Hård nöt att knäcka i Myresjö

En svår bortmatch mot Myresjö imorgon på Myrvalla väntar våra orangea krigare.  Jag kan nog säga att det är den tuffaste bortamatchen i denna serie. Enbart två matcher återstår innan serien tar sommarvila, om vi kan behålla vår serieledning så ser framtiden mycket ljus ut. Därför är denna match så otroligt viktig.

Myresjö är ett ytterst stabilt topplag i div.2 och säsongen 2006 var man uppe och vände i div.1. De två senaste åren har man varit nära att ta klivet upp till div.1 igen. Men östgötabekantingarna MAIF och Sleipner var de som tog klivet upp istället.

Hemma på Myrvalla är Myresjö mycket svårslagna. Förväntade topplaget Tenhult har åkt på stryk här (2-1) och topplaget Norrby räddade en poäng i slutet av matchen (2-2). Förlusten mot IK Gautiohd den 23e maj, var den första hemmaförlusten på hela två år! Ja, MIF är verkligen ett starkt hemmalag.

Som bekant har Myresjö ett mycket bra försvarspel, speciellt på hemmaplan där man enbart släppt in fyra mål. Men Myresjö får passa sig för FKLs målfarliga trio, Linus Bergström, Mats Haglund och Martin Jönsson som gjort fem mål vardera.

Två av lagets tongivande anfallare har lämnat klubben inför säsongen. Det är Zlatan Krizanovic som prövar vingarna i Holländska AZ Alkmaar och Jerker Einarsson. De båda gjorde 20 mål tillsammans. Det är tur att Kujtim Berisha fortfarande finns kvar i truppen, han stod för hela 12 mål och kom 3a i skytteligan 2008. Ersättaren till Zlatan har Myresjö hittat i Marcus Nobell. Marcus nobbade båda div.1 lagen FC Gute och Gröndal och valde MIF. Han kommer få ta stort ansvar i offensiven.

Myresjös uttagna trupp:

Marcus Ahlqvist, Mikael Thor, Vernes Basic, Christian Nilsson, Dennis Bergman, Glenn Lennartsson, Kujtim Berisha, Jonathan Drott, Jonas Fransson, Rudolf Mamoka, Mergim Smakolli, Marcus Nobell Alen Dzanic Pontus Andersson, Simon Claesson, Johan Kaspersson, Mikael Gustavsson och Robin Croona

FK Linköping är i form efter två härliga hemmasegrar mot Mellerud (2-1) och Smedby (4-1). För att kunna behålla vår serieledning så måste vi vinna denna tuffa bortamatch.  Förra året blev det torsk med hela 5-1 så truppen är redo för en svår uppgift.

Så här säger Per Rondahl till fotbollsalliansen.blogg.se:

"Vi åker ner till Myresjö med gott och självförtroende och med avsikt att ta revansch för förra årets miserabla insats på Myrvalla som slutade med förlust 5-1. Vi är dock medvetna om att Myresjö borta är en av årets svåraste bortamatcher men kan vi komma upp i den nivå vi hållit de senaste matcherna så är poäng ingen omöjlighet."

Truppen:
1.Magnus Helin, 4. Tobias Jacobsson, 5. Markus Johansson, 6. Martin "Eka" Ekström, 7. Gustav Claesson, 8. Fredrik "Pajen" Nilsson, 10, Mats "Hagge" Haglund, 11.Linus "Limpan" Bergström, 13. Tobias Uller, 14.Robin Matsson 15. Simon Ytterbom, 16. Martin "Jösse" Jönsson, 17. Oskar Lagerberg, 19. Badou "publikfaoriten" N´diaye , 20. Naris Radetinac, 22. Kalle Arvidsson.

Satsar på en startelva:

Magnus Helin

Oskar Lagerberg - Tobbe Jacobsson - Martin Ekström - Markus Johansson

Gustav Claesson - Fredrik Nilsson - Martin Jönsson - Tobias Uller

Mats Haglund - Linus Bergström.

***
Jonas Anger har fortfarande problem med knä och spelar inte imorgon. Oskar Pettersson är lårskadad och spelar inte heller imorgon.

Robin Matsson gjorde två mål när han spelade med BK Ljungsbro mot Rimforsa.

