Seriekollen! Något försenad

Kinna IF - BK Kenty 3 - 2 Publik: 240
Ett sent nickmål, 80e minuten, av Jonathan Björk, Kinna, sänkte Kenty. Det går fortsatt tungt för Kenty som ligger sist i tabellen på 2 inspelade poäng. Kenty hade 2-1 efter första perioden men förlorade. Kinna klättrar nu i tabellen och återfinns på 7e plats.

Smedby AIS - Annelunds IF 2 - 2 Publik: 110
Mentor Rustemi räddade poäng åt joker laget Annelund. I den 90 minuten kunde han sätta dit 2-2 målet. Annelund fortsätter att imponera och plockade även poäng mot topptippade Smedby, som inte alls imponerar. Smedby har endast gjort 7 mål i årets serie, måltorkan från försäsongen verkar hänga i. Annelund, som jag tippade i botten av serien, imponerar och hakar på topptrion FK Linköping, Norrby IF, TenhultsIF.

Nässjö FF - Tenhults IF 1 - 1 Publik 420
Inför imponerande 420 åskådare plockade Nässjö en pinne från topplaget Tenhult i det heta länsderbyt. Tenhult fortsätter att tappa poäng i derbymatcherna och har inte den där riktiga geisten i spelet. Underskattning? Icohmed segern kravlade Nässjö sig upp på en kvalplats. Tenhult ligger fortfarande kvar på 3e plats. I Nästa match möter Tenhult Annelunds IF och det känns som att man kan spela någon hundralapp på X i den matchen.

Myresjö IF - IK Gauthiod 0 - 1 Publik: 173
Matchref Lars IK Gauthiod:

Åkte till Myresjö idag och tog det som en trevlig resa med min far. Vem hade trott på seger mot ett Myresjö som hade 18 raka matcher utan förlust på hemmaplan. Resan startade från Lunneviparkering redan kvart över nio och efter ett lunchstopp med en promenad strax utanför Nässjö så var vi framme i Myresjö vid ett tiden. Väl på matcharenan ( den finaste som IKG har spelat på i seriesammanhang och då räknar jag med Boråsarena ) så blev mina reskamrater väl mottagna av Myresjös kanslist. Det bjöds på kaffe med tilltugg och en intressant genomgång av Myresjö IF:s historia från tidigt 40-tal till dags dato. Myresjö har tillhörde Svenskelitfotboll under hela 80-talet med höjdpunkten -87 då de spelade i gamla söderettan.

När väl matchen startade så fick vi som åkte med spelarbussen sällskap av några tillresta IKGsupporters. Vår lilla "klack" innehöll folk med mer tro på seger än mig och efter att hemmalagets spelövertag de första 20 min avtog så började även jag tro på en poäng. Som sagt IKG kom mer och mer in i spelet och på slutet av halvleken så skapade IKG ett par fina lägen som så när blev mål. Men jag vill inte vara för färgad idag utan hemmalaget skapade flest chanser och borde gjort något mål.

Efter en mycket god Bratwurst bänkade vi oss för en spännade andra halvlek. IKG fortsatte att hålla uppe spelet och i den 55:e min gör Pontan 0-1 på nick efter en bra slagen frispark från Luisa. IKG krigar sedan på och vinner en hel del bollar på som de sedan kontrar på men den rätta skärpan framför mål saknas tyvärr. De sista 10-15 min så börjar hemmalaget att lyfta mer i djupet det är när vid ett par tillfällen att hemmalaget kvitterar. IKG lyckas dock freda sitt mål och efter 4 lååånga övertidsminuter så blåser domaren i pipan och IKGsegern är klar. En segerrusig skribent har sedan en skön resa hem till Torpet med en hop lyckliga spelare och ledare. En del läsare undrar kanske om det inte fanns något dåligt med resan till Myresjö. Då är svaret tyvärr JA. Filmen som visades under hemresan var en av de sämsta filmerna som jag sett på år och dag.

Slutord till Sven: Lika bra som du var på matchen lika dålig filmsmak... /Lars E

FK Linköping - KB Karlskoga FF
2 - 1 Publik: 190
Härlig vinst mot Kanonerna från Karlskoga. Pajen matchhjälte efter ett sent 2-1 mål. Mats Haglund gjorde 2 ass, grymt!
Det sämsta med matchen? Publiksiffran! Endast 190 pers är för dåligt! Om matchen kan ni läsa på FK Linköpings SvenskaFans sida eller i mina tidigare inlägg.

Melleruds IF - Norrby IF 1 - 5 Publik: 184
Norrby krossade Mellerud med hela 5-1. En stor anledning till det är anfallsparet Michael Berglund och Johan Sjögerén som tillsammans gjort 11 mål på 6 matcher! Mellerud åker efter förlusten ner på näst sista plats och ser mycket tama ut. Norrby IF ser i motsats till MIF otroligt starka ut. Man har inte förlorat sen premiärmatchen mot Tenhult. Och man har gjort 10 mål och endast släppt in 3 på dessa 5 matcher, imponerande!

Vi möter Norrby IF i nästa match på Söndag, då gäller det att våra backar kan plocka bort dessa två mycket giftiga anfallare som verkar vara i mycket god form. En tidig seriefinal som nog kommer bli mycket underhållande.

Nästa omgång!

Omg. 7

09-05-28 19:00 Tenhult - Annelund <--- Ska Tenhult tappa poäng även mot uppstickarna AIF?

09-05-30 14:00 KB Karlskoga - Myresjö
09-05-30 15:00 Kenty - Nässjö <--- Kenty måste vinna bottenmötet!
09-05-30 15:00 Gauthiod - Kinna

09-05-31 16:00 Mellerud - Smedby
09-05-31 17:00 Norrby - FK Linköping <------ HET MATCH! Seriefinal!