fortfarande problem med knä och spelar inte imorgon. Oskar Pettersson är lårskadad och spelar inte heller imorgon.

Robin Matsson gjorde två mål när han spelade med BK Ljungsbro mot Rimforsa.

Odds: NordicBet: Myresjö - FK Linköping 1. 3.25 X. 4.05 2. 1.80

Lycka till Östria!


Fasen jag var ju nära på att glömma, Östria lirar ju kvartsfinal i Östgöta cupen ikväll kl 19:00 mot  Skarphagen i Norrköping!

Lycka till Östria!

Omgång 10

Onsdag

2009-06-17 19:00 Tenhults IF - IK Gauthiod
Tenhult har dalat i tabellen och känns inte alls lika vassa som man förvantade av dem i inledningen av säsongen. Är dock det enda laget som slagit Norrby iår. Gauthiod återfinns i mittens rike och är säkert nöjda med en pinne

Mitt tips: 1-1

Torsdag

2009-06-18 19:00 Nässjö FF - Norrby IF
Nässjö imponerar inte och har enbart gjort 5 mål i serien. Norrby vill ta tillbaka serieledningen och ska bara vinna denna match.

Mitt tips: 0-3

2009-06-18 19:00 Kinna IF - Melleruds IF 
Kinna imponerade i 0-0 matchen borta mot Norrby. Kinnas defensiv ser mycket stabil ut. Mellerud spelar visserligen bättre på bortaplan men jag har svårt att se MIF plocka med sig några poäng i denna match.

Mitt tips: 2-1
 
2009-06-18 19:00 Myresjö IF - FK Linköping 
Myresjö borta är en oerhört svårt nöt att knäcka för FKL. Tenhult har åkt på stryk och Norrby var sånär nära att få åka hem till Borås utan några poäng. Men med Jösse tillbaka nere på mittfältet och med Limpan och Hagge i form på topp så tror jag det blir vinst för FKL!

Mitt tips: 0-1
 
2009-06-18 19:00 Smedby AIS - BK Kenty 
Kenty kämpade till sig en poäng mot Tenhult, ska man nu orka kämpa till sig ännu en poäng eller kanske flera mot Nörrköpingslaget Smedby? Ja, det tror jag banne mig de gör.

Mitt tips: 1-1
 
2009-06-18 19:30 Annelunds IF - KB Karlskoga FF
Annelund ligger trea i tabellen och vill fortsätta att oroa Norrby och FKL. KB återfinns i mitten av tabellen. Annelund vinner!

Mitt tips: 4-2

Skytteligan Div.2 Mellersta Götaland

Det har hänt lite grejer i skytteligan. FKL Limpan och Jösse har avancerat och nu har vi 3 FKLare5 mål! Annars är toppen oförändrad

9 mål

Johan Sjögerén, Norrby IF

6 mål

Michael Berglund, Norrby IF
Kristoffer Holmén, Annelunds IF

5 mål

Mats Haglund, FK Linköping
Linus Bergström, FK Linköping
Martin Jönsson, FK Linköping
Ibrahim Tahini, Melleruds IF

4 mål

Mattias Pettersson, Smedby AIS

Joachim Nilsson, KB Karlskoga
Stefan Sjöberg, Annelunds IF
Daniel Olsén, IK Gauthiod
Mattias Pettersson, Smedby AIS

3 mål

David Johansson, Tenhults IF
Emil Backlund, Tenhults IF
Jonas Knutsson, Kinna IF
Michael Andersson, Annelunds IF
Henrik Andersson IK Gauthiod
Niclas Fredriksson, Smedby AIS
Fredrik Nilsson, FK Linköping
Jim Olsson, KB Karlskoga
Vedad Aganovic, Norrby IF
Fredrik Grenander, Melleruds IF
Valon Gashi, Melleruds IF

Tadayon något för FKL?

Sleipner sneglar efter anfallare, från Allsvenskan! Norrköpingslaget behöver förstärkning i anfallet och tittar därför efter förstärkningar.

Sleipner som redan har en stark offensiv, bestående av:
Pagguy Zunda
Stefan
    Persson                  
Fredrik Pettersson
 Sunday Eyenga
Mohammad Tadayon
                   

Och nu jagar man alltså fler forwards. Får vi kanske se Tadayon i FKL tröjan?

