Myresjö - FKL

Matchrapport av Macke!

Nyss hemkommen från Myresjö och trots lite distans till matchen är det fortfarande en stor gåta hur FKL ej lyckades vinna matchen! FKL var genomgående det bättre laget och skapade mängder med farligheter och målchanser genom hela matchen. Hörnstatistiken slutade väl 12-2 eller dylikt till FKL:s favör. Dock var man alldeles för innefektiva där "Hagge" var den största målsumparen. Han borde gjort 2 mål i första halvlek och 1 i andra.
I mitten av andra halvlek satt man bara och väntade på att avgörande 3-1 skulle komma, FKL kändes tyngre, starkare och bättre på det mesta. I det läget höll Myresjö på att vika ner sig. Men i jakten på 3-1 fick Myresjö en kvitteringschans från ingenstans med 7 minuter kvar efter en försvarsmiss precis som vid Myresjös ledningsmål.
FKL låg sedan på för ett avgörande men lyckades ej trycka in något mer mål.
Hade denna match slutat med 3-4 måls seger för FKL tror jag inte hade haft någon invändning mot resultatet! Med normal utdelning hade FKL i alla fall gjort 4-5 mål i denna match.
Myresjö kändes väldigt tama och skapade förutom sina mål 2 målchanser på hela matchen, varav ett skott i stolpen.
Det man faller på är återigen ett bedrövligt försvarsspel där man bjuder Myresjö på båda sina mål vilket måste vara oerhört frustrerande. På förhand hade 1 poäng borta mot Myresjö varit ett helt OK resultat men som matchen utvecklades är det nästan komiskt hur laget ej lyckades vinna denna match.
Börjar alltmer bli övertygad om att FKL är seriens bästa lag, men förstärker man inte försvaret ytterligare bortsett från Rydwik så kommer det garanterat ej bli någon serieseger.
För övrigt gjorde nog "Pajen" ett av årets snyggaste mål inom svensk fotboll! Han tog emot ett inkast på offensiv planhalva strax utanför straffområdet, chippade bollen över försvararen som han hade i ryggen för att sedan dra till bollen med vänstern, (givetvis) som sedan dyker ner i bakre hörnet! Galet snygg..! För detta fick han även applåder av fler än oss 6 (?) personer från Linköping som hade tagit oss till Myrvalla.
Plus till "Jösse" som jag tycker var outstanding på innermittfältet. Plus även till både "Hagge" trots sina sumpade målchanser samt "Limpan" som båda slet oerhört mycket på topp . "Pajen" spelade upp sig ju längre matchen led och gjorde sammantaget än stabil insats med kvitteringsmålet som höjdpunkt! I försvaret tycker jag "Eka" allt som oftast var resolut i sitt försvarsspel, men har en tendens att ibland komma lite på mellanhand.
Ett megastort minus till Tobbe Jacobsson som inte kan sova gott inatt! Han låg bakom båda Myresjös mål. Vid 0-1 gjorde han en "indianare" och vid kvitteringen tappade han i markeringen. Problemet med Jacobsson är att han kollar alldeles för mycket på boll vilket gör att han tappar i position och placering. Den killen är en säkerhetsrisk och FKL borde leta en ersättare till honom omgående då jag tror att Rydwik kommer att spela högerback när han ansluter. Hoppas verkligen Anger snart är tillbaka i spel.
Även minus till Claesson som inte alls kom in i matchen, syntes i princip inte på 90 minuter!
Sammantaget för FKL är riktigt bra insats där man spelar en bra fotboll och skapar mängder med målchanser, dock oroväckande att man ej får mer utdelning på sina chanser. Om FKL ska ha en chans att vinna serien tror jag det krävs att "Hagge" börjar sätta sina målchanser...!

FKL startade med följande elva: Helin, Lagerberg, Ekström, Jacobsson, Johansson, Claesson, Jönsson, Nilsson, Uller, Haglund, Bergström. Ett byte gjordes i matchen, Ytterbom kom in istället för Uller med ca 20 minuter kvar av matchen.


Kommentarer
Postat av: Kristoffer

Tobbe är bättre som högerback, han har en ganska känslig högerfot och inte alls oäven teknik, om Rydwik kommer bör han gå in i mitten och Tobbe kliva ut till höger. Han spelade ju nästan alla matcher till höger förra året och var kung.

