Vinst mot Vimmerby utan att imponera

Ja, säsongens första vinst kom på hemmaplan. 1-0 blev det mot Vimmerby. Målet gjorde av nye Jonas Anger ifrån FC Innerstan. Är det bara jag som får vibbar av Peter Crouch från Jonas Anger?

Vimmerby
började piggast och radade upp hörnor. De hade 2 farliga lägen som med lite bättre skärpa kunde resulterat i mål. LFF slarvade med passningspelet och att placera ytterbacken Tobias Jacobsson i innermittfältet var ingen höjdare. Han såg ytterst osäker ut i den positionen. I offensiven slarvades det med felpass, vilket resulterade i farliga kontringar för Vimmerby. Hela vänster kanten såg otrygg ut i LFF. Robin Bornehav slet på sin högerytter plats och svarade för några farliga inlägg. Annars var Robin Matsson hyfsad i anfallet, medans Oscar var ganska så osynlig. LFF hade inga farliga lägen i denna halvlek.

Laget andra halvlek:

Oskar Lagerberg - Naris Radetinac - Markus Johansson - Tobias Jacobsson

Younis Quaderi - Martin Jönsson -  Fredrik Nilsson - George Kojadinovic

Simon Ytterbom - Jonas Anger

Andra Halvlek:

LFF kom ut som ett nytt lag, Det bev stabilt på mittfältet då Pajen klev in i innermittfältet istället för Tobbe, som spelade stabilt på sin vänstebacksplats. Det är ju där han ska spela, det tycker i alla fall jag. Även offensiven blev bättre med vindsnabbe Ytterbom och gänglige Anger. Felpassen blev färre och LFF dominerade hela andra halvlek. Vimmerby hade inte något spel alls. Och så kom målet, efter ett snygg inspel från höger av George så kunde Anger göra 1-0 på volley i mitten av halvleken. Efter det spelade LFF stabilt och kunde kontrollera sin ledning.

Naris
och Markus spelade ypperligt ihop som mittbackar och Oskar L gjorde en bra match på högerbacken. Jösse gjorde en stabil match som defensiv innermittfältare. Nye Jonas Anger får fullt godkänt för sin spelade halvlek. Och vilken match Pajen gjorde, han betyder väldigt mycket för laget!

Matchens sevärdhet. Pajens fräcka tunnel på en Vimmerbyare.