***

Både Allsvenska Örebro SK och Superettan laget Åtviabergs FF är intresserade av 16-årige David McKenzie från division 6-klubben Gottfridsberg. Örebro SK ska skicka en representant för att se när McKenzie spelar match mot Malmens FF. Är FKL intresserade? Eller ska ännu en talang springa bort från Linköpingsfotbollen?

***

Jonas Rydwik presenteras snart för FKL?

***

En trevlig nyhet! Anfallaren Knutur "Knutte" Gudjonssen är nyopererad i menisken. Han är igång om 3-4 veckor


Allianskollen!

Div.3 Nordöstra Götaland - IK Östria/Lambohov

Assyriska Föreningen - Östria/Lambohov - 2-1
Ännu en bitter förlust för Östria mot Norrköpingslaget Assyriska. Kenty bekanta Robert Samo nätade för motståndarlaget. Nja, vad ska man säga om Östria? Verkligen berg och dalbana med det laget. I min mening är Östria ett mittenlag i div.3, vore förödande ifall de skulle trilla ner i div.4. Så blir nog inte fallet men det är tråkigt att vi redan nu kan räkna bort dem från uppflyttning till div.2. Den tiden kommer att komma. Nya tag mot Söderköping!

Nästa match: Östria/Lambohov - Söderköping




Div.4 Östergötland Västra serien - BK Ljungsbro

Hjulsbro - Ljungsbro - 1-3
Ännu en vinst för BKL som nu kliver över strecket! Mycket viktig vinst mot bottenkollegan Hjulsbro. Målen gjordes av Joakim Lind, Linus Granath, Oskar Granath. Nästa match är mot bottenkollegan Rimforsa. 3 poäng måste tas.

Nästa match:  Ljungsbro - Rimforsa





Div.5 Östergötlans mellersta serien - FC Syrianska

FC Syrianska - Stjärnorp - 9-2
Storseger mot Sjärnorp och FKL utlånade Tuncay Yuksel har verkligen kommit igång, han gjorde hela 4a mål! Övriga målskyttar; Elias Kacho 3, Bob Botshinda 2.. FCS imponerar mer och mer och kryper långsamt men säkert närmare tabelltoppen. Nästa match är en riktig toppmatch mot FC Norrköping på hemmaplan! Vinst där och ja det kan bli en rolig sommar/höst för Syrianska. Kom och stötta FCS!

Nästa mach: FC Syrianska - FC Norrköping




Seriekollen!

Melleruds IF - Myresjö IF 2 - 4, Publik: 403
Ytterligare en förlust för MIF som nu ligger risigt till i botten av tabellen. Mellerud ser mycket svagt ut och när man ännu inte tagit någon poäng på hemmaplan så har man inget i div.2 att göra. Myresjö däremot ser starka ut och är på uppgång. Man spelade  ju således 2-2 mot före detta serieledarna Norrby.

KB Karlskoga FF - Nässjö FF
3 - 0, Publik: 136
Äntligen vinst för KB Karlskoga och segerorganisatören var anfallaren Örjan Birgersson som gjorde 1 mål och spelade fram till 2. KB var egentligen tvingade att vinna för att inte blanda sig in i bottenstriden. Detsamma gällde NFF, som nu ligger under nedflyttningstrecket med -15 i målskillnad.

BK Kenty - Tenhults IF
0 - 0, Publik: 92
Heroisk insats av Kenty som lyckades spela lika mot tippade topplaget Tenhult. Tränare Norrby är ändå inte nöjd med enbart 1 pinne. Kenty, som fortfarande saknar en massa spelare har vänt sin negativa trend och tagit 4 poäng på 2 matcher. Tenhult däremot går det fortsatt tungt för. Laget fortsätter att dala i tabellen och återfinns nu på en 4e plats, 6 poäng efter ledande Linköping. - Spelet är väldigt krampaktigt, konstaterar Nymoen. Vi trillar boll på vår egen planhalva, men när vi kommer över mittlinjen låser det sig. Vi stressar när den avgörande passningen ska slås, säger tränare Nymoen till Jnytt.se

Annelunds IF - IK Gauthiod 3 - 0, Publik: 285
Annelund fortsätter att hänga på i toppen. Efter plumpen mot Kenty lyckades man nu vinna igen och det med hela nio egenfostrade i spelartruppen. Gamle Annelundaren Samuel Holmén bevittnade Annelunds seger på läktarplats. Gauthiod blandar och ger. De ligger tryggt i mitten av tabellen och det ser ut som att de är tillräckligt starka för att hänga kvar i serien.

