Lite längre matchrapport

Det blev förlust med 5-2 mot Norrby IF.

FKL började bäst i inledingen av matchen, man rullade boll på ett mycket fint sätt. I den 22e minuten kunde ändå Norrby kontra in 1-0 målet, avslutat av en mycket pigg Johan Sjögeren. FKLs försvar hängde inte med.

Repliken var snabb. I den 23 minuten kunde Jösse stänka in 1-1 målet. Ett mål som jag tyvärr ej han se eftersom kameran inte hängde med.

FKL fortsatte att rulla boll fint. Men Norrby lyckades kontra in ett fint mål. Michael Berglund satte snyggt ledningsmålet i den 35e minuten.

2-1 i paus till Norrby.

Den första halvlekens resultat var inte spelmässigt rättvist. FKL rullade bollen mycket snyggt och spelade i vissa stunder ut Norrby. Dock hade ändå Norrby de vassaste chanserna, FKLs defensiv som såg mycket osäkert ut.

Andra halvleken igång.

FKL fortsätter att övertyga och ett kvitteringsmål ligger i luften.

Efter en hörna lyckas Mats Haglund sätta kvitterningsmålet i den 59e minuten. Härligt, tänkte vi FKL supportrar som såg matchen, nu kändes det som att vi få med oss alla 3 poängen hem till Lkpg. Sen hände det.

I den 74 minuten fick Norrby en mycket onödig straff orsakat av en okänd FKL spelare, mycket tråkigt. Hete Michael Berglund , brorsa till Fredrik Berglund, satte straffen bakom Magnus Helin och det stod 3-2.

Nu tappar FKL allt. Norrby tar över mer och mer och Irfan Delimedjac skjuter iväg ett långskott mot Helin i målet, som blir bländad av solen och släpper in 4-2 målet i den 76e minuten. Mycket oturligt, ett riktigt skitmål.

Sen kommer ännu ett mål av Michael Berglund som enkelt får sätta 5-2 målet i den 80e minuten bakom ett mycket lojt FKL försvar.

Sen händer det inte så mycket mer och matchen avslutas.

***

Denna förlust känns oerhört bitter, det kändes som att vi var på gång efter Hagges 2-2 mål, men sen kom straffen som gjorde så att FKL rasade ihop totalt.

Är ändå, trots förlusten, imponerad på FKLs fina spel. Under stora delar av matchen rullade vi enkelt ut Norrby. Anfallsparet Sjögeren och Berglund är extremt vassa och hade en stor bidragande orsak till deras vinst. Sen såg FKLs försvarsspel ovanligt darrigt ut, tillochmed darrigare än mot Annelunds IF.

Jag efterlyste, innan matchen, att Martin Jönsson skall flyttas ner till innermittfältet för att skapa lite stabilitet till det darriga försvaret. Men han lirade på nytt anfallare, en postition där undertecknad tycker han  varit bra, men han är som bäst för laget som innermittfältare.

En sak som är säker är att Anger och Tobias Jacobsson är otroligt viktiga därbak.