Publikproblemet



Titta här! Vi i FK Linköping, står Linköpings FF pga olika anledningar, ligger enbart på tredje plats i publikligan. Det andra Lkpg laget ligger näst sist. Det bor över 120 000 ivånare i Linköping varför ska det vara så förbenat svårt att locka publik till Folkunga? Visst vi lirar i div.2 men ändå? Nässjö har 40 st mer i snitt än oss!

Kolla in denna tabell som jag gjort, Källa www.wikipedia.se



Bedöm själva.  Bortsett från Smedby och Norrby IF som har stor konkurrens från andra, bättre lag i staden, så är det enbart lag i från mindre städer som är med i denna serie. Självklart ska ju vi i Linköping vinna publikligan! Icke att förglömma så innefattar denna tabell enbart själva Linköping som stad. I kommunen bor det ju ännu fler människor.

För att FK Linköping skall lyckas måste publiken börja komma till Vallen. Vad är då fördelarna med ett bra publiksnitt? De är väldigt många.

* Ju mer folk på matcherna, desto mer pengar till klubben.

* Bättre tryck på arenan gör det givetvis roligare att gå och titta och stämningen är även otroligt viktig för spelarna på planen. En spelare kan lyfta när han känner sitt stöd från publiken!

* Köp av souvenirer som bidrar till mer intäkter till klubben, osv osv.

Jag har sagt det förut och säger det igen. För att FK Linköping skall lyckas så måste VI I LINKÖPING visa vårt stöd och vara med och stötta jakten på serieseger och avancemang! Tänk om vi skulle avancera redan till nästa år! Vilka matcher vi skulle få!

Derbyn mot  Motala, Sleipner, Sylvia och kanske tillochmed IFK Norrköping ;) Fatta vilka publikmatcher!

Så slut upp och stötta FK Linköping mot avancemang! Se till och kom på nästa hemmamatch som är en riktig toppmatch mot KB Karlskoga. Matchen spelas den 23 maj klockan 14:00.

ALLA TILL VALLEN! Så slår vi KB!




PS. till FK Linköping, vi är många som väntar på halsdukarna, när kommer de? DS.



Kommentarer
Postat av: Falcon

Bra uppmaning bloggarn!ALLA TILL VALLEN MOT KARLSKOGA!

2009-05-11 @ 08:05:49
Postat av: daniel

Lite coolt att Myresjö har ett publiksnitt på 625, och ant. invånare 644. Man kan ju undra vad de sista 19 personer har för sig när det är hemmamatch. :)

2009-05-13 @ 15:12:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0