Norrby IF - Kinna IF 0 - 0, Publik: 418
Kinna kom för att ta en poäng och gjorde även det framför 418 åskådare i Sjuhäradsderbyt. Kinnas defensiv var i princip prickfri och målvakten gjorde två härliga klassräddningar. Norrby var mycket missnöjt med enbart en pinne i derbyt och får nu lämna ifrån sig serieledningen til FKL. Det tackar vi för Norrby :)

FK Linköping - Smedby AIS 4 - 1, Publik: 128
Inför enbart 128 st åskådare lyckades FKL vinna i Östgötaderbyt! Hattrick av Linus "Limpan" Bergström som även blev matchens lirare. Första halvlek var jämn men FKL sprang senare sönder Smedby. Smedby fick 2 spelare utvisade. Smedby hakar ändå på i toppen. Matchen i matchen Mats Haglund - Nichlas Fredriksson, slutade med Hagge vinst!

Vi leder serien, vi leder serien!



Tyvärr inte publikligan



De två sämsta publiksifforna omgång 9 var båda i Linköping! Kenty hade 92. FKL hade 128. Dyster läsning.

Back on track!

Tillbaka efter en veckas semester och oj oj oj vad det har stormat!

Jag kan läsa i Corren, ttela.se och på Melleruds hemsida att Melleruds IF blivit utsatt för en rasistisk publik på Folkungavallen i förra Lördagens match.

Eftersom jag inte var där så vet jag ju inte vad som egentligen hände, men att skrika rasistiska ord från läktaren är ju inte acceptabelt. Vi får se vart detta leder. Skulle vara intressant att verkligen få veta vad som hände? tråkigt att FKL redan får sådana negativa rubriker.

I alla fall, just nu vill i alla fall jag bara glömma detta och blicka framåt! För sjutton, vi leder ju serien efter 9 omgångar och Kenty ligger på kvalstrecket. För närvarande är tabellen en mycket trevlig läsning.

***

4-1 mot Smedby smakar mumma! Limpan hattrick hjälte, nu har han kommit igång efter en lite trevande start.

Jösse nere på innermitt, äntligen Westerberg!

Anger går fortfarande skadad? Är det allvarligt?

***

Allinskollen, Seriekollen,
Transfer rykten/spekalutioner och lite annat smått och gått kommer att publiceras under dagen! Håll utkik!

Ingen match på Lördag och semester!

Nej, det blir ingen match för mig på Lördag. Jag jobbar som vanligt då och slutar som vanligt klockan fyra så jag missar matchen denna veckan också.

Sen kan jag passa på och meddela att jag från och med Lördag kommer att ta semester hela nästa veckan så då kommer denna blogg att ligga, så att säga offline!

Kan hända att jag, om jag har möjlighet, kan bidra med något inlägg.

Men från och med Lördag den 6/6 till Måndagen den 15/6 kommer denna blogg inte att uppdateras pga semester!

Hårda bud för alla som följer denna blogg :) hehe..

Och jag Lovar! Måndagen den 15e kommer en MASSIV uppdatering.

länkar att rekommendera i väntans tider.

Mildaeus blogg

FK Linköpings officiella


Och såklart FK Linköping på Svenskafans!


Vi syns den 15e! Hade Gött


FORZA FKL

Revanschen! INFÖR: FK Linköping - Melleruds IF

             
          FK Linköping                               Melleruds IF


Var? Folkungavallen!
När? Lördag 6 juni 14:00

Så var det dags igen för en ny hemmamatch med vårt kära FK Linköping. För motståndet står Dalslänningarna Melleruds IF.

