Seriekollen!

Norrby IF - Linköpings FF 5 - 2 Publik: 312
Det blev en fantastisk seriefinal mellan Norrby och FK Linköping. Högt tempo, fint passningsspel och många mål. De 312 åskådarna på läktaren och de drygt 60 åskådarna på webben njöt verkligen av matchen. FKL hade ett mycket fint passningsspel matchen igenom men kunde inte förmå att sätta dit bollarna. Norrby var däremot sylvassa och duon Berglund - Sjögerén hade lekstuga och satte dit 2 mål var, deras djupledslöpningar var svårstoppade för FKLs försvar. Längre matchrapport kan läsas antingen på norrbyif.se hemsida eller här på bloggen.

En rolig parentes var att proffset Fredrik" Bella" Berglund var med och snackade på chatten igår, på webbsändningen. Innan match sade han att Norrby skulle vinna med 3-2 och hans bror, Michael Berglund, skulle sätta 2 mål. Han fick nästan rätt.

Melleruds IF - Smedby AIS 1 - 5 Publik: 102
Borta bra men hemma sämst skriver ttela.se angående Melleruds usla hemmafacit. På 4a hemmamatcher har man inkasserad 4a förluster, poäng har man tagit på bortaplan. 1-5 förlusten mot Smedby var också laget andra raka 1-5 förlust. Nej, det är nog inga muntra miner Mellerud idag. Smedbys måltorka verkar äntligen vara över och nu lyckades man göra 5 mål. Nu kan nog SAIS börja klättringen i tabellen.

IK Gauthiod - Kinna IF 2 - 1 Publik: 287
Seger igen för IKG som verkligen verkar vara på G. Att spela i solsken verkar gynna IKG, så vi får hoppas på en fin sommar, skriver IKG på officiella hemsidan. Nu är man uppe på betydligt tryggare mark och har placerat sig i mitten av tabellen. Kinna grämer sig lite över förlusten då de hade ett större spelövertag och mer bollinnehav. IKG går om Kinna som nu placerar sig precis ovanför kvalstrecket.

BK Kenty - Nässjö FF 0 - 0 Publik: 101
Bottenmötet slutade mållöst och båda lagen hade behövt vinna, speciellt Kenty som nu ligger sist med 3 inspelade poäng och utan vinst i årets seriespel. Nässjö på hemmaplan är en match som måste vinnas för Kentys del, om man ska hålla sig kvar. Bäst i Kenty var högersidan med Dragan Zivic och Johannes Soldal som skapade mycket oreda i NFFs försvar. NFF tycker detsamma, på deras hemsida kan jag läsa "Bara en poäng i bottenmötet" Denna match hade ingen vinnare, utan bara förlorare.

KB Karlskoga FF - Myresjö IF 2 - 2 Publik: 33
MIF fick med sig en poäng mot KBK inför en pinsamt låg publiksiffra, endast 33 personer hade hittat till Nobelstadion i Karlskoga. Det såg ut som att Myresjö skulle få med sig alla 3 poängen hem till Myrvalla, men KB lyckades vända med sena mål i den 80e och 90e minuten, härlig moral av KB. Matchvinnaren blev den offensiva mittfältare Jim Olsson.
Båda lagen placerar sig i mitten av tabellen

Tenhults IF - Annelunds IF
1 - 1 Publik 103
Annelunds fortsätter att imponera och i torsdags lyckades man norpa åt sig 1 poäng i toppmötet mot Tenhult. Målen kom tidigt i matchen. Redan i den 3e minuten kunde AIF ta ledning genom duktige Kristoffer Holmén. Jens Larsson kunde redan i den 5e minuten kvittera för Tenhult. Tenhult som gjorde en av säsongen bästa insatser fick än en gång nöja sig med 1 poäng.

Kampen om seriesegern blir nog benhård. Norrby, Linköping och Tenhult slåss främst om seriesegern. Sen lurar giftiga Annelund därbak och känns som en mycket farlig joker. Vilken härlig och spännande sommar säsong vi har att se fram emot!


Kommentarer
Postat av: Micke

Med en liten fördel Nässjö?

Såg de samma match som vi andra på Fredriksberg gjorde? Det faktum att Kenty inte vinner matchen får nog ses som ett smärre rån. Dragan och Sola hade fullständig lekstuga ute hos sig och Kenty hade bollar såväl i virket som dansandes på mållinjen vid flertalet tillfällen. Nässjö har 2 bra lägen i mitten/slutet på andra, men ska vara oerhört glada att de får med sig en pinne hem...

2009-06-01 @ 11:55:19
Postat av: Bloggaren

aha okej, hehe okej på så vis. Men kolla deras hemsida nff.nu så kan du läsa :)

2009-06-01 @ 12:01:48
Postat av: Bloggaren

Ahh Micke. tror du missförstod min text. Jag menade att Nässjö skulle vara mer nöjda med en poäng än Kenty som i sin tur egentligen skulle haft 3 poäng eftersom de spelade bättre. Tar bort det där sista

2009-06-01 @ 12:34:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0