Kustviks krönika!

Måste lägga in Kustviks fantastiska krönika här:

En applåd för FK Linköping


Nässjö - en ort jag tidigare bara förknippat med järnväg och en smaskig smörgåstårta bandyklubben bjöd pressen på i mitten av 90-talet. Nu är det annorlunda. Efter söndagens division 2-premiär på Skogsvallen tänker jag bara på fotboll. På FK Linköping.


5-0 mot Nässjö FF var precis så imponerande som det ser ut. Klockrent försvar, stabilt mittfält med massor av löpningar och en högeffektiv offensiv. Lägg därtill att alla förväntade stöttepelare var precis så bra de behöver vara för att FKL ska lyckas.


Så alla ni som önskar FKL all olycka, vilket jag vet finns många som gör framför allt i grannstäderna, ni bör känna er oroliga i dag. Hur kritisk jag än vill vara så finns inget negativt att skriva om FKL:s premiär. Det är bara att applådera. När "zicke-zacke-zicke-zacke-hej-hej-hej" ekade i gästernas omklädningsrum vid femsnåret var det för ett hundratal nedresta
Linköpingsbor slutet på en söndagseftermiddag i strålande sol, både för kropp och själ.


Tränaren Thomas Westerberg lyste också när han talade om hur laget vuxit sedan segern mot Västerås-Syrianska i genrepet.


- I dag såg jag precis det jag ville se, en fantastisk premiär, sa han och berömde inställningen och arbetsinsatsen. Flera spelare har höjt sig enormt den senaste veckan.


Han nämnde bland andra Martin Jönsson och premiärskytten Fredrik Nilsson, som inte alls imponerat i träningsmatcherna. Väl premiär såg det annorlunda ut och båda slet något kopiöst. Det var just slitet som imponerade mest. Från första till sista sekunden sprang FKL-arna som gällde det livet. Det tyder på en fantastisk moral, vilket är anmärkningsvärt för en så pass färsk trupp.


- Vi har sagt att, vill vi få med oss hela Linköping i den här satsningen måste vi föregå med gott exempel på planen och ge allt för varandra, sa Fredrik Nilsson.


Stora ord som i går gav stort spel.


***

Skadedrabbade Mats Haglund började på bänken och hade inte ens varit inne en minut när han frispelad av Fredrik Nilsson satte 4-0. En kvart senare ökade han på till 5-0 och gick upp i skytteligaledning. Med 25 minuters speltid.


- Det räcker, skrattade ÅFF-veteranen.


Precis som Westerberg talade Haglund mycket om de senaste veckornas lyft i truppen.


- Det var ju en jäkla turbulent försäsong då det mesta var osäkert. Men nu känns plötsligt allt perfekt. Hela gänget är hopsvetsat.


***

De oranga dräkterna kändes faktiskt helt okej. Men så är jag ju färgblind.


***

Mötte gamle LFF-veteranen, numer FKL-styrelseledamoten, H-G Arvidsson före matchen.


- Det känns spännande det här. Jag har märkt på ett stort intresse kring laget trots att det är så nytt och i dag snackas det ju om en buss supportrar.


Visst blev det så. Förutom en rad kända Linköpingsansikten på sittplats sjöng och skanderade ett 30-tal stående supportrar hela matchen.


- Helt underbart att de åkt ända hit, tyckte Fredrik Nilsson.


Supportrarna, som hoppade och sjöng långt efter slutsignalen, såg ut att tycka det var värt varenda meter.


Christer Kustvik Reporter [email protected] 013-28 01 73

Kommentarer
Postat av: Macke

"Han nämnde bland andra Martin Jönsson och premiärskytten Fredrik Nilsson, som inte alls imponerat i träningsmatcherna. Väl premiär såg det annorlunda ut och båda slet något kopiöst"



Precis som väntat, de där två tycker nog inte träningsmatcher på försäsongen är speciellt roliga längre, men när det väl gäller tänder de till, speciellt Pajen. Helt sjuk arbetskapacitet vad gäller den killen!

2009-04-19 @ 21:26:42
Postat av: Yes!

Vikeeen snart!! FKL kör nu vidare på denna våg!! I vått o torrt!!

2009-04-19 @ 22:23:06
Postat av: Bloggaren

Bästa mäjliga start, nu kör vi över Annelunds IF..

2009-04-20 @ 09:50:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0