KB Karlskoga FF



Bildad: 1963
Hemmaarena: Nobelstadion

Hemsida http://www.kbkarlskoga.com


Karlskoga har egentligen gjort en fantastisk resa på senare år. Mark Selmer tog upp laget från division 4 till div.2 på 2 år.
Efter succén lämnade han för lokalkonkurrenten Degerfors IF, men är sedan förra året tillbaka i Karlskoga. I div.2 har succén uteblivit, dock har man lyckats hänga kvar på en hyfsad tabellplacering. Målet för i år? Att bli ett stabilt div.2 lag.




Visionen i Karlskoga är i alla fall bensäker. Den nyvalde ordförande CeGe Kinell har höga mål med KB. Han säger såhär.

 "- Visionen är annars att vi ska ha toppfotboll i Karlskoga och då menar jag superettan eller division 1. Ju högre upp vi får ett lag ju lättare blir det att få ledare och sponsorer."


Men iår tar KB det lugnt. Iår ska vi etablera oss i tvåan och bli ett stabilt mittenlag. Hur ska då denna vision kunna bli verklighet? Jo, med hjälp av ett samarbete. Känns det igen? :)

Karlskogaborna vill att Kinnell ska ena småklubbarna i Karlskoga. Rävåsen, Karlskoga SK, Immetorp och Bråten, för framtida framgångar.

Här skriver krönikören Jonas BrännmyrKarlskoga-Kuriren om problemet. Saxar följande från krönikan.


"Det finns få fotbollsstäder där samarbetet mellan de lokala föreningarna misskötts lika mycket som i Karlskoga.
Visst, Eskilstuna. Där tre rivaliserande klubbar sett till att Tunavallen aldrig blivit mer än Sveriges finaste division 2-arena.


Karlstad, däremot, samlade sig för ett tiotal år sedan. Och nu är det bara en tidsfråga innan Carlstad United tar klivet upp i superettan, även om ekonomin fortfarande är ett problem. Årets tabellplacering var den bästa för ett Karlstadlag på årtionden.


Trollhättan gjorde samma sak, ett par år senare. I höstas sprang FC hem division 1 södra före bland annat Öster. Nästa år spelar de i superettan. Bara kollega Kjell Sjökvist minns när Trollhättan senast hade ett lag på så hög nivå.


Okej, Karlskoga är en betydligt mindre stad. Men med en rejäl kraftsamling från ungdomsleden och ända upp på A-lagsnivå är ingenting omöjligt."


He he, känns det igen?

Spelartrupp:

KB
har förtillfället gjort klart med Alexander Andersson, nyförvärv från Åtorp. Jim Olsson från Strömtorp är en annan, han var målvakt i Strömtorp fast värvades som utespelare! till KB!

Mittfältaren Marcus de Bruin är klar för div.1 laget Degerförs IF. Även försvararen Johan Persson och anfallaren Örjan Birgersson tränar med bruksklubben.  LFF bekantingen George Kojadinovic, back, som faktiskt var med i matchen mot Motala AIF lördags, tappar man. George Kojadinovic kanske vi får se i LFF/FKL nu i vår.

KB har ändå lyckats att kontraktera nästan alla spelare från förra året och det bevisar att killarna trivs i KB, säger Mark Selmer.

På träningsmatcherna som KB spelat så är det största orosmomentet försvarspelet. Mark Selmer förklarar.

"- Det är den sista tredjedelen som inte fungerar tillräckligt bra, och jag tycker vi bjuder på alldeles för enkla mål. Vi tar fel beslut och får inte bort bollen. Det måste bli mer resolut och aggressivt i försvarsspelet framöver."


Träningsmatcher:

21/2 Adolfsberg - Karlskoga -
0-2
Första segern för KB. Och de gjorde det de skulle göra, vinna! En fullt godkänd match!

1/3 IFK Örebro - Karlskoga  - 3-2
Sömnigt KB Karlskoga föll efter svag start. KB Karlskoga släppte in tre mål på en kvart i början av söndagens träningsmatch mot division 3-laget IFK Örebro och orkade sedan aldrig ikapp.

BK Forward - KB Karlskoga 5-2
Storstryk mot div.1 laget från Örebro.

Karlslund - KB Karlskoga 4-1
Enligt rapport så förlorade KB trots att man spelade rätt så skapligt. Reslutatet speglade inte matchen.


Slutkommentar:

KB var på väg att åka ur div.2 förra året men man gjorde en fantastiskt höstsäsong och tog sig sakta men säkert upp på säker mark i tabellen. Många spelare gjorde bra ifrån sig och väckte intresse från andra klubbar. Förlorar man nu för många tongivande spelare för sent så blir det svårt att ersätta dessa. Ändå har ju KB förlängt kontraktet med 15 spelare så man borde stå någorlunda upprustade för säsongen. KB kommer nog ta en del poäng under denna säsong, man kommer säkert skrälla en del. Man kommer hålla sig kvar det tror jag.


  1.
  2.
  3. Myresjö IF
  4.
  5.
  6. Melleruds IF
  7.
  8.
  9. KB Karlskoga FF
10.
11. Nässjö FF
12.

Nästa lag under lupp kommer att bli.................. Våra kära grannar i öst Smedby AIS


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0