Melleruds IF har varit lite av ett jojo lag. Och har pendlat mellan serieseger i div.3 och nedflyttning i div.2 men nu de två senaste åren har de varit topplag i div.2, med 5 och 3 placeringar. Således kändes det som att det var dags för en topplacering även år 2009. Men iår har man inte alls levt upp till förväntningarna. I Tidningen Ttela har man kunnat läsa om Mellerud, med rubriker som;

"Borta bra men hemma sämst", "Nytt DM Fiasko" och "Genomklappning av Mellerud".

I de två senaste matcherna, som spelats på hemmaplan, har man förlorat med 1-5 mot Norrby och 1-5 mot Smedby. Inga imponerande siffror direkt. Hemmafacitet för MIF är rent ut sagt uselt, man har inkasserat hela fyra förluster. MIFs bortafacit är således bättre, där man har skrapat ihop alla sina fyra poäng. Tur för MIF att man lirar på bortaplan på lördag. Något mer som talar för MIF är att de får tillbaka sin viktiga målvakt Andreas Johansson, som varit borta sedan premiären mot Annelund, där han åkte på en grov utvisning. Han kommer nog stabilisera Melleruds något svaga defensiv.

Pratade lite med Christer på mellerudsif.se

Hej! Hur har senaste veckan varit?

Det är gott mod i truppen trots den senaste tidens dåliga resultat, 1-5 i två hemmamatcher i rad är inget att vara stolt över.

Hur är läget i truppen inför matchen mot Linköping?
Vi får tillbaka vår målvakt Andreas Johansson, som varit borta sedan premiären mot Annelund, där han åkte på en grov utvisning. Andreas Andersson och Emil Nilsson är långtidsskadade och inte att räkna med. I övrigt har vi lite småskador vi hoppas är läkta till på lördag

Vilken trupp är uttagen?
Truppen tas ut efter träningen på torsdag

Dina tankar kring matchen på Lördag?
Det blir en mycket svår match, men vi verkar ju trivas bättre på bortaplan än hemma på Rådavallen. Det skall bli inspirerande att spela på Folkungavallen, vilket vi aldrig gjort tidigare.

Är ni nöjda med säsongstarten?
Nej, absoljut inte

Vad vet ni om FK Linköping?
Inte mycket, men vi har räknat laget som en av kandidaterna till seriesegern.

Vilken/Vilka klubb/klubbar är de största konkurrenterna till seriesegern?
Norrby imponerade när vi mötte dom

Någon speciell spelare i ert lag som sett extra pigg ut den senaste tiden och som man kanske ska titta lite extra på? Forwarden Ibrahim Tahini och mittfältaren Argjend Mollapolci

Övriga info som kan vara intressant?
Vi har haft en ytterst tung vår med skador på nyckelspelare dels under uppbyggnadsperioden, men även sedan seriestarten

Till sist. Hur slutar matchen?
Vi överraskar och kniper en pinne 2-2

Tack för informationen Christer!

***

Info om FK Linköpings trupp har jag inte fått än, tyvärr. Men jag tror att alla spelare ska vara disponibla. Frågetecken finns ju fortfarande angående Jonas Anger och Tobias Jacobsson medverkan. Dessa backar saknades ju som bekant i backlinjen mot Norrby senast och det är ytterst viktigt att de är med nu på Lördag för att säkra upp defensiven.
Inga spelare  skall ju vara avstängda i alla fall.

Trolig startelva, om nu alla är disponibla.

Magnus Helin

Tobias Jacobsson - Jonas Anger - Martin Ekström - Markus Johansson

Gustav Claesson - Fredrik Nilsson - Simon Ytterbom
- Linus Bergström

Mats Haglund - Martin "Jösse" Jönsson


***

Min startelva, om nu alla är disponibla.

Magnus Helin

Tobias Jacobsson - Jonas Anger - Martin Ekström - Markus Johansson

Gustav Claesson - Fredrik Nilsson - Martin Jönsson - Simon Ytterbom

Mats Haglund - Linus Bergström

Jösse
i mitten, ja ni vet varför ;)..

***
Om nu FK Linköping skall fortsätta att vara med och slåss i toppen så krävs det en vinst i hemmamatchen mot formsvga Melleruds IF, som man dock INTE får underskatta!

