Seriefinal! INFÖR: Norrby IF - FK Linköping

Tidigt seriefinal stundas imorgon på Borås Arena. Matchen börjar 17:00 och sänds på webben på LGSPORTS.SE.

Norrby IF är den enda klubben som spelat högre än div.2 av alla lag under 2000 talet i vår serie. 2006 var de även nära att bli en Superettan klubb, man kom 3:a endast 1 ynka poäng under Bunkeflo IF på kvalplats. Efter topplaceringen dalade laget och 2 år senare återfinns man nu i div.2. Redo att ta klivet upp i div.1 igen. Norrby IF har även den finaste arenan, Borås Arena. Och ligger på 50:e plats i maratontabellen.

En otroligt stor spelaromsättning i Norrby IF. 11a in 8a ut. Det kommer ta sin tid att spela ihop laget. Värvningen av Johan Sjögerén är riktigt bra, han är en spelare av Superettan klass. Rodrgio Galeano Zarza är också ett mycket spännande förvärv. Och spåret på gamla Elfsborgs spelare fortsätter Adam Eriksson kommer till NIF. Patric Snygg har man värvat från seriekonkurrenten Kinna IF.

Förlusterna av Anders Magnusson och Rares Bota svider nog extra mycket.

Vilka är då framträdande i NIF? Deras viktigaste spelare enligt mig är helt klar Daniel Eres, fd Elfsborg. Han är mittfältsgeneralen. Anfallaren Vedad Aganovic, även han förflutet i IFE, är en kraftfull anfallare, som även provat på mittbackspel på försäsongen.

Anfallsparet Michael Berglund och Johan Sjögéren som kom från Falkenbergs FF har verkligen imponerat iår.. Tillsammans har det gjort 11 mål på 6 matcher!

Mailade Norrby IF sportchef, Gabor Hacker, lite frågor. Här är lite tankar från honom angående matchen imorgon.

"Läget i truppen är bra. Idagsläget har vi inga skador eller avstängningar. Hur truppen ser ut på söndag vet vi inte riktigt än eftersom vi har något träningspass kvar innan truppen spikas.

Vi har spelat en DM match under veckan där vi besegrade ett div.4 lag med 4-0. För övrigt har träningarna sett bra ut under veckan. Vi har fått tillbaka 2 st spelare i truppen som studerat utomlands. Dom var med i vårat div 1 lag förra året och det blir bra förstärkningar för våran trupp.

Vi har en mycket ung trupp där medelåldern är ca 20 år så det är ett utvecklingsbart lag vi ställer på benen. Vi har flera spelare födda 1992 som spelat i vårat lag under säsongen bl.a Medi Drecevic som visat stor mognad i sitt spel. Honom tror vi mycket på i framtiden.

Efter den mycket onödiga degraderingen till div. 2 tappade vi många spelare, men vi har ersatt dom med flera egna unga talanger och lokala förmågor. Det har sett mycket bra ut i både träningsmatcher och i inledningen av serien. Vi är glada att vi hänger med i toppen sen får vi se hur långt det räcker.

Det som varit mycket glädjande är att vi spelar en teknisk och fin fotboll. Vi spelar en typisk "Boråsfotboll" där man rullar boll i alla lagdelar.

FK Linköping har ett starkt lag med en bra centrallinje. Målvakten håller hög klass och Anger håller ihop förvaret. Centrla mittfältarna i FKL har ungefär samma spelstil som våra centrala spelare så där blir det en härlig kamp på mitten. Framåt finns rutinerade Mats Haglund som är en farlig målskytt , bra targetspelare samt bra på huvudet. Vi får se upp med FKL fasta situationer.

Jag brukar inte tippa matcher men min förhoppning är att det blir en sevärd match. Linköping försöker också rulla boll så därför är förutsättningarna goda att det blir en spännande kamp på söndag.

Även om jag håller på mitt kära Norrby och att vi skall vinna på söndag så är jag fotbollsälskare och då vore det bra för fotbollen om Linköping får upp ett lag högre upp i divisionerna. LHC sopar rent på allt annars och här måste man jobba tillsammans för att utmana erat fina hockeylag. Men ni får gärna vänta med uppflyttning nu när vi ligger i samma serie. Jag vill givetvis att NIF skall toppa serien efter 22 omgångar. Därefter kan det vara FKL tur att avancera.

Jag tror att de lagen som är i toppen för tillfället Norrby ; LFK och Tenhult kommer att slåss om sereisegern men se upp för Annelund. Har följt det laget under många år och för mig är det ingen överraskning att dom hänger på i toppskiktet.

Vi hoppas på en jämn kamp på söndag och att publiken hittar till vackra Borås Arena. Tyvärr lever vi i skuggan av Elfsborg men det finns fler Norrbyiter än vi kan ana. Hoppas dom kommer och ser denna tidiga seriefinal.

Välkomna till Norrby IF och Borås !!
"

Snackade även lite med Per Rondahl och fick svar på lite frågor angående FK Linköping

"Senaste veckan har varit bra. Bra träningar med bra fart. Vi var tvungna att flytta några av våra träningar till annan träningsplan pga LFC-match samt Blodomloppet men det har nog bara varit till vår fördel. Läget i truppen är bra. Några småskavanker har vi självklart men som det ser ut nu är alla spelare tillgängliga och där det råder eventuella frågetecken tas, efter konsultation, definitivt beslut på söndag förmiddag.

Vi känner oss oerhört privilegierade att kunna åka ner till Borås som serieledare och spela seriefinal mot Norrby. Hade någon sagt att vi skulle vara i den här positionen i mars efter den turbulens och mindre bra träningsmatchresultat som vi presterat skulle man nog skrattat åt denne. Det ska bli oerhört kul och inspirerande att få mäta våra krafter mot seriefavoriterna på deras hemmaplan."


Den uttagna truppen är:

1. Mange, 3. Micke, 4. Tobbe, 5. Mackan, 6. Ekström, 7. Gustav, 8. Pajen, 9. Oskar P., 10. Hagge, 11. Limpan, 13. Uller,14. Robin, 15. Simon, 16. Jösse, 17. Oskar L, 19. Badde,20. Naris samt 22. Kalle A.

Full styrka, ser mycket bra ut!

***

Ja, vad tror vi om matchen imorgon då?

Vi ligger på samma poäng, 15, och det laget som kanske lyckas vinna imorgon kan dra ifrån i tabellen. Som bekant tappade ju Tenhult poäng mot Annelunds IF och ligger nu lite efter.

Matchen imorgon är OTROLIGT viktig och nu måste vi visa att vi är ett topplag och att vi verkligen vill spela i div.1 nästa år!

HEJA FKL

Kommentarer
Postat av: Micke

Anger har gjort det bra..., men Tobias J är väl ändå den klart bättre? Sen vill jag ha Ekström som mittback imorgon. Skål.!

2009-05-30 @ 21:56:16
Postat av: Macke

Tobbe är ju klart bättre som högerback..!



Jacobsson-Ekström-Anger-Johansson vill jag se i backlinjen imorgon, men så lär ej bli fallet...



Mittfält med Uller-Pajen-Jösse-Claesson



Limpan-Hagge på topp..!

2009-05-31 @ 00:10:48
Postat av: CC

Forza FKL! Lycka till i borås!

2009-05-31 @ 11:34:44
Postat av: Bloggaren

Macke din startelva är precis den kag vill se! FORZA FKL!

2009-05-31 @ 13:21:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0