Nu ska vi vinna mot Kinna. INFÖR: FKL - Kinna IF!

Sista matchen innan sommaruppehållet stundar och för motståndet står Sjuhärads laget Kinna IF. En mycket viktig match för oss. Norrby ligger nu fyra poäng före, dock med en match mer spelad. Vinst i denna match är egentligen ett måste ifall vi ska hänga med Norrby i toppen.

Vilka är då Kinna?

Jo, Kinna IF är ett stabilt div.2 gäng som legat i div.2 ett bra tag, inget botten lag inget topplag, utan rätt och slätt ett gediget mittenlag. Förra året hade de en ung trupp, iår är truppen ännu yngre och snittålder ligger på 21 år. 36 åriga Joan Selin och 30 åriga spelande tränaren Tommy Olausson , får bidra med rutinen. Det är även mycket gammalt Elfsborg i Kinna, spelare som Chrisoffer Widlund, Mattias Melo, Johan Borén, Jeton Avdija och Jonas Knutsson har alla representerat Elfsborg.

Noterbart är att Kinna, inför denna säsong, tappade både skyttekungen Michael "Bellas bror" Berglund" och mittfältsgeneralen Patric Snygg till Norrby. Två mycket tunga förluster.

Såhär säger assisterande tränaren Per Harrysson till bloggen:

"Senaste veckan eller efter senaste matchen har det varit bra, vi känner att vi är starka nu med sju poäng på tre matcher och gjort åtta mål på dessa. Så denna vecka har samtliga spelare gått med leende på läpparna.

Truppen tas ut först ikväll, men vi har lite frågetecken på en del med några skador.

Widlund har tre gula, men där får vi tillbaka andra som varit borta.


Tankarna kring matchen är att det ska bli roligt att komma till Linköping och Folkungavallen.

Sedan att det är lång resväg är ju bara att gilla och se till att skapa de bästa förutsättningarna man kan för spelarna.

Om Linköping vet jag att det är ett stabilt fysiskt spelande lag som är en sammanslagning av flera bra lag.

Har sett dom vid två tillfällen.


Vi är alltid starka defensivt, men annars så är Tommy en spelare att kolla in med sitt slit och löpvillighet.

Matchen slutar oavgjort och kanske lite mer bollinnehav för Linköping. 1-1 och Linus gör vårt."

***

FK Linköping har som bekant 5 raka vinster på hemmaplan med den imponerande målskillnaden 14-5. På hemmaplan är vi starka, hoppas bara det kommer massvis med folk nu när vädret kommer att vara på topp! Blir vi i alla fall över 400? VI får hoppas det i alla fall.

Så här säger tränare Westerberg på fklinkoping.se:

"FK Linköping har under våren lyckats vara med i toppen av serien främst tack vare ett oerhört starkt hemmafacit med fem segrar på fem hemmamatcher.

På de fem bortamatcherna har vi tagit sju poäng och det är något vi ska förbättra under hösten.

I den senaste bortamatchen mot Myresjö IF på svårspelade Myrvalla hade vi dock i större delen av matchen ett klart övertag såväl i spel som målsituationer. Dessutom hela 16-2 i hörnor. Efter en tveksam start med 1-0 underläge efter 6 minuter tog vi över matchen och kvitterade på ett kanonskott - "årets mål" - av Fredrik Nilsson. I den andra halvleken tog vi sedan ledningen med 2-1 genom Tobias Uller vars skott styrdes in av en hemmaspelare. I 83:e minuten lyckades sedan MIF kvittera till 2-2 vilket i det läget kändes både snöpligt och onödigt!

Men vi får ta med oss att vi ändå gjorde en bra match samtidigt som MIF:s målvakt storspelade och gjorde flera kvalificerade räddningar.


FK Linköping möter i den sista våromgången Kinna IF som de senaste omgångarna haft en stigande formkurva med flera bra insatser.

Samtidigt vill vi skapa ett bra utgångsläge inför höstsäsongen men då krävs det att alla genomför ett bra försvarsarbete och är löpvilliga i anfallsspelet.

Då kan det bli en trevlig avslutning på vårsäsongen!


Välkomna till vårens sista hemmamatch!"


***

Trolig startelva.

Magnus Helin 

Tobias Jacobsson - Martin Ekström - Jonas Anger- Marcus Johansson 

Oskar Lagerberg - Simon Ytterbom - Fredrik Nilsson - Tobias Uller

Mats Haglund - Linus Bergström


Martin "Jösse" Jönsson och Gustav Claesson är avstängda

***

Precis som mot Norrby så kommer Kinna, troligtvis, spela ganska defensivt och det gäller för FKLs forwards att sätta sina chanser, inget mera målsump, nu gäller det att ta till vara på de få chanser som troligtvis komemr att komma. Mer skärpa i avsluten och säkrare defensiv är nycklarna för FKL. Sen kommer Jösse och Gustav  otroligt mycket på mittfältet.

På hemmaplan är vi starka och med rätt stöd från läktaren så blir vi ännu mera oslagbara på Folkungafortet! Norrby har dragit ifrån med fyra poäng, en match mer spelad, därför är det så otroligt viktigt med en vinst imorgon.

Matchen imorgon har alla förutsättningar för att bli en kanon match. Bra väder, viktig match mot ett bra lag. Och det bästa av allt, JAG ÄR LEDIG SÅ JAG KAN SE MATCHEN! hehe :)


Kommentarer
Postat av: Spindelmannen

Gustav Claesson är även han avstängd. Anger ska däremot tränat som vanligt i veckan.

2009-06-26 @ 09:47:26
Postat av: Bloggaren

oj oj oj ännu tuffare då

2009-06-26 @ 09:53:42
Postat av: CC

FCS t semi i östgötacupen! Innerstan står för motståndet.

2009-06-26 @ 10:43:02
Postat av: CC

Nu kör vi FKL! 3 pinnar mot Kinna innan upphållet! O så gör ledningen sitt yttersta för att förstärka laget ytterligare tror och hoppas jag till hösten! Allt för att ta sig upp till divI. Det här fixar FKL!

2009-06-26 @ 10:48:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0