Något som måste förbättras och som var lite lojt i matchen mot Norrby, är försvarspelet. Saknaden av Tobbe och Anger var stor.

Jösse gjorde visserligen mål mot Norrby och har sett bra ut som anfallare, men seriens bästa innermittfältare skall ju självklart lira på sin rätta position.

Något som jag verkligen imponerades av var FKLs mycket fina passningspel i matchen mot Norrby. Claesson och Pajen hade fina kombinationer på Borås Arena.

Kom igen nu FKL och visa att ni hör hemma i toppen!





Nästa omgång; Numero 8

Torsdag 19:00
Smedby AIS - Tenhults IF
Viktig match både för Tenhult och Smedby. Vinner Smedby närmar de sig toppen. Vinner Tenhult hakar de på både Linköping och speciellt Norrby i toppen. Viktig match för båda.

Mitt tips: 2-2


Fredag 19:00
Annelunds IF - BK Kenty
Kenty kämpar för sin existens i serien. Annelund kämpar för att verkligen utmana om seriesegern. Annelunds ser mycket vassa ut och är för mig seriens absoluta överraskning. Ska Kenty skrälla och ta sin första seger?

Mitt tips: 3-1


Lördag 14:00
FK Linköping - Melleruds IF
Mellerud har de två senaste matcherna gjort 2 mål och släppt in 10, formen känns väl sådär va? FK Linköping kommer komma starkt revanschsugna efter debaclet i Borås. Mellerud får sota för den förlusten.

Mitt tips: 4-2


Söndag 17:00
Kinna IF - KB Karlskoga FF
Kinna ligger precis ovanför kvalstrecket. Karlskoga ligger tryggt i mitten av tabellen. Oviss match som jag tror att Kinna vinner.

Mitt tips: 2-1


Söndag 17:00
Nässjö FF - IK Gauthiod
Gauthiod har de senaste omgångar spelat riktigt bra och inkasserat vinster, har det lossnat för IKG nu? Nässjö varvar bra med dåliga insatser men de har verkligen ett bra hemmastöd och det hjälper!

Mitt tips: 1-1


Måndag19:00
Myresjö IF - Norrby IF
Norrbys anfallspar imponerade verkligen i matchen mot FKL. Bellas bror och Sjögerén har tillsammans gjort 15 mål! De blå eleganterna verkar heta. MEN Myresjö på hemmaplan är ingen lätt uppgift. Förlusten nu senast mot IK Gauthiod var deras första på hemmaplan på hela 2 ÅR!

Mitt tips: 2-2, eller 1-2. Mycket svårtippad match!

Skytteligan Div.2 Mellersta Götaland.

Det tog tid, men jag har gått igenom alla matcher och fört in en egen skytteliga. Det fanns ju ingen på internet så man får ta saken i egna händer!

Här är den efterlängtade skytteligan!

9 mål

Johan Sjögerén, Norrby IF

6 mål

Michael Berglund, Norrby IF
Kristoffer Holmén, Annelunds IF

5 mål

Mats Haglund, FK Linköping

4 mål

Ibrahim Tahini, Melleruds IF
Mattias Pettersson, Smedby AIS

Joachim Nilsson, KB Karlskoga

3 mål

David Johansson, Tenhults IF
Jonas Knutsson, Kinna IF
Stefan Sjöberg, Annelunds IF
Michael Andersson, Annelunds IF
Henrik Andersson IK Gauthiod
Niclas Fredriksson, Smedby AIS
Fredrik Nilsson, FK Linköping
Martin Jönsson, FK Linköping
Jim Olsson, KB Karlskoga


***

Johan Sjögerén, Norrby IF har verkligen drygat ut sin ledning i skytteliga, leder med 3 bollar före kollegan Michael Berglund och Kristoffer Holmén, Annelunds IF.

Vår egen Mats Haglund finner vi på en fjärde plats på 5 mål.

