Tankar

Måste bara skriva lite tankar angående BK Derbys, NEJ tack till alliansen. Eftersom det verkade vara ganska splittrade åsikter angående alliansen, där NEJ vann med 5 röster. Kommer BK Derby vara en splittrad förening även i framtiden?

BK Derby spelar i div.4, enkelt omräknat till div.6 om man räknar AS (div.1), SE (div.2) osv. Tror verkligen gubbarna i föreningen att Derby kommer att komma tillbaka till fotbollens finrum på egen hand? Det verkar så iallafall. Linköping har ju inte haft något lag i eliten på en herrans massa år, och detta med allians sammarbete lät som den, sista(?) utvägen för Linköpings fotbollen chans att kunna komma tillbaka.

Men då krävdes det ju att alla klubbar skulle sträva åt samma håll, så blev det ju inte. BK Derby har som bekant en väldigt bra ungdomsakademi, eller vad man skall kalla det. Det går ju FKL miste om ganska så mycket. Å andra sidan så, går nu FKL upp till Ettan, vilket vi alla hoppas, så kommer ju självklart Derbys spelarna vilja spela där ändå!
Känns som att Derby skjuter sig självt i foten.

BK Kenty valde att ingå i alliansen, men släpper inte sina spelare till FKL i år, inte heller Östria/Lambohov kommer att göra det. De tycker att hela denna satsning har gått lite för fort fram. OK, det kan jag hålla med om, men var inte meningen att FK Linköping skulle vara det bästa av Linköping? Nu är det ju bara gamla LFF som är FKL, kryddat med eventuella nyförvärv.

Låt oss hoppas att det går vägen ändå, och att det riktiga sammarbetet kommer igång under 2010, då alla klubbar släpper sina spelare gratis till FK Linköping. Men något säger mig att vi kommer att stöta på problem även nästa år.

Tänk om BK Kenty slutar före FKL/LFF i tabellen, hehe det vore något de.

Kommentarer
Postat av: MB

Eftersom "Limpan" tränade med FKL så lär väl inte sista ordet vara sagt i om Kenty släpper spelare eller inte. Jag hoppas fortfarande! Gör de det, så blir vi att räkna med redan iår

2009-02-27 @ 10:55:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0