INFÖR: IK Gauthiod - FK Linköping

VS

Var? Lunnevi IP, Grästorp
När? Lördag 16 maj, klockan 15:00

IK Gauthiod har gjort en ganska snabb resa genom seriesystemet. Grästorps stolthet har varit topplag både i div.3 och div.4.Gauthiod var ohotad seriesegrare förra året i div.3.

Iår har man startat serien med 3 raka förluster.

1-2 hemma mot Smedby
2-3 borta mot Karlskoga
0-3 hemma mot Norrby

Sen kom äntligen vinsten, 2-0 mot Mellerud som placerade IKG från botten till kvalstrecket. Och nu väntar alltså match mot oss FK Linköping.

Så här säger Gauthiods Lars Emmanuelsson till fotbollsalliansen.blogg.se:

"Truppen är intakt och det var bara ett fåtal spelare som hade mycket speltid i DM-matchen (Förlust efter straffar, Reds anmärkning.).

Det vi känner till om FKL är att det finns några spelare som har rutin från spel i högre serier. Vi har tippat FK Linköping som en topp 3 kandidat och det verkar ju bli så...

Vinsten senast mot Mellerud var mycket viktig. Vi har väl känt oss mer eller mindre bestulna på poängen mot Smedby och Karlskoga.

 En spelare att hålla ett öga på är Pelle Ödlund som är född -93. Han var reserv senast när P16 landslaget spelade landskamp.

Vill annars nämna att 11 av 16 spelare som ingår i truppen på lördag är skolade i IKG från fotbollskolan. (Imponerande siffra!, Reds Anmärkning.)

Jag tippar att det slutar 2-2."

Tack Lars!

I FK Linköping ser det mycket lovande ut! Martin "Eka" Ekström är tillbaka från sin ryggskada, verkligen ett positivt besked!
Simon Ytterbom åkte på en smäll på träningen igår vilket gör att han vilar imorgon. Det ska dock inte vara något allvarligt.

Här är truppen:

1.Magnus Helin , 3.Mikael Nilsson, 4. Tobias Jacobsson, 5.Markus Johansson, 6. Martin Ekström, 7. Gustav Claesson, 8. Fredrik "Pajen" Nilsson, 9.Oskar Pettersson, 10. Mats Haglund, 11. Linus Bergström, 12.Jonas Anger, 13 Tobias Uller, 16. Martin "Jösse" Jönsson, 17. Oskar Lagerberg., 19. Badou samt 22. Kalle Arvidsson.

Ska jag satsa på en startelva? :)

Magnus Helin

Oskar Lagerberg - Tobias Jacobsson - Jonas Anger - Markus Johansson

Tobias Uller - Gustav Claesson - Fredrik Nilsson - Badou N'Diaye

Martin Jönsson - Linus Bergström


Ersättare:
Kalle Arvidsson
Mikael Nilsson
Martin Ekström
Oskar Pettersson
Mats Haglund

FK Linköping
kommer med ett bra självförtoende till denna match efter derby vinst mot BK Kenty. Nu är både Pajen och Martin Ekström tillbaka och det ger laget extra dimensioner. Gustav Claesson  var grym senast mot BK Kenty. Hans kopiösa slit på mittfältet är oerhört viktigt för laget! Även Magnus Helin i målet har sett stabil ut. Försvaret har sett lite darrigt ut på senaste tiden, men mot BK Kenty var försvaret tillbaka i gammal god form.

Vinner vi imorgon befäster vi serieledningen. Vår toppkonkurrent Tenhult möter Kinna imorgon samma tid. Norrby möter Smedby, fast den matchen spelas imorgon.

Odds: Nordic Bet

IK Gauthiod - FK Linköping
1. 3.95 X. 4.30 2. 1.60

Blir en mycket spännande match imorgon. Man ska inte underskatta Gauthiod, de har spelat bra i sina tidigare matcher. IKG verkar vara på gång efter vinsten mot Mellerud, men mot FKL får de nog svårt. Jag tippar en 3-1 vinst till oss.

Kommentarer
Postat av: Patrik

FKL vann med 3-2!

2009-05-16 @ 17:05:33
Postat av: Den Gode!

Ja FKL ska vara riktigt nöjda med sina poäng. Gauthiod var det klart bättre laget.

2009-05-16 @ 18:47:43
Postat av: Åskådare!

Så här skrev NLT (Lidköpingstidningen) om dagens match på nätet:



"Gauthiod föll tungt



Årets bästa match – ändå en ny förlust!

– Det här ska vi ju vinna, suckar Gauthiodtränaren Patrik Thorsmyr efter 2–3 hemma mot topplaget FK Linköping.



RelateratFakta

• Fotboll

Det finns ingen rättvisa inom idrotten – det bevisades på Lunnevi i eftermiddags.

En poäng hade varit dålig utdelning för nykomlingen Gauthiod – nu blev det ingen... Den fjärde förlusten av fem möjliga i mellersta tvåan.



– Känns jobbigt nu, men kan vi spela så här i fortsättningen hänger vi kvar. Jag är nöjd med allt – utom resultatet, säger Patrik med ett snett leende.

Hårdsatsade Linköping hade tre chanser i första och gjorde två mål. Båda efter enkla försvarsmissar efter ett långt inkast och en hörna.



Gauthiod hade tre-fyra vassa lägen utan att få in bollen.

Vasse Anders Mogren satte 1–2 på frispark i den 71:a minuten, men på en omställning kom 1–3 sex minuter senare.



Gauthiod knöt näven och krigade stenhårt och fick in 2–3 i den 83:e minuten när Henrik Andersson tryckte upp bollen i nättaket.

3–3 hängde i luften, men...

– Tungt med sådana här hedersamma förluster. Vi gör årets bästa match, men släpper in för enkla mål. Dessutom får vi träna avslut i veckan... säger Patrik."



2009-05-16 @ 20:14:33
Postat av: nisse

det är fortfarande målen som räknas inte spelet hoppas kenty vinner i morgon mot myresjö!

2009-05-16 @ 21:54:16
Postat av: sångsmurfen

att gauthiod va bättre än FKL är ju en klar överdrift.Linköping gör ju i sanning ingen bra match, men är klart bättre över hela banan. Gauthiods skickliga nummer 10 är den enda som håller div.2 klass, resten av laget är utfyllnad. De gånger linköping fick igång sitt spel syntes det tydligt att Gauthiod inte hände med.

2009-05-17 @ 16:10:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0