Fokus på Allianslagen: FC Syrianska



Andra laget ut är FC Syrianska. Mailade FCS Stephan och fick lite svar. Här kommer de:

1. Ni ligger på 5e plats i serien vad var målsättsningen inför säsongen? Sätt betyg på säsongen.

Vår Målsättning var att få en bättre placering jämfört mot förra året. Hittills har detta lyckats med råge. 


2.  Är det någon/några nya spelare påväg in när höstsäsongen närmar sig? Eller är några påväg bort?


Inga nya spelare är på ingång f.n.


3. I vilka lagdelar behövs det förstärkning.

Som det ser ut idag har vi haft lite för dåligt med "mittfältmanskap". Dessutom kommer Isak att försvinan nu till hösten. Så en stor stark, spel o passningsskicklig mittfältsmotor skulle inte vara helt fel. 


4. Vilka spelare har imponerat mest under säsongen? Bästa och värstaminnet under vårsäsongen.

Totalt skulle jag vilja säga att hela laget lyft sig jämfört mot förra året. Men om vi skall lyfta fram någon speciell är nog vår omskolade numera mittback Markus Ericsson.

Bästa minnet som i skrivandets stund är verklighet är att vi tagit oss till semifinal i Östgöta Cupen.


5. Lite egna tankar och funderingar om höstsäsongen.

Vi skall försöka fortsätta på den fina trend vi haft hittills. Är alla spelare hela kan vi slå alla lag i serien.   

6. Hur har inlånade Tunkcay Yksel spelat?

Tunnis kommer mer o mer.... Han var lite ringrostig i början men med lite träning har han börjat hitta målet! Förväntar mig att han gör 10 baljor i höst.

Tack Stephan Johansson och lycka till i höst!


Tabellen:



Fokus på allianslagen! Först ut är BK Ljungsbro



Mailade BK Ljungsbros tränare Mats Lindvall lite frågor angående vårsäsongen och framtida höstsäsongen. Här är intervjun.

Ni ligger på nedflyttningsplats i serien vad var målsättsningen inför säsongen? Sätt betyg på säsongen.

Målsättningen innan säsongen var övre halvan och med tanke på vår nuvarande placering är inte säsongen godkänd hittills. Vi ser fram mot hösten och nya segrar så fixar vi det här

Hur ser truppen ut inför höstsäsongen? Vilka har imponerat?


Truppen är oförändrad inför hösten och det ser hoppfullt ut med tanke på att vi gjorde en ganska stark avslutning på vårsäsongen. Vi har inte varit chanslösa i någon match men det flytet vi hade förra året då vi vände många matcher sista 10 minuterna det flytet har vi inte haft i år, tvärtom. Vi får inget gratis och måste jobba väldigt hårt för varje poäng.

Många unga spelare har fått ta ett större ansvar i år och de har gjort det riktigt bra, framförallt Joakim Lindh och Oscar Jacobsson har visat framfötterna även Andreas Gavatin och Sebastian Gryvik har visat att de hör hemma i div.4.

Bästa och värsta minnet under vårsäsongen?

Vårens höjdpunkter är givetvis segrarna och de sämsta minnena är de matcher som vi tappar poäng i slutminuterna (MAIK,Derby) och även Boren borta där vi får ett regelrätt vinstmål bortdömt med 2 minuter kvar.

Hur har inlånade Robin Mattsson och Kalle Arvidsson spelat?

Robin Mattsson är en stor och stark spelare som tyvärr ofta har storleken emot sig, han får många frisparkar emot sig pga att han är starkare. 4 mål har det blivit hittills och det blir säkert fler. Även Kalle Arvidsson från FKL har spelat hos oss, 2 matcher har det blivit och han har varit riktigt duktig.

Tack Mats för att du tog dig tid. Lycka till i höst och se till att klara nytt kontrakt!


Tabellen:


Pulsen på.....

I ett försök att väcka liv, i denna div.2 serie efter det långa uppehållet, har jag tagit pulsen på de olika lagen i våran härliga serie! Lite frågor om silly season, prestationer och förväntningar. Första laget ut är Dalslänningarna Melleruds IF.

Melleruds IF


1. Har ni några provspelara i truppen?
Nej

2. Några nyförvärv/förluster i truppen?
Jacob Ågren, Sylvia (Mellerudskille som är klar med fotbollsgymnasiet i Norrköping) och Mehdi Haghizadeh, asylsökande från Iran.
På minussidan kan nämnas att assisterande tränare Peter Svensson lockats över till IK Oddevold i höst, vilket naturligtvis är tråkigt med den kapacitet Peter besitter.

3. Sätt betyg på vårsäsongen.
Vi har helt klart underpresterat, delvis beroende på mycket skador.

4. Förväntningarna på höstsäsongen.
Det kan bara bli bättre

5. Bästa spelaren i serien, vem är det?
Har inte sett alla lag, så jag kan inte svara

6. Så till sist vilka vinner och avancerar.
 Norrby (sorry:-)), "Reds Anmärkning: Norrby? Tack då ;)"


Tabellen:




Kommentar

Mellerud ligger på näst sista plats och är ganska så fast förankrande i botten av tabellen. Man har varit direkt usel på hemmaplan, där man endast vunnit en match! Försvaret har varit dåligt, medans anfallet har varit riktigt bra, med Ibrahim Tahini i spetsen som gjort sju mål och ligger trea i skytteligan. Två nyförvärv är klara, Jacob Ågren (Sylvia) och Mehdi Haghizadeh (Irak). Men kan verkligen de rädda Melleruds miserabla säsong, jag tror inte det, men det återstår att se. Redan i nästa omgång spelas en nyckelmatch för MIF. Motståndaren är bottenkollegan Nässjö FF. I senaste mötet vann Mellerud med 3-2 och tog första poängen på hemmaplan. Jag kan nog med all säkerhet säga att det laget som förlorar den här matchen kommer att åka ur div.2 Mellersta Götaland. Pressen är alltdå stor på Mellerud som förra året slutade på en fin tredje plats i serien. Man kan säga att det är vinna eller försvinna!

