Seriekollen!

Omgång 16

Annelunds IF - Tenhults IF -  2 - 1  Publik: 271  
Annelund kämpade ner topplaget Tenhults IF hemma på Mörlanda Sportcenter. Stefan Sjöberg friade stora triumfer och blev tvåmålskytt och nu har Annelund i princip säkrat div.2 kontraktet. Tenhult däremot åkte på en bitter förlust och är avsågad i kampen om div.1. Tre poäng hade behövts nu har tåget gått och Tenhult står kvar på perrongen.
 
FK Linköping - Norrby IF -  2 - 0  Publik: 602  
Vilken match! Pajen tvåmålskytt, storpublik med härlig stämning och framförallt resultatet, 2-0 mot toppkonkurrenten Norrby! Linus Bergström slet och kämpade, Rydwik stabil som ytterback, Naris = brytningskung och Pajens anfallspel!

Kinna IF - IK Gauthiod -  2 - 2  Publik: 208  
Kinnas tvåmålskytt mot Norrby, Jonatan Artursson blev också tvåmålskytt och poängräddare mot Gauthiod på tilläggstid.  Två förlorade poäng för Gauthiod i bottenstriden, som ändå nu är på ganska hyfsad säker mark. Men det är ett rejält getingbo i botten av serien. Ändå ska Gauthiod vara nöjda. En poäng mot hemmastarka Kinna är mycket bra att få med sig hem.

Smedby AIS - Melleruds IF -  5 - 0  Publik: 85  
Gamle LFFaren Mohammad Tadayon stänkte in ett hattrick i matchen mot Mellerud. Smedby knappar in på toppen, men har sannolikt inte chans på avancemang. Mellerud är nu riktigt illa ute i bottenstriden efter storförlusten. MIF ligger näst sist, tre poäng efter Kenty. Trösten för Mellerud denna dag var att jumbon Nässjö besegrade Kenty.

Nässjö FF - BK Kenty -  1 - 0  Publik: 481  
Inför storpublik 481! fantastisk siffra för ett lag som ligger sist i serien, slog Nässjö bottenkollegan Kenty med 1-0. Kenty hade ett stort bollövertag, men det hjälpte inte. På Nässjös, i princip enda chans, satte man 1-0 och matchen var därmed avgjord. Kenty verkar vara i en svacka, både på att ta poäng och att göra mål. Kämpa Kenty!


Myresjö IF - KB Karlskoga FF -  1 - 3  Publik: 152  
KB tog sin fjärde raka seger och är därmed en av seriens absolut bästa formlag. KB som är ett känt höstlag fortsätter att imponera och kommer bli en svår nöt att knäcka för FKL i nästa omgång. KB dröm om div.1 lever i allra högsta grad. Duktige Alexander Hjalmarsson gjorde mål och är nu uppe i nio fullträffar. Myresjö tappar mark och krysslaget ligger nu precis ovanför kvalstrecket.


Tabellen:



Skytteligan

16 mål
Michael Berglund, Norrby IF

11 mål
Marcus Nobell, Myresjö IF

10 mål
Johan Sjögerén, Norrby IF
Stefan Sjöberg, Annelunds IF

9 mål
Ibrahim Tahini, Melleruds IF
Valon Gashi, Melleruds IF
Alexander Hjalmarsson, KB Karlskoga FF

8 mål
Fredrik Nilsson, FK Linköping

7 mål
Niclas Fredriksson, Smedby AIS
Mats Haglund, FK Linköping
Kristoffer Holmén, Annelunds IF

6 mål
Mattias Pettersson, Smedby AIS
Fredrik Åström, Smedby AIS
Martin Jönsson, FK Linköping
David Johansson, Tenhults IF
Michel Kamhié, Tenhults IF
Daniel Eres, Norrby IF
Linus Larsson, Kinna IF


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0