2009-06-20 @ 04:29:19
Postat av: Macke

Agree! Jacobsson kommer mycket mer till sin rätt som högerback! Tyvärr tror jag att Rydwik kommer spela där i höst vilket innebär att det är stor chans att vi får fortsätta se Tobbe i mittlåset. Tiden får utvisa...

2009-06-20 @ 13:03:47
Postat av: Mr Muscle

Spelar man inte Rydwik som mittback istället för Jacobsson så är det bannemej tjänstefel. Enda anledningen till att inte spela Rydwik som mittback utan som högerback är att man i så fall får in Anger och Eka i mitten och Rydwik till höger och Jacobsson på bänken...

2009-06-22 @ 00:57:41
Postat av: three points

Tycker att man ska försöka värva Dragan Zivic från Kenty till backlinjen, mycket skicklig! Dragan till höger och Rydwik i mitten.

2009-06-22 @ 19:29:26
Postat av: Macke

Dragan var inget vidare i sin tid i LFF, men har utvecklats i Kenty? I LFF spelade han dock på mitten ska tilläggas..

2009-06-22 @ 21:37:15
Postat av: cc

FCS till semi i Östgötacupen, inte illa!!!!

2009-06-22 @ 22:08:02
Postat av: three points

Macke: OK! Såg honom på vallen mot FKL och tyckte att han "stack ut" i ett i övrigt underlägset Kenty.

Pratat med andra(som sett Kenty mer än jag) som tycker han är Kentys klart bäste spelare i år. Men jag erkänner att jag inte sett honom i LFF. Fan,nu blev tveksam till att det här med att värva honom...

2009-06-23 @ 00:00:17
Postat av: Hmmm

Bloggarn tagit semester igen??!?

2009-06-23 @ 10:06:50
Postat av: Mr Muscle

Dragan är antagligen hela sveriges bästa div 2 högerback... han är fullständigt överlägsen, skulle bli förvånad om inte Falkevall plockar honom till MAIF inom kort, för han är betydligt bättre än div 2. Sen kan jag inte fatta hur man kan glömma bort Dragans lekkamrat på högersidan i Kenty, Johannes Soldahl, som är ruskigt bra. Inte många passningar den killen slår bort på en match. Kolla på Kentys matcher och njut av hur högersidan alltid är starkare än sina motståndare, oavsett vilka man möter. Sen är det tyvärr så att övriga laget har det lite tungt periodvis, men poäng i 4 av de 6 senaste matcherna tror jag trots allt att man har skrapat ihop.

Mitt förslag på FKL om man skulle plocka de bästa från stan:

Helin



Dragan-Rydwik-Eka-? (tycker det saknas ett riktigt bra namn här, vem är bäst i stan?)



Soldahl-Jösse-Pajen-Claesson



Hagge-Damir Isik (derby)



Bänk:

Martin Persson (Mv Kenty)

Anger

Micke Palm (Kenty)

Uller

Damir Zenkovic (Derby)



Tror att det gänget skulle klara sig hyffsat, framförallt skulle bredden vara betydligt bättre än den är nu...

2009-06-24 @ 12:16:46
Postat av: FKL FAN

Det handlar inte om att klara sig hyfsat när man ska vinna serien "Mr Muscle". Då måste man vara riktigt stark alla matcher igenom !

2009-06-24 @ 13:11:06
Postat av: Mr Muscle

Heh, när jag sa att jag trodde de skulle klara sig hyfsat så menade jag det med lite ironi i form av att jag menar att de troligtvis skulle spela ut de flesta lagen i serien efter noter :)

2009-06-24 @ 16:52:54
Postat av: Frank

Jag har också hört mycket positivt om den där Soldahl.

2009-06-25 @ 11:46:19
Postat av: andersson

Soldal är linköpings svar på iniesta!!! grym blick i tajta lägen som han alltid löser med till synes enkla medel.. ge han kontrakt till hösten!!!!

2009-06-25 @ 18:36:11
Postat av: CC

Nu kör vi FKL! 3 pinnar mot Kinna innan upphållet! O så gör ledningen sitt yttersta för att förstärka laget ytterligare tror och hoppas jag till hösten! Allt för att ta sig upp till divI. Det här fixar FKL!

2009-06-26 @ 08:02:59
Postat av: Bloggaren

Håller med Zivic och speciellt Soldahl är grymma!

2009-06-26 @ 09:58:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0