Odds: NordicBet: Myresjö - FK Linköping 1. 3.25 X. 4.05 2. 1.80

Kommentarer
Postat av: nisse

tycker nog att vi är bästa laget i serien trots 2-5 mot norrby

2009-06-17 @ 18:26:10
Postat av: Macke

Nyss hemkommen från Myresjö och trots lite distans till matchen är det fortfarande en stor gåta hur FKL ej lyckades vinna matchen! FKL var genomgående det bättre laget och skapade mängder med farligheter och målchanser genom hela matchen. Hörnstatistiken slutade väl 12-2 eller dylikt till FKL:s favör. Dock var man alldeles för innefektiva där ”Hagge” var den största målsumparen. Han borde gjort 2 mål i första halvlek och 1 i andra.

I mitten av andra halvlek satt man bara och väntade på att avgörande 3-1 skulle komma, FKL kändes tyngre, starkare och bättre på det mesta. I det läget höll Myresjö på att vika ner sig. Men i jakten på 3-1 fick Myresjö en kvitteringschans från ingenstans med 7 minuter kvar efter en försvarsmiss precis som vid Myresjös ledningsmål.

FKL låg sedan på för ett avgörande men lyckades ej trycka in något mer mål.

Hade denna match slutat med 3-4 måls seger för FKL tror jag inte hade haft någon invändning mot resultatet! Med normal utdelning hade FKL i alla fall gjort 4-5 mål i denna match.

Myresjö kändes väldigt tama och skapade förutom sina mål 2 målchanser på hela matchen, varav ett skott i stolpen.

Det man faller på är återigen ett bedrövligt försvarsspel där man bjuder Myresjö på båda sina mål vilket måste vara oerhört frustrerande. På förhand hade 1 poäng borta mot Myresjö varit ett helt OK resultat men som matchen utvecklades är det nästan komiskt hur laget ej lyckades vinna denna match.

Börjar alltmer bli övertygad om att FKL är seriens bästa lag, men förstärker man inte försvaret ytterligare bortsett från Rydwik så kommer det garanterat ej bli någon serieseger.

För övrigt gjorde nog "Pajen" ett av årets snyggaste mål inom svensk fotboll! Han tog emot ett inkast på offensiv planhalva strax utanför straffområdet, chippade bollen över försvararen som han hade i ryggen för att sedan dra till bollen med vänstern, (givetvis) som sedan dyker ner i bakre hörnet! Galet snygg..! För detta fick han även applåder av fler än oss 6 (?) personer från Linköping som hade tagit oss till Myrvalla.

Plus till ”Jösse” som jag tycker var outstanding på innermittfältet. Plus även till både ”Hagge” trots sina sumpade målchanser samt ”Limpan” som båda slet oerhört mycket på topp . ”Pajen” spelade upp sig ju längre matchen led och gjorde sammantaget än stabil insats med kvitteringsmålet som höjdpunkt! I försvaret tycker jag ”Eka” allt som oftast var resolut i sitt försvarsspel, men har en tendens att ibland komma lite på mellanhand.

Ett megastort minus till Tobbe Jacobsson som inte kan sova gott inatt! Han låg bakom båda Myresjös mål. Vid 0-1 gjorde han en ”indianare” och vid kvitteringen tappade han i markeringen. Problemet med Jacobsson är att han kollar alldeles för mycket på boll vilket gör att han tappar i position och placering. Den killen är en säkerhetsrisk och FKL borde leta en ersättare till honom omgående då jag tror att Rydwik kommer att spela högerback när han ansluter. Hoppas verkligen Anger snart är tillbaka i spel.

Även minus till Claesson som inte alls kom in i matchen, syntes i princip inte på 90 minuter!

Sammantaget för FKL är riktigt bra insats där man spelar en bra fotboll och skapar mängder med målchanser, dock oroväckande att man ej får mer utdelning på sina chanser. Om FKL ska ha en chans att vinna serien tror jag det krävs att ”Hagge” börjar sätta sina målchanser…!



FKL startade med följande elva: Helin, Lagerberg, Ekström, Jacobsson, Johansson, Claesson, Jönsson, Nilsson, Uller, Haglund, Bergström. Ett byte gjordes i matchen, Ytterbom kom in istället för Uller med ca 20 minuter kvar av matchen.

2009-06-18 @ 23:51:56
Postat av: Macke

15-3 vann FKL hörnstatistiken med enligt Myresjös hemsida..!

2009-06-19 @ 00:52:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0