FK Linköping vs Norrby IF, Vilka tar steget upp?

Norrby IF 33 poäng och 19+-

FK Linköping 33 poäng och 15+-

Vilket lag tar steget till div.1?

Kör en genomgång för vilka matcher som återstår för respektive lag! Vilken höst vi har att vänta oss! Jag förutspår serieavslutningen!

FK Linköping

08-29  KB Karlskoga FF   -   FK Linköping    
09-5   FK Linköping  -  IK Gauthiod  
09-12 BK Kenty  -  FK Linköping  
09-19 FK Linköping  -  Tenhults IF
09-26 Annelunds IF  -  FK Linköping 
10-3  FK Linköping  -  Nässjö FF   

Norrby IF

08-29 Norrby IF  - Melleruds IF  
09-05 Smedby AIS - Norrby IF
09-12 KB Karlskoga - Norrby IF 
09-19 Norrby IF  - IK Gauthiod  
09-26 BK Kenty - Norrby IF 
10-03 Norrby IF  - Tenhults IF

Omgång 17

Norrby IF  - Melleruds IF
KB Karlskoga FF   -   FK Linköping  

Tuff match för FKL mot formstarka KB. Norrby å sin sida har en ganska överkomlig motståndare i MIF, men man ska aldrig räkna ut något lag. Men fördel Norrby denna omgång.

Omgång 18

Smedby AIS - Norrby IF
FK Linköping  -  IK Gauthiod 

Ombytta roller. Norrby åker till Norrköping och möter starka Smedby som verkligen kommit igång i offensiven. FKL möter bottenlaget Gauthiod som kämpar för nytt kontrakt, ingen lätt match det. Men hemma på Folkungvallen är FKL starka och vinner.

Omgång 19

BK Kenty  -  FK Linköping 
KB Karlskoga - Norrby IF

Derby och publikfest? på Fredriksberg när Kenty tar emot FKL. Inget snack 3 poäng till FKL! Norrby åker till Värmland och möter KB. Beroende på hur matchen mot FKL gick för KB så kan förutsättningarna vara olika. Vann KB mot FKL har de mer att spela för än om de förlorade.

Omgång 20

FK Linköping  -  Tenhults IF
Norrby IF  - IK Gauthiod
 

Tuff match för FKL, Tenhult gästar Folkungavallen. Tenhult som kan vara avsågade från toppstriden kanske inte har så mycket att spela för, men vill säkerligen avsluta säsongen på ett snyggt sätt. Tuff match! Norrby har Gauthiod som gäster som kämpar mot att bli nedflyttade.

Omgång 21

Annelunds IF  -  FK Linköping
BK Kenty - Norrby IF

Mycket tuff match mot Annelund för FKL. Jag är imponerad av Annelund såhär långt och i mötet på Folkungavallen imponerade de på mig. Men FKL har verkligen förstärkt sin defensiv och sådana luckor defensivt som det blev i vårmötet finns inte längre. Det blir vinst. Norrby möter vår alliansklubb Kenty och då måste vi FKL supportar stötta Kenty!

Omgång 22

Norrby IF  - Tenhults IF
FK Linköping  -  Nässjö FF

En mycket tuff avslutningsmatch för Norrby om man jämför med FKL. Vinst mot Nässjö ska det bara bli. Norrby - Tenhult är dock osäkrare.


Vad kan vi då få ut av det här? Jo, jag tycker att FKL har snäppet bättre avslutningsschema än Norrby. Men visst, beroende på resultaten i matcherna under tidens gång så kan ju förutsättningarna ändras! Kan det bli mer spännande i höst? Nja, jag tror inte det. Och skulle vi inte ta klivet upp iår så är inte det jordens undergång. Men visst skulle det vara surt om vi inte gjorde det nu när chansen är så stor?

FORZA FKL!


Omgång 17

En spännande omgång väntar oss som följer div.2 mellersta götaland. För ovanlighetens skull så spelas faktiskt alla matcher på samma dag, alltså nu på lördag den 29e Augusti.

2009-08-29 14:00   KB Karlskoga FF - FK Linköping  Nobelstadion
Toppmatch! Riktig rysarmatch för oss FKL fans. Minns mötet på Folkungavallen då Pajen räddade 3 poäng. KB är något av hösten lag och skuggar seriesuveränerna Norrby och Linköping. Vinst här för KB och man blandar sig in i toppstriden. Otroligt viktig match för FKL som bara måste vinna för att inte eventuellt tappa mark mot Norrby! Rysarmatch!