***

Publikligan


Allianskollen

Div.3 Nordöstra Götaland - IK Östria/Lambohov

Vimmerby - Östria/Lambohov - 6-0
En rejäl stjärnsmäll för IK Östria/Lambohov förlust med hela 6-0. Skyttekungarna Jesper Lätt och Richard Thuresson gjorde målen. Östrias tränare Zoran Janovic var inte nöjd med matchen. Östria har dalat i tabellen och ligger nu farligt nära nedflyttnings strecket. Trenden måste vändas för att man skall lyckas bättre iår, jämfört med förra årets placering.

Nästa match: Östria/Lambohov - Hagapojkarna 




Div.4 Östergötland Västra serien - BK Ljungsbro

Ljungsbro - Zeros - 2-0
ÄNTLIGEN vinst för Ljungsbro och den kom mot Motala laget med roliga namnet. Kan tänka mig att en engelsman skulle skratta gott åt det klubbnamnet. Nu får man lite arbetsro till den tuffa matchen mot ledarlaget Mjölby AI. Men LBK ligger fortfarande mycket farligt till i tabellen. Målen gjordes av Tommy Ellerholt och Joakim Lindh

Nästa match: Mjölby AI - Ljungsbro




Derby inkasserade sin fjärde! raka förlust.

Div.5 Östergötlans mellersta serien - FC Syrianska

IFK Bosna - FC Syrianska - 1-3
FC Syrianska vann "Slaget om Stångebro" och FCS verkar vara på gång nu. Bob Botshinda, Nail Massi och Joni Hanna nätade för Syrianska. I och med segern ligger nu laget på en trygg mittenplacering. Vinner man nästa match mot Bjärka så ser det mycket bra ut!

Nästa mach: FC Syrianska - Bjärka Säby




Linköping - Norrköping 2-0

Östria gjorde vad som krävdes och slog ut div.1 laget Sleipner, som inte alls hade någon dålig trupp uttagen. Östria Lambohov utnyttjade bägge sina bonusstraffar i andra halvlek, satte bägge och vann med 2-1. Härligt Östria!

Som bekant vann ju även FC Syrianska sin match mot Smedby! Därmed är slagen över och Linköping vann storstilat.

Linköping - Norrköping 2-0

***

Omgång 6 i Östgöta Cupen

2009-06-24 tid ej klar Skärblacka IF - FC Syrianska

2009-06-24 tid ej klar Skarphagens IK - IK Östria Lambohov




Tankar dagen efter smällen :)

Vi åkte på storstryk i seriefinalen igår som bekant :S... På ett soligt och extremt varmt Borås Arena spelades nog den bästa div.2 match jag någonsin sett. Okej, jag har inte sett många men ändå ;)

Trots förlusten är jag ändå imponerad av FK Linköpings spel, högt tempo, bra bollbehandling och mycket fint passningspel. Som signaturen "Boråsare" sa här på bloggen:

"All respekt till FK Linköping som åker till Borås och försöker spela fotboll"  

Tydligen är det inte många lag som försöker spela boll när de möter "De blå eleganterna"

Sen kanske det var lite väl naivt att ligga så högt med laget i 90 min när Norrby har så vassa anfallare, firma Sjögerén - Berglund, som verkar vara i sitt livs form.

***

Nu måste jag ge en känga till Östgöta correspondenten otroligt dåliga bevakning av stadens bästa herrfotbollslag FK Linköping.

När jag öppnade papperstidningen var det bara en liten artikel inklämd mellan MAIFs förlust på hemmaplan och Kentys 0-0 match på Fredriksberg.


Borås Tidning däremot hade dagen före matchen en helsida om laget skyttekung Johan Sjögerén och lite inför matchen fakta.

Idag i Borås tidning kan man läsa, dels utförligt om matchen och även ett litet reportage om lagets kaxiga lirar Irfan.

Då ska vi även tänka på att i Borås spelar ett lag som heter Elfsborg som i skrivande stund ligger 2a i Allsvenskan!

***

Genom mediabevakning skapas intresse runt olika lag, FK Linköping har inte riktigt någon sådan bevakning i dagsläget. Corren, tror jag, har en del i det dåliga intresset kring FKL.

Bättre kan ni Corren ! ;) Som sagt som supporter blir man aldrig nöjd! ;), hehe

Sen ska tilläggas att FK Linköping har det största ansvaret för marknadsföring av laget, såg nu att de säker frivilliga eldsjälar till att hjälpa till med laget. Hur går framstegen där FKL?

