Norrby IF



Bildad: 1927
Hemmaarena: Borås Arena
Hemsida:
www.norrbyif.se

Norrby IF är den enda klubben som spelat högre än div.2 av alla lag under 2000 talet. 2006 var de även nära att bli en Superettan klubb, man kom 3:a endast 1 ynka poäng under Bunkeflo IF på kvalplats. Efter topplaceringen dalade laget och 2 år senare återfinns man nu i div.2. Redo att ta klivet upp i div.1 igen. Norrby IF har även den finaste arenan, Borås Arena. Och ligger på 50:e plats i maratontabellen.



Ny tränare för säsongen är Simon Eriksson, Byttorps IF. Han skall leda Norrby tillbaka till div.1.

Spelartruppen:

Nyförvärv:

Edin Strojil mf/fw Mariedals IK,
Joakim Ödvall fw Mariedals IK,
Peter  Göransson mv Byttorps IF
Viktor Göransson back Byttorps IF
Fikret Buca mf Byttorps IF,
Michael Berglund fw/mf Kinna IF,
Anton Larsson IF Heimer,
Admir Sehovic mf Sandareds IF,
Adam Eriksson b IF Elfsborg,
Rodrigo Galeano Zarza Trelleborgs FF/Olimpia (Paraguay)
Johan Sjögerén mf Falkenbergs FF

Förluster:

Rares Bota Lindome,
Jimmy Arnesson Husqvarna FF
Nicklas Karlsson Skene IF
Calle Svensson Bollebygds IF
Staffan Thorstensson slutar
Albin Ohlin Skene IF
Anders Magnusson Västra Frölunda
Martin Hansson Bollebygd

En otroligt stor spelaromsättning i Norrby IF. 11a in 8a ut. Det kommer ta sin tid att spela ihop laget. Värvningen av Johan Sjögerén är riktigt bra, han är en spelare av Superettan klass. Rodrgio Galeano Zarza är också ett mycket spännande förvärv. Och spåret på gamla Elfsborgs spelare fortsätter Adam Eriksson kommer till NIF. Sen vill man även värva Patric Snygg ifrån Kinna IF.

Dock svider förlusterna av Anders Magnusson och Rares Bota tex.

Vilka är då framträdande i NIF?

Deras viktigaste spelare enligt mig är helt klar Daniel Eres, fd Elfsborg. Han är mittfältsgeneralen. Anfallaren Vedad Aganovic, även han förflutet i IFE, är en kraftfull anfallare, som även provat på mittbackspel på försäsongen.

Träningsmatcher:

Falkenbergs FF - Norrby - 2-1

IF Elfsborg U - Norrby IF - 8-6

Norrby IF - Nässjö FF - 2-1

Norrby IF - Qviding - 2-1

Norrby IF - Värnamo - 0-4


Norrby har varit det flitigaste träningsmatch laget. Man har blandat och gett i de olika matcherna.

Slutkommentar:

Norrby IF tror jag kommer att gå upp i div.1 nästa år. Tror jag alltså, tips så här tidigt brukar sällan - aldrig gå in. Men trots den massiva spelaromsättningen så har Norrby ändå det starkaste laget på pappret. Och kommer i alla fall vara med i toppen. Daniel Eres är den viktigaste spelaren, går han sönder kan nog det bli problem. Den nye Paraguayanen ser spännande ut. Ja, jag tippar alltså Norrby IF som 1:a.......


  1. Norrby IF
  2. Tenhults IF
  3. Myresjö IF
  4. LFF/FKL
  5. Kinna IF
  6. Melleruds IF
  7. Smedby AIS
  8. BK Kenty
  9. KB Karlskoga FF
10. IK Gauthiod
11. Nässjö FF
12. Annelunds IF


Kommentarer
Postat av: Tveksamt

Njae, Norrby får nog svårt att ta hem serien. Tappen man gjort, det saknas några på listan, Jeton Gorqay och Fredrik Bryngelsson t ex, är rätt så tunga, nästan hela startelvan från fjolåret. Vissa av nyförvärven håller klass, men det är mycket underifrån. De kan komma vara topp sex-sju, men mycket tveksamt om de vinner faktiskt. För många tunga förluster och helt enkelt inte tillräckligt med kvalité.

2009-03-10 @ 09:38:16
Postat av: Bloggaren

Okej okej, det var ju mer än jag visste. Ja den där tippningen ska du inte ta på för stort allvar. Som jag sagt tidigare, gjorde enbart den för att det var en kul grej. :) Skitsvårt att tippa en div.2 serie där amn inte hört talats om vissa lag:)

2009-03-10 @ 18:29:23
Postat av: Paavo Väyrynen

Mycket bra tippat kan man konstatera nu när serien är slut. Det mest anmärkningsvärda är att Norrby slog Tenhult i en helt avgörande seriefinal på Borås Arena med tennis siffrorna 6-0, det var alltså i sista omgången och Tenhult hade fortfarande chansen att ta steget upp med en seger. Man får nog leta länge i statistiken för att hitta ett sådant resultat i en helt avgörande sista match. Norrby IF en värdig vinnare av Div 2 Mellersta Götaland.

2009-10-27 @ 21:30:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0