2009-08-29 14:00  Annelunds IF - Smedby AIS  Mörlanda Sportcenter
Smedby med nye Mohammad Tadayon har imponerat de senaste matcherna. Gamle LFFaren har varit en riktig injektion till anfallspelet. Nu möter de Annelund på bortaplan, som också imponerat på mig denna säsong. Tuff match som kan sluta hur som helst.

2009-08-29 15:00  Tenhults IF - Nässjö FF  Kabevallen
Bottenlaget Nässjö slog ett svagt Kenty i förra omgången. Smålandsderby där Tenhult bara måste vinna för att hänga på topplagen. Nässjö har fått ny energi iochmed vinsten. Men väger nog alldeles för lätt här.

2009-08-29 15:00  Norrby IF - Melleruds IF  Borås Arena
Mellerud går inte mot någon lysande säsong och riskerar att åka ur. Man ligger tre poäng efter Kenty på kvalplats. Norrby, som åkte på en smäll på Folkungavallen, kan inte se något annat än en hemmavinst här. Måtte Tahini i Mellerud stänka in några mål, hehe.

2009-08-29 15:00  IK Gauthiod - Myresjö IF  Lunnevi IP, Grästorp
Viktig match i bottenstriden. Båda lagen skuggar varandra, en sexpoängs match! Blir det kryss måntro :).

2009-08-29 15:00  BK Kenty - Kinna IF  Fredriksbergs IP
Mycket viktig match för Kenty som inte alls visar någon form för tillfället. Förlust senast mot bottenlaget Nässjö och nu ser det inte ljust ut. Men, jag tror att Kenty tar en trepoängare här mot Kinna! Heja Kenty!



FKL - NIF


Anger nickar ner till Pajen som...


krutar in 1-0 målet!

Helin in action





Seger och delad serieledning!.. mer bilder finns på www.svenskafans.com/fk_linkoping


Allianskollen!

Div.3 Nordöstra Götaland - IK Östria/Lambohov

IK Tord - Östria/Lambohov - 0-1
Imponerande vinst mot småländska topplaget IK Tord efter en riktig krigarinsats i småland. Östria låg lågt i förssvarspelet och satsade på snabba omställningar vilket gav utdelning. Målet gjordes av Faris Radetinac och nu ligger Östria precis under topplagen igen. I nästa match möter man bottenlaget Syrianska KF. Vinst där så kan det bli en rolig höst!

Nästa match: 29/8 - Östria/Lambohov -Syrianska KF




Div.4 Östergötland Västra serien - BK Ljungsbro

IFK Motala - Ljungsbro - 2-4
Härlig vinst för Ljungsbro och tre viktiga poäng i bottenstriden. Ljungsbro gled över sträcket med en poäng och under ligger Hjulsbro. Nu är varje match en final och det kommer att krävas mycket av Ljungsbro för att klara kontraktet, men jag tror de klarar det. Målskyttar: Jimmie Zetterdahl 2, Knutur Gudjohnsen (Inlånad av FKL som efter ett långt skadeuppehåll fick göra mål), Alexander Sturehed.


Nästa match: 25/8, Ikväll på Cloettavallen!  Ljungsbro - Malmslätt






Div.5 Östergötland mellersta serien - FC Syrianska

Wreta Kloster - FC Syrianska - 3-0 WO
Förlust efter WO? Kan detta stämma? Tung förlust isåfall! Hoppas att det finns folk att tillgå i matchen mot topplaget Åtvidbergs Södra.

Nästa mach: FC Syrianska - Åtvidabergs Södra






Seriekollen!

Omgång 16

Annelunds IF - Tenhults IF -  2 - 1  Publik: 271  
Annelund kämpade ner topplaget Tenhults IF hemma på Mörlanda Sportcenter. Stefan Sjöberg friade stora triumfer och blev tvåmålskytt och nu har Annelund i princip säkrat div.2 kontraktet. Tenhult däremot åkte på en bitter förlust och är avsågad i kampen om div.1. Tre poäng hade behövts nu har tåget gått och Tenhult står kvar på perrongen.
 
