Förlust i Tenhult

Det blev förlust med 1-0 mot Tenhults IFKabevallen igår inför 123 st åskådare. Tenhults mål var en inåtskruvad hörna av Marcus Salomonsson som gick i mål efter en lätt touch av Jonas Pettersson.

Matchens lirare: Hemmadebuterande 15 åriga målvakten Joakim Jans i Tenhult som gjordes sin livs match, räddade bl.a Martin Jönsson straff, återkommer till den.

Tenhult startade matchen med en intensiv press mot FKL och redan efter 2 minuter nätade man efter en hörna Marcus Salomonsson. I första halvlek hade hemmalaget bra kontroll på händelserna, hade vinden i ryggen i snålblåsten och skapade fyra riktigt bra lägen.

Enligt TIFs tränare Michael Nymoen var enbart 1-0 i underkant, efter första halvleken. I andra halvlek är matchbilden helt annorlunda.

Ett nytt lag äntrar Kabevallen i andra halvlek för FKL. FKL anföll för kung och fosterland och kvitteringen låg i luften. Både Gustav Claesson och Mats Haglund hade gyllene lägen att sätta dit bollen men misslyckades.

Så kommer äntligen chansen för FKL. I den 76 matchminuten tilldömdes FKL en straff för hands i målgården. Straffskytt Martin "Jösse" Jönsson, en rutinerad herre får känna pressen. Han missar, eller Joakim Jans gör en kanonräddning och räddar straffen. Pressen avstannade inte där för FKL utan man körde på i 90 minuter, men lyckades inte sätta dit bollen.

I efterhand kan man tycka att vi var värda att ta med oss minst en poäng hem till Linköping. Efter första straffmissen var det nära att vi fick en straff till, men tyvärr fick vi inte den med oss.

Matchens lirare för FK
L, för andra matchen i rad enligt mitt tycke, Magnus Helin.

Thomas Westerberg verkar ändå ganska nöjd med laget efter matchen. Och han säger till Corren att han är mycket nöjd över moralen i laget, att spelarna kämpar på! Och just moralen verkar vara kanon i FK Linköping. Spelarna verkar trivas ypperligt med varandra och det verkar vara riktigt roligt att spela fotboll i FK Linköping.  En bra lagmoral är A och O ifall man skall lyckas att ta klivet upp i Ettan.

En annan positiv sak är ju att försvaret såg väldigt stabilt ut igen. Ett styrkebesked, som sagt mot Annelunds IF var det lite för många hål därbak och det såg darrigt ut.. Skönt att det känns stabilt igen.

Nu är det bara att bryta ihop och komma igen :). Ärligt talat trodde jag att FKL skulle få det mycket svårare mot Tenhult, de har ju som sagt skrytit en hel del och värvat ihop ett fantastiskt lag på pappret.

Vi kommer igen och vi har visat att vi är ett lag som skall kämpa i toppen om förstaplaceringen! Det kommer nog vara ett hungrigt och revanschsuget FK Linköping som äntrar Folkungavallen på Lördag. BK Kenty kommer att få känna sig som byten för hungriga lejon!