Seriekollen!

Norrby IF - Linköpings FF 5 - 2 Publik: 312
Det blev en fantastisk seriefinal mellan Norrby och FK Linköping. Högt tempo, fint passningsspel och många mål. De 312 åskådarna på läktaren och de drygt 60 åskådarna på webben njöt verkligen av matchen. FKL hade ett mycket fint passningsspel matchen igenom men kunde inte förmå att sätta dit bollarna. Norrby var däremot sylvassa och duon Berglund - Sjögerén hade lekstuga och satte dit 2 mål var, deras djupledslöpningar var svårstoppade för FKLs försvar. Längre matchrapport kan läsas antingen på norrbyif.se hemsida eller här på bloggen.

En rolig parentes var att proffset Fredrik" Bella" Berglund var med och snackade på chatten igår, på webbsändningen. Innan match sade han att Norrby skulle vinna med 3-2 och hans bror, Michael Berglund, skulle sätta 2 mål. Han fick nästan rätt.

Melleruds IF - Smedby AIS 1 - 5 Publik: 102
Borta bra men hemma sämst skriver ttela.se angående Melleruds usla hemmafacit. På 4a hemmamatcher har man inkasserad 4a förluster, poäng har man tagit på bortaplan. 1-5 förlusten mot Smedby var också laget andra raka 1-5 förlust. Nej, det är nog inga muntra miner Mellerud idag. Smedbys måltorka verkar äntligen vara över och nu lyckades man göra 5 mål. Nu kan nog SAIS börja klättringen i tabellen.

IK Gauthiod - Kinna IF 2 - 1 Publik: 287
Seger igen för IKG som verkligen verkar vara på G. Att spela i solsken verkar gynna IKG, så vi får hoppas på en fin sommar, skriver IKG på officiella hemsidan. Nu är man uppe på betydligt tryggare mark och har placerat sig i mitten av tabellen. Kinna grämer sig lite över förlusten då de hade ett större spelövertag och mer bollinnehav. IKG går om Kinna som nu placerar sig precis ovanför kvalstrecket.

BK Kenty - Nässjö FF 0 - 0 Publik: 101
Bottenmötet slutade mållöst och båda lagen hade behövt vinna, speciellt Kenty som nu ligger sist med 3 inspelade poäng och utan vinst i årets seriespel. Nässjö på hemmaplan är en match som måste vinnas för Kentys del, om man ska hålla sig kvar. Bäst i Kenty var högersidan med Dragan Zivic och Johannes Soldal som skapade mycket oreda i NFFs försvar. NFF tycker detsamma, på deras hemsida kan jag läsa "Bara en poäng i bottenmötet" Denna match hade ingen vinnare, utan bara förlorare.

KB Karlskoga FF - Myresjö IF 2 - 2 Publik: 33
MIF fick med sig en poäng mot KBK inför en pinsamt låg publiksiffra, endast 33 personer hade hittat till Nobelstadion i Karlskoga. Det såg ut som att Myresjö skulle få med sig alla 3 poängen hem till Myrvalla, men KB lyckades vända med sena mål i den 80e och 90e minuten, härlig moral av KB. Matchvinnaren blev den offensiva mittfältare Jim Olsson.
Båda lagen placerar sig i mitten av tabellen

Tenhults IF - Annelunds IF
1 - 1 Publik 103
Annelunds fortsätter att imponera och i torsdags lyckades man norpa åt sig 1 poäng i toppmötet mot Tenhult. Målen kom tidigt i matchen. Redan i den 3e minuten kunde AIF ta ledning genom duktige Kristoffer Holmén. Jens Larsson kunde redan i den 5e minuten kvittera för Tenhult. Tenhult som gjorde en av säsongen bästa insatser fick än en gång nöja sig med 1 poäng.

Kampen om seriesegern blir nog benhård. Norrby, Linköping och Tenhult slåss främst om seriesegern. Sen lurar giftiga Annelund därbak och känns som en mycket farlig joker. Vilken härlig och spännande sommar säsong vi har att se fram emot!


RSS 2.0