FK Linköping - Norrby IF -  2 - 0  Publik: 602  
Vilken match! Pajen tvåmålskytt, storpublik med härlig stämning och framförallt resultatet, 2-0 mot toppkonkurrenten Norrby! Linus Bergström slet och kämpade, Rydwik stabil som ytterback, Naris = brytningskung och Pajens anfallspel!

Kinna IF - IK Gauthiod -  2 - 2  Publik: 208  
Kinnas tvåmålskytt mot Norrby, Jonatan Artursson blev också tvåmålskytt och poängräddare mot Gauthiod på tilläggstid.  Två förlorade poäng för Gauthiod i bottenstriden, som ändå nu är på ganska hyfsad säker mark. Men det är ett rejält getingbo i botten av serien. Ändå ska Gauthiod vara nöjda. En poäng mot hemmastarka Kinna är mycket bra att få med sig hem.

Smedby AIS - Melleruds IF -  5 - 0  Publik: 85  
Gamle LFFaren Mohammad Tadayon stänkte in ett hattrick i matchen mot Mellerud. Smedby knappar in på toppen, men har sannolikt inte chans på avancemang. Mellerud är nu riktigt illa ute i bottenstriden efter storförlusten. MIF ligger näst sist, tre poäng efter Kenty. Trösten för Mellerud denna dag var att jumbon Nässjö besegrade Kenty.

Nässjö FF - BK Kenty -  1 - 0  Publik: 481  
Inför storpublik 481! fantastisk siffra för ett lag som ligger sist i serien, slog Nässjö bottenkollegan Kenty med 1-0. Kenty hade ett stort bollövertag, men det hjälpte inte. På Nässjös, i princip enda chans, satte man 1-0 och matchen var därmed avgjord. Kenty verkar vara i en svacka, både på att ta poäng och att göra mål. Kämpa Kenty!


Myresjö IF - KB Karlskoga FF -  1 - 3  Publik: 152  
KB tog sin fjärde raka seger och är därmed en av seriens absolut bästa formlag. KB som är ett känt höstlag fortsätter att imponera och kommer bli en svår nöt att knäcka för FKL i nästa omgång. KB dröm om div.1 lever i allra högsta grad. Duktige Alexander Hjalmarsson gjorde mål och är nu uppe i nio fullträffar. Myresjö tappar mark och krysslaget ligger nu precis ovanför kvalstrecket.


Tabellen:



Skytteligan

16 mål
Michael Berglund, Norrby IF

11 mål
Marcus Nobell, Myresjö IF

10 mål
Johan Sjögerén, Norrby IF
Stefan Sjöberg, Annelunds IF

9 mål
Ibrahim Tahini, Melleruds IF
Valon Gashi, Melleruds IF
Alexander Hjalmarsson, KB Karlskoga FF

8 mål
Fredrik Nilsson, FK Linköping

7 mål
Niclas Fredriksson, Smedby AIS
Mats Haglund, FK Linköping
Kristoffer Holmén, Annelunds IF

6 mål
Mattias Pettersson, Smedby AIS
Fredrik Åström, Smedby AIS
Martin Jönsson, FK Linköping
David Johansson, Tenhults IF
Michel Kamhié, Tenhults IF
Daniel Eres, Norrby IF
Linus Larsson, Kinna IF


Från jobb till studier

Tja alla!

Har goda nyheter för alla som gillar/gillade min blogg! Jag kommer ha mycket mera tid för bloggen nu eftersom jag ska börja plugga istället för att jobba..

Ikväll kommer bilder och filmer från Norrby matchen!

Jag vet att jag lovade för en tid sen att greja med allianskollen och seriekollen. de kommer komma igång snart!

hade gött alla

Igång igen

Bloggen kommer igång igen efter ännu ett uppehåll..

Säger bara en sak FKL - Norrby - 2-0...


Nuff said ;)

back on track!

Efter en lååååååååång semester är jag nu tillbaka på östgötaslätten! Och bloggen kommer att uppdateras igen! JIPPI säger väl ni då va? ;).. hehe..

Allianskollen, seriekollen, rykten, tankar och mycket mer är att vänta !!

Håll utkik!

// Simon

PS. Gå in på www.svenskafans.com klicka in på grusplan och registrera er på FK Linköpings svenskafans sida och börja diskutera allt som rör FKL i vårt Forum. Vi ses där! :) DS.


RSS 2.0