Förlust i träningsmatchen mot Värmbol

Det blev alltså en 0-1 förlust mot Värmbols FC, som ligger 2a i sin div.2 och har bra chans att, precis som vi, avancera i seriesystemet.

Katrineholmskurirens nätupplaga skriver såhär om matchen.

"– Det var en bra och tät träningsmach. Bra motstånd, beskrev VFC-tränaren Håkan "Vargen" Andersson matchen.

Inledningsvis var det Linköping som pressade på, då Värmbolsspelarna hade svårt att komma rätt i sina positioner. Men i slutet av första halvlek tar Värmbol över matchbilder mer och mer.

Och då kom också chanserna.

– Jag räknade till fem klara målchanser. Men så kom Matias Kellokumpu loss på vänsterkanten och spelade in till Marcinho som enkelt rullade in matchens enda mål, sa Andersson."


Provspelare jag vill se i FKL

Semestern är snart slut och nu börjar allvaret igen. Höstsäsongen närmar sig med stormsteg och innan den startar skall en träningsmatch spelas. Topplaget i div.2 Värmbols FC, ligger tvåa, är våra motståndare. FKL måste förstärka med ett antal spelare och jag har roat mig med att pränta ner en lista på spelare jag vill att FKLs ledning ska ta en titt på.

Jesper Lätt, Ytterback/Mittfältare - Vimmerby
Yttermittfältare, som även kan spela ytterback, har imponerat i Vimmerby. 12 matcher och gjort 9 mål och 2 ass. Jesper är en stark huvudspelare och skulle säkert inte göra bort sig på FKLs lite tunna mittfält.

Richard Thuresson, Anfallare - Vimmerby IF

En riktig målskytt som leverar varje år. Har gjort 15 mål på 12 matcher. Imponerar i formlaget Vimmerby.

Sebastian Svensson, Mittfältare - Vimmerby IF

Högerspringaren Sebastian Svensson har en hög fart och bra bollkontroll. Har hitills spelat fram till 5 mål. En riktig talang, född 1990.

Daniel de Gois, Mittfältare och André Xavier Reis, Anfallare - Gullringens GOIF
Gullringens succébrassar Daniel de Gois och André Xavier Reis har imponerat och skulle absolut inte göra bort sig i div.2. Har provspelat med MAIF som väljer att inte värva.

Damir Zenkovic, Anfallare- BK Derby.

Spelat bra i Derby och det skulle vara värt att titta på denna lirare.

Victor Gustavsson, Anfallare - Grebo
Har imponerat i Grebo där han öst in mål! 19 år gammal  har framtiden för sig.

Mariwan Sulemani, Mittfältare - Motala AIF
Teknisk mittfältare som skulle höja bredden och klassen på vårt tunna mittfält.

Daniel Murad, Mittfältare - Östria/Lambohov

Talangfull mittfältare som jag skulle vilja se testa i FKLs färger.

Johannes Soldahl. Mittfältare och  Dragan Zivic, Back -  BK Kenty

Kentys högerkant har imponerat och skulle förstärka FKL. Skulle dock förstöra en hel del för vår samarbetsklubb Kenty ifall vi värvade två av deras bästa spelare.

David Mckensie - Gottfridsberg
Sägs vara en stor talang. Trist ifall han skulle försvinna från Lkpg.

Tommy Wisell skulle kanske göra ett besök på Sydvallen och titta på eventuella nyförvärv. Där kan han nog göra ett fynd eller två. Wisell var där förra säsongen och tittade på en forward till Öster, Marcio en brasse forward som spelade med FC Norrköping blev utlånad till Värmbol i katrineholm. Han är helt grym, 10 mål på 9 matcher, info jag fick av en spelare i FCN.

Inlåning av någon spelare från Åtvidabergs FF som inte får spela så mycket? Amir Suljic? Daniel Lundqvist?

***

Edward Åhman är ny i FKL enligt den officiella hemsidan. Han är en försvarare som spelat i ÅFF en längre tid, men avbröt spel där för studier i USA. Enligt utsago tillhör Eddie den mer moderna försvarartypen, som inte bara kan spela destruktivt, utan han har också väldigt goda tekniska egenskaper och därigenom offensiva kvalifikationer. Sen skall han besita en härlig inställning också. Han kan säker göra nytta i FKLs någt darriga försvar.

Ännu en nyhet i spelartruppen är Joakim Lindh mittfältare från BK Ljungsbro. Denna spelare vet jag tyärr ingentin om, någon vänlig själ som vill ge mig lite info?

Både Edward och Joakim fick hoppa in i den senaste matchen mot Kinna och det var då vi fick reda på att de anslutit till truppen. Måste ge lite kritik till FKLs officiella hemsida att de inte skrivit något alls om dessa nyförvärv, eller är de bara tillfälliga lösningar? Information tack :).

En trevligt nyhet är att Knutur Gudjonssen snart är tillbaka. Han blir en trevlig anfallsförstärkning och får ses lite som ett nyförvärv.

***

Träningsmatch mot Värmbol den 17e Juli. Får vi se provspelare